Υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε το εφηβικό δωμάτιο

Μετά το παιδικό λοιπόν ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε και με το εφηβικό δωμάτιο. Και αυτή τη φορά με το αγορίστικο εφηβικό δωμάτιο.

Μάγδα Μαυρίκη
Υπέροχες ιδέες για να διακοσμήσετε το εφηβικό δωμάτιο

Διακόσμηση δωματίου: Το πρώτο από όλα που πρέπει όλοι οι γονείς να αποδεχτούν (όσο δύσκολο κι αν υποψιάζομαι ότι είναι!), αφορά το πιο απλό : το παιδί σας μεγαλώνει.. Και ειδικά για το αγόρι είναι ακόμη πιο δύσκολο το task.. Ξεχάστε λοιπόν τα χρωματιστά μαξιλαράκια, τις αφίσες με κινούμενα σχέδια, τις κουρτίνες με τα συννεφάκια από την παιδική του ηλικία και τη βιβλιοθήκη με τα τετράδια της πρώτης δημοτικού! Και το πιο σημαντικό: ξεχάστε και το μονό κρεβάτι, και προσανατολιστείτε στο... ημίδιπλο!

Με όλα αυτά λοιπόν για αρχή, και με βάση πάνω από όλα τα ενδιαφέροντά του, βρείτε λύσεις διακόσμησης που αφορούν τα χόμπι του. Αντικείμενα χρηστικά γι αυτόν στον ελεύθερό του χρόνο εκμεταλλευτείτε τα σαν διακοσμητικά για το δωμάτιο: βιβλία, κομικ, περιοδικά, μπάλες μπάσκετ, κιθάρες, ακόμα και το ποδήλατο ή τη σανίδα του σκι ή του surfing..Κρεμάστε τα στον τοίχο, ακουμπήστε τα στο πάτωμα σε στοίβες , και γενικά διασκορπίστε τα στο χώρο του.

-------------teenage boyroom 1 3

Αν ο χώρος σας το επιτρέπει δημιουργείστε ένα μικρό καθιστικό. Όσο προχωράει η εφηβεία τόσο προχωράει και η ανάγκη του εφήβου για απομόνωση. Αν λοιπόν του δώσετε στο δωμάτιό του χώρο να διαβάσει, να παίξει με τον υπολογιστή, να δει τους φίλους του, και ενώ θα είναι στο σπίτι να νιώθει και ανεξάρτητος, θα πετύχετε πολύ θετικά αποτελέσματα.

Τέλος, αν είστε διατεθειμένοι να επενδύσετε ακόμη περισσότερο στο εφηβικό του δωμάτιο τολμήστε ακόμα πιο πολύ! Κρυφοί φωτισμοί, ψευδοροφές, ενιαίες επιφάνειες που δημιουργούν δάπεδα-κρεβάτι-γραφείο-βιβλιοθήκη σαν σύνολο, καμπύλες για να δώσουν σχήματα σε ράφια και stand, και γενικά έντονα σχέδια χρώματα και μοτίβα που θα δημιουργήσουν ιδιαίτερους χώρους.

Σε κάθε περίπτωση, η διακόσμηση του εφηβικού δωματίου είναι πιο δύκολη υπόθεση από αυτή του παιδικού. Ασχοληθείτε σοβαρά και αφήστε στον «μικρό» σας όσες πιο πολλές πρωτοβουλίες ζητήσει!

Διαβάστε επίσης:
Deco: 10 εκπαιδευτικές ταπετσαρίες με το χάρτη του κόσμου που θα ξετρελάνουν τα παιδιά σας!
Kids Wall Art: Το νέο trend στην παιδική διακόσμηση (pics)
Ιδέες για ρομαντικό παιδικό δωμάτιο
Deco: Παιδικά δωμάτια για αγόρια

Mαγδα Κ. Μαυρίκη
Αρχιτέκτονας μηχανικός
www.mamaproject.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved