Σοκολατένιο σουφλέ με άρωμα πορτοκάλι, από το Γιώργο Γεράρδο!

Σήμερα είναι παρασκευή και 13, αλλά πιο σημαντική είναι η αυριανή γιορτή της αγάπης και των ερωτευμένων! Λουλούδια και σοκολατάκια αλλάζουν χέρια και τα εστιατόρια είναι γεμάτα ζευγάρια και άρωμα έρωτα.

Μου αρέσει φυσικά η καθημερινή εκδήλωση αγάπης αλλά πάντα μου αρέσει να ετοιμάζω σοκολατένια γλυκά τέτοιες μέρες. Σήμερα θα σας προτείνω ένα σοκολατένιο γλυκό φούρνου με λιωμένο κέντρο και πορτοκαλί.

Εδώ θέλουμε ακρίβεια με ζυγαριά αλλά το σουφλέ αυτό ετοιμάζεται εύκολα με το Multi Mayo της Kenwood, ψήνεται σε λίγα λεπτά και μπορείτε να το διατηρήσετε άψητο στο ψυγείο για μια εβδομάδα. Αρέσει σε μικρούς και μεγάλους και είναι ιδανικό για όλους ερωτευμένους ή όχι!

Υλικά
200 γρ βούτυρο
200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
130 γρ ζάχαρη
80 γρ αλεύρι
4 αυγά
40 γρ κακάο
Ξύσμα από μισό ή ένα πορτοκάλι
½ κγ αλάτι
100 γρ αλμυρό ψημένο φιστίκι Αιγίνης για σερβίρισμα
200 γρ κρέμα γάλακτος για σερβίρισμα

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με το βούτυρο.
Σπάμε τα αβγά στο κάδο του Multi Mayo, μετράμε τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού. Χτυπάμε διακεκομμένα για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι ενα ρευστό μείγμα.
Ενώνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Βουτυρώνουμε καλά έξι πυρίμαχα ή αλουμινένια φορμάκια, τα γεμίζουμε στα ¾ με το σοκολατένιο μείγμα και ψήνουμε για δέκα λεπτά.
Αφήνουμε να παγώσουν για μερικά λεπτά ώστε να ξεφορμάρονται εύκολα, αναποδογυρίζουμε σε πιάτο και σερβίρουμε με λίγη κρέμα γάλακτος και φιστίκι που το έχουμε χτυπήσει στο Multi Mayo της Kenwood. Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved