Despoina’s little stories: «Μία μέρα με τα παιδιά στο Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη!»

Δε φανταζόμουν ότι η φετινή και πιο αξιόλογη ενέργεια που έχει κάνει μέχρι σήμερα το Mothersblog.gr με τη στήριξη της DPG Digital θα είχε τόσο μεγάλη απήχηση!

Despoina’s little stories: «Μία μέρα με τα παιδιά στο Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη!»

Από την πρώτη κιόλας μέρα που ανακοινώσαμε την πρωτοβουλία μας για να βοηθήσουμε φέτος τα Χριστούγεννα με κάθε λογής αγαθά τα παιδικά χωριά SOS, άνθρωποι από όλη την Ελλάδα έστειλαν διάφορα πράγματα και τρόφιμα στις αποθήκες μας, αλλά και στις εγκαταστάσεις των παιδικών χωριών SOS.

Η προσωπική ικανοποίηση είναι μεγάλη, όμως μεγαλύτερη είναι η χαρά που θα χαρίσουμε όλοι μαζί σε όλα αυτά τα παιδιά που μας χρειάζονται για να μεγαλώσουν με αγάπη, τρυφερότητα, και θαλπωρή, όπως αξίζει σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Χάρη σε εσάς και τη γενναιοδωρία σας, τα παιδιά θα συνεχίσουν να ζουν σε τόσο όμορφες συνθήκες μέσα στα ζεστά τους σπιτάκια.

Πριν λίγες μέρες βρέθηκα κι εγώ σε ένα από τα σπίτια όπου ζει μία οικογένεια στο παιδικό χωριό SOS στη Βάρη. Τα παιδιά μόλις είχαν επιστρέψει από το σχολείο. Δεν ήξεραν ότι τα περίμενα στο σαλόνι. Τα άκουσα να λένε καθώς περνούσαν την πόρτα του σπιτιού «γεια σου μανούλα!». Ήταν τόσο συγκινητικό που τα άκουσα να αποκαλούν τη μητέρα SOS «μανούλα». Η κυρία Ευαγγελία έχει αφιερώσει τη ζωή της στο μεγάλωμα και στην ανατροφή αυτών των παιδιών που μπορεί να μην είναι τα βιολογικά της παιδιά, αλλά είναι τα παιδιά της. Εκείνη τα μεγαλώνει, τα διαπαιδαγωγεί, τα φροντίζει από τότε που ήταν μωρά! «Είναι τα παιδιά μου! Σκέφτομαι ότι μία μέρα θα φύγουν και κλαίω σιωπηλά να μη με δουν!», μου λέει συγκινημένη. «Δεν είναι θυσία ότι έχω αφιερώσει τη ζωή μου σε αυτά. Ήταν μία συνειδητή επιλογή που σεβάστηκαν όσοι με αγαπούν. Νιώθω ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη που μπορώ να προσφέρω κάτι τόσο όμορφο και σημαντικό στα παιδιά».

Η κυρία Μαρίνα μαγείρεψε γεμιστά. Το ζεστό και στολισμένο σπίτι μοσχοβολάει, το αγοράκι του σπιτιού βγάζει τις βρεγμένες κάλτσες από τη βροχή, βάζει παντόφλες και τρώει βουτήματα από το τραπέζι. Οι αδερφές του παίζουν στο σαλόνι. Τα μεγαλύτερα κορίτσια παρακολουθούν προσεκτικά τη διαδικασία του μακιγιάζ λίγο πριν φωτογραφηθούμε όλες μαζί για να γίνει γνωστή η προσπάθειά μας μέσα από τα περιοδικά! Ο παιδαγωγός του χωριού στη Βάρη μιλάει με τον ορθοπεδικό και κλείνει δύο ραντεβού για την φυσικοθεραπεία του μικρού που γύρισε το πόδι του στο ποδόσφαιρο. Αμέσως μετά κλείνει ραντεβού για τις δύο μικρές στον οδοντίατρο. Καλά τα γλυκά αλλά πρέπει να προσέχουν τα δοντάκια τους. Είναι μία κανονική οικογένεια. Τα παιδάκια έχουν τα δωμάτιά τους και οικογενειακές φωτογραφίες στολίζουν όλο το σπίτι. Τα αδερφάκια δε χωρίστηκαν. Ζουν στο ίδιο σπίτι με τα δύο μεγαλύτερα κορίτσια της οικογένειας.

Τις ρωτάω τι θα ήθελαν να τους φέρει ο Άγιος Βασίλης την Πρωτοχρονιά. Διστάζουν να μου απαντήσουν. Κοιτούν ντροπαλά τη «μανούλα» τους. Εκείνη παίρνει τον λόγο βγάζοντάς τα από την αμηχανία: «Η Μυρσίνη θέλει ένα πιστολάκι για να στεγνώνει τα μαλλιά της. Η Βούλα θα ήθελε ένα ραδιοφωνάκι για να ακούει μουσική στο κρεβάτι της πριν κοιμηθεί. Ο Γιώργος θέλει...», πριν προλάβει να ολοκληρώσει η κυρία Μαρίνα, ο πιο άτακτος ένοικος του σπιτιού απαντάει με πλατύ χαμόγελο: «Εγώ θέλω ένα Play Station!».

Βοήθησέ μας κι εσύ να πραγματοποιήσουμε τα όνειρά τους. Τα όνειρα όλων των παιδιών των χωριών SOS! Είναι απλό και μπορεί να συμβεί μέχρι τις 7 Ιανουαρίου!Καλούμε τους χιλιάδες φίλους του site αλλά και όλους όσοι επιθυμούν να γίνουν πρεσβευτές της εκστρατείας #DoPeopleGood, να προσφέρουν στα ειδικά σημεία συγκέντρωσης των προϊόντων, αγαθά όπως:
-όσπρια
-μακαρόνια
-ρύζι
-μέλι
-μαρμελάδες
-πραλίνα φουντουκιού
-δημητριακά
-γάλα μακράς διάρκειας
-χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας
-οδοντόπαστες
-σαπούνια
-Βρεφικά είδη (πάνες, βρεφικά ρούχα)
-Είδη ρουχισμού για παιδιά & έφηβους σε καλή κατάσταση

Μέσα από την έμπρακτη συμμετοχή μας στην εκστρατεία αγάπης #DoPeopleGood όλοι μαζί μπορούμε να συνεισφέρουμε στη μεγάλη ενέργεια του Mothersblog να γίνει αρωγός στην προσπάθεια ενός καλύτερου μέλλοντος για τα παιδιά, χαρίζοντας απλόχερα αγάπη και χαμόγελα.

Τα σημεία συλλογής των αγαθών είναι:
-Κεντρικά γραφεία DPG Digital Media – 14ο χλμ. Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, 14564 Κηφισιά (Δευτέρα – Παρασκευή, 08:00-20:00)
-Κεντρικά γραφεία «Παιδικά Χωριά SOS» - Καραγιώργη Σερβίας 12-14, 10562 Αθήνα (09:00-18:00)
-Παιδικό Χωριό SOS Βάρης (09:00-20:00)
-Κεντρικά γραφεία «Παιδικά Χωριά SOS» Θεσσαλονίκη – Γρηγορίου Παλαμά 8, 54621 Θεσσαλονίκη (09:00-15:00)
-Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου Θεσσαλονίκης (09:00-20:00)

Τα Παιδικά Χωριά SOS δημιουργούν οικογένειες για παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη, τα βοηθούν να διαμορφώσουν το δικό τους μέλλον και συμμετέχουν στην ανάπτυξη των κοινοτήτων που ανήκουν. Επίσης, συμμετέχουν στην κοινοτική ζωή και ανταποκρίνονται στις ανάγκες κοινωνικής ανάπτυξης των πιο ευάλωτων παιδιών και νέων ανθρώπων. Δημιουργούν εγκαταστάσεις και προγράμματα πρόληψης, που έχουν στόχο την ενίσχυση οικογενειών για την αποφυγή της εγκατάλειψης των παιδιών και ενώνουν τις προσπάθειές τους, με μέλη της κοινότητας για την παροχή εκπαίδευσης και υγειονομικής περίθαλψης, καθώς και για ανταπόκριση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Καλή σας ημέρα και χρόνια πολλά σε όλους!

Περιμένω τα μηνύματά σας εδώ!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved