Γνωρίστε την «Πριγκίπισσα Σοφία», κατά κόσμον Στεφανία Χούγια!

Και ποιος δεν ξέρει την πριγκίπισσα Σοφία, της Disney που έχει κλέψει τις καρδιές όλων των παιδιών. Η γλυκιά φωνή της όμως είναι αυτή που τραβάει όλο το ενδιαφέρον.

Γνωρίστε την «Πριγκίπισσα Σοφία», κατά κόσμον Στεφανία Χούγια!

Ποια όμως κρύβεται πίσω από την φωνή της Σοφίας; Πάντως όχι ένα μικρό κορίτσι, όπως πίστευαν οι περισσότεροι από εμάς. Η κοπέλα λοιπόν που δίνει τη φωνή της στην πριγκίπισσα Σοφία, δεν είναι άλλη από την ταλαντούχα Στεφανία Χούγια.

2342353546tgtrbtyu6578456345t

Η Στεφανία είναι 25 ετών, αποφοίτησε από το Μουσικό Λύκειο Παλλήνης και πήρε πτυχίο στην Θεολογία και Δίπλωμα στο κλασσικό τραγούδι. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διαφημιστικά της τηλεόρασης από παιδί ως τώρα. Ίσως κάποιοι να την αναγνωρίσετε καθώς, έχει παίξει και στη διαφήμιση της Nova τον ρόλο της κοκκινοσκουφίτσας. Πέρα όμως από τις μεταγλωττίσεις και τις θεατρικές παραστάσεις, η Στεφανία εργάζεται και σε μια εταιρία καλλυντικών. Όνειρό της; Να σπουδάσει μιούζικαλ στο Λονδίνο.

Συνέντευξη Μαργαρίτα Νικολάου

Μίλησέ μας λίγο εσένα;
Είμαι 25 ετών και ασχολούμαι με τη μουσική από μικρό παιδί. Τραγουδάω όλη τη μέρα, είναι κάτι που με γεμίζει! Είμαι πολύ δεμένη με τους φίλους μου και την οικογένειά μου. Έχω πολλά όνειρα για το μέλλον.

Πώς ξεκίνησες να ασχολείσαι με το θέατρο, το τραγούδι και την υποκριτική;
Με το τραγούδι ασχολούμαι από μικρή. Είχα πάει στην παιδική χορωδία της ΕΡΤ για κάποιο διάστημα και μεγαλώνοντας σπούδασα κλασσικό τραγούδι. Η υποκριτική προέκυψε στη συνέχεια μέσα από τις μεταγλωττίσεις τις οποίες επίσης κάνω από παιδί και συνεχίζω. Η πρώτη μου παράσταση στο θέατρο προέκυψε τυχαία μέσα από μία οντισιόν για το έργο «Χάνσελ και Γκρέτελ» σε σκηνοθεσία Χάρη Ρώμα και εκεί κατάλαβα ότι μου αρέσει πάρα πολύ.

32434547567y345234r5

Παρατηρώ πώς οι περισσότερες συνεργασίες σου έχουν να κάνουν είτε με παιδικά θεατρικά έργα είτε με παιδικές ταινίες; Είναι κάτι που έγινε από επιλογή ή προέκυψε για κάποιο λόγο;
Είναι κάτι που προέκυψε φυσικά λόγω της παιδικότητας της φωνής μου αλλά μου αρέσει και εμένα πολύ!

Πώς προέκυψε η μεταγλώττιση; Δηλαδή να δίνεις τη φωνή σου σε γνωστές φιγούρες όπως είναι η Πριγκίπισσα Σοφία;
Η μεταγλώττιση είναι κάτι που κάνω από μικρή αλλά πιο εντατικά ξεκίνησα στα 14 όταν ο τότε διευθυντής στο Μουσικό Λύκειο Παλλήνης, κος Ρήγας, που τον αγαπώ πολύ, με πρότεινε για τον ρόλο της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων της Disney όπου και με επέλεξαν. Αυτή ήταν και η πρώτη μου μεγάλη δουλειά. Από τότε και μετά ασχολούμαι πιο εντατικά και έχω συμμετάσχει σε πολλές άλλες ταινίες και σειρές, ενδεικτικά: Σοφία η Πριγκίπισσα, Barbie, Winnie The Pooh, Mickey Mouse, Η μικρή γιατρός, Animaniacs και πολλά άλλα.

Η φωνή σου περνά από επεξεργασία για τις μεταγλωττίσεις;
Σίγουρα γίνεται κάποια επεξεργασία για το τελικό αποτέλεσμα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αλλοιώνεται η φωνή ή κάτι τέτοιο.

Φαντάζομαι θα στο έχουν πει και άλλοι αλλά η φωνή σου έχει κάτι το ιδιαίτερο, πιστεύεις πώς είναι και αυτός ένας λόγος που σε επιλέγουν;
Κάθε φωνή έχει τη δική της ιδιαιτερότητα και χαρακτήρα. Προσωπικά πιστεύω πως συμμετέχω κυρίως σε παιδικά έργα επειδή η φωνή μου βγάζει παιδικότητα και ανεμελιά.

345234523

Τα παιδιά πάντα συνδυάζουν τη φωνή με τη φιγούρα. Έχει τύχει να έχει ακούσει κάποιο παιδί τη φωνή σου και αμέσως να τη συνδυάσει με την ηρωίδα της Disney;
Έχει τύχει αρκετές φορές, κυρίως από παιδιά μικρής ηλικίας που βλέπουν συνέχεια παιδικές σειρές και ταινίες.

Πώς αντιδρούν τα παιδιά όταν καταλαβαίνουν ότι είσαι η πριγκίπισσα Σοφία; Σου έχει τύχει κάποιο αστείο περιστατικό;
Μια φορά είχα πάρει τηλέφωνο την μικρή ανιψιά ενός φίλου για να της πω ότι είμαι η Πριγκίπισσα Σοφία. Το παιδάκι μόλις με άκουσε έπαθε σοκ, δεν μίλαγε καθόλου, πίστεψε πως μιλάει στ' αλήθεια με την ίδια.

Πώς νιώθεις όταν αναγνωρίζουν τη φωνή σου; Σου αρέσει ή όχι;
Μου αρέσει πολύ όταν τα παιδιά καταλαβαίνουν ότι υποδύομαι κάποια ηρωίδα της Disney. Διαβάζω την έκπληξη στα μάτια τους!

Ποια είναι η αγαπημένη σου ηρωίδα, από αυτές που έχεις υποδυθεί και γιατί;
Η αγαπημένη μου ηρωίδα είναι η Πριγκίπισσα Σοφία επειδή ενώ είναι μια πριγκίπισσα μέσα της νιώθει ένα απλό κορίτσι από το χωριό που σκέφτεται μόνο το καλό. Μέσα από την ταινία και τη σειρά δείχνει πως είναι να σκεφτόμαστε θετικά στις δυσκολίες και στα προβλήματα και πάνω απ όλα να κάνουμε το καλό για όλους. Είναι υπέροχη!

Εκτός από τις παιδικές ταινίες κάνεις κάτι άλλο τώρα; Που μπορούν, τα παιδιά που θέλουν να δουν από κοντά το κορίτσι που χαρίζει τη φωνή του σε διάσημες παιδικές ηρωίδες;
Αυτό τον καιρό συμμετέχω στο μιούζικαλ «Η Μελωδία της ευτυχίας» που θα ανέβει στο Παλλάς στις 7 Δεκεμβρίου. Ο ρόλος μου είναι η Αδελφή Μαργαρίτα, μία ευαίσθητη, τρυφερή μοναχή. Είναι μια υπέροχη παράσταση με μοναδικό καστ

Δείτε τη Στεφανία να τραγουδά το soundtrack από τη Σοφία την Πριγκίπισσα, αποκλειστικά για τους αναγνώστες του Mothersblog!

{youtube}s89EGiNDnwo{/youtube}

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved