Λαχταριστό ψωμάκι με σοκολάτα και τυρί κρέμα από τον Γιώργο Γεράρδο!

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση για έναν μάγειρα, ερασιτέχνη ή επαγγελματία από το να φτιάχνει το δικό του ψωμί. Το βλέπουμε να φουσκώνει, όταν ψήνεται μοσχομυρίζει το σπίτι και στο τέλος έχουμε φρέσκο, ζεστό ψωμί για να το απολαύσουμε με οποίο τρόπο μας αρέσει.

Λαχταριστό ψωμάκι με σοκολάτα και τυρί κρέμα από τον Γιώργο Γεράρδο!

Σήμερα θα σας προτείνω μια βασική συνταγή για λαχταριστό ψωμί αλλά και δυο ιδέες για να κάνετε με τα παιδιά σας τυρόψωμο και Σοκολατόψωμο. Είμαι σίγουρος ότι τα πιο πολλά σπιτικά έχουν τα υλικά στο ντουλάπι, ενώ με τη κουζινομηχανή Kenwood το ζύμωμα γίνεται παιχνίδι. Μπορείτε επίσης να ζυμώσετε με ένα μίξερ ή και με τα χέρια σας.

Υλικά:

-0ulika


1 κιλό Αλεύρι για Όλες Τις Χρήσεις
2 φακελάκια Μαγιά
40 γραμ. ζάχαρη
14 γραμ. αλάτι
600 ml νερό
100 γραμ. κουβερτούρα υγείας
100 γραμ τυρί κρέμα

Εκτέλεση:

Διαλύουμε τη Μαγιά σε 1 φλιτζάνι τσαγιού χλιαρό νερό (περίπου 35°C). Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν. Τοποθετούμε τον γάντζο στη κουζινομηχανή Kenwood.

-0kados

Στο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε για δέκα λεπτά μέχρι να γίνει λεία η ζύμη.

-0788

Αφήνουμε το μπολ σκεπασμένο με διαφανή μεμβράνη ή πετσέτα σε χλιαρό μέρος για 45 λεπτά.

-0ksekouraski

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 ίσα μέρη, πλάθουμε το ένα κομμάτι σε σχήμα της αρεσκείας μας και την τοποθετούμε σε αλευρωμένο ταψί.

-0zimari

Χωρίζουμε το άλλο κομμάτι σε 4 ίσα μέρη, ανοίγουμε λίγο το κάθε ζυμαράκι με τα χέρια μας, τοποθετούμε ένα κομμάτι σοκολάτας και το κλείνουμε τσιμπώντας το με τα χέρια μας.

-0sokolata

Επαναλαμβάνουμε για το τελευταίο κομμάτι ζύμης και τοποθετούμε από μια καλή κουταλιά τυρί κρέμα.

-0voyriro

Σκεπάζουμε τα ψωμάκια μας και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα περίπου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15 λεπτά τα ψωμάκια και για 25-30 λεπτά το καρβέλι.

-0etoimo

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved