Η φωτογράφος που άλλαξε τη ζωή χιλιάδων παιδιών (εικόνες)

Η Λίντα Σόλομον είναι μία φωτογράφος που βοηθάει άστεγα παιδιά να φωτογραφίσουν και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Αυτή η γυναίκα δίνει ένα μάθημα αγάπης και ανθρωπιάς, απλά χρησιμοποιώντας το φωτογραφικό της φακό.

Η φωτογράφος που άλλαξε τη ζωή χιλιάδων παιδιών (εικόνες)

Η αγάπη της Λίντα για τις φωτογραφίες, την έκαναν να μετατρέψει τη φωτογραφική της μηχανή σε σανίδα σωτηρίας για χιλιάδες παιδιά. Όταν ήταν πέντε χρονών, ο μπαμπάς της, της έκανε δώρο μία φωτογραφική μηχανή και από τότε τη συνοδεύει σε όλη της τη ζωή. «Οι φωτογραφίες πάντα με έκαναν να βλέπω τη ζωή με έναν διαφορετικό τρόπο» δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της στο People.

Το 2005 ξεκίνησε το πρόγραμμα «Pictures of Hope» , το οποίο βοηθάει παιδιά ηλικίας 6 έως 13 να συνειδητοποιήσουν τα όνειρά τους. Ταξιδεύει σε διάφορες πόλεις και επισκέπτεται κέντρα με άστεγα παιδιά. Αφού τα εκπαιδεύει πως να χρησιμοποιούν τη φωτογραφική μηχανή, τους αναθέτει να φωτογραφίσουν τα όνειρα και τα θέλω τους.

Τα παιδιά πριν τραβήξουν τις φωτογραφίες τους, καταγράφουν σε μία λίστα αυτό που λαχταράνε πιο πολύ. Το συγκλονιστικό είναι ότι η λίστα αυτή δεν περιέχει υλικά αγαθά, αλλά λέξεις όπως «φίλος« ή «σπίτι», ενώ να κοριτσάκι μάλιστα, είχε γράψει ότι ήθελε απλά να ζήσει! Οι φωτογραφίες αυτές γίνονται κάρτες που πωλούνται στο διαδίκτυο για 25 δολάρια η μία και τα έσοδα πηγαίνουν στα διάφορα κέντρα αστέγων, αλλάζοντας τις ζωές των παιδιών.

Η Μπρίντνι Πέμπερτον είναι ένα τέτοιο κορίτσι που η ζωή του άλλαξε ριζικά μέσω του προγράμματος «Pictures of Hope». Το 2007, η Λίντα Σόλομον επισκέφτηκε το κέντρο αστέγων που ζούσε η τότε μικρή Μπρίτνι και της ζήτησε να φωτογραφίσει αυτό που θέλει πιο πολύ στον κόσμο. Το 9χρονο κορίτσι φωτογράφισε το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο και ξάφνιασε τους πάντες. «Κανένας από την οικογένειά μου δε σπούδασε ποτέ και θα ήθελα να είμαι η πρώτη που θα το έκανα» είπε η Μπρίτνι σε συνέντευξή της.

Η Λίντα κανόνισε για χάρη της μία ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου και οι δύο τους κατέληξαν σε μία γρήγορη επίσκεψη στο γραφείο του διευθυντή. Η Μπρίντνι Πέμπερτον άρχισε να κλαίει από τη χαρά της, όταν ο διευθυντής του Πανεπιστημίου της έδωσε μία υποτροφία τεσσάρων χρόνων να σπουδάσει ό,τι επιθυμούσε στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο. Εκείνη η μέρα θα της μείνει για πάντα αξέχαστη!

Η Λίντα Σόλομον και η Μπριτνι Πέμπερτον έχουν κρατήσει επαφή όλα αυτά τα χρόνια. Σήμερα, δέκα χρόνια μετά τη δημιουργία του «Picture of Hopes», η πρωτοβουλία της φωτογράφου έχει βοηθήσει πάνω από 1.400 παιδιά και συνεχίζει ακάθεκτη!

Οι φωτογραφίες και τα όνειρα των παιδιών ποικίλουν. Άλλα ονειρεύονται να φτιάξουν ένα δικό τους ίδρυμα αστέγων, άλλα απλά να γίνουν καλοί άνθρωποι και άλλα να αποδείξουν την αξία τους. Όπως και να έχει η όρεξη για ζωή και το όραμά τους για ένα καλύτερο αύριο μας συγκινούν.

Δείτε τις φωτογραφίες

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved