Εβελίνα Νικολίζα: «Πρέπει να παλέψουμε για να καταφέρουμε αυτά που θέλουμε!»

H Εβελίνα Νικόλιζα, η κόρη της Μπέσσυς Αργυράκη, που φέτος θα συμμετέχει στο μιούζικαλ «Η Μελωδία της Ευτυχίας», μιλά αποκλειστικά στο Mothersblog.gr!

Εβελίνα Νικολίζα: «Πρέπει να παλέψουμε για να καταφέρουμε αυτά που θέλουμε!»

Συνέντευξη στη Μαργαρίτα Νικολάου

Γεννήθηκε 8 Νοεμβρίου το 1988 και στα οκτώ της χρόνια έγινε μέλος της χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου όπου έμεινε για περίπου πέντε χρόνια. Λίγο πριν κλείσει τα έντεκα δάνεισε τη φωνή της σε χαρακτήρες της Disney και το 2005 έλαβε μέρος σε διεθνή διαγωνισμό τραγουδιού στην Τουρκία όπου διακρίθηκε με το βραβείο ερμηνείας. Τελειώνοντας το σχολείο ξεκίνησε να σπουδάζει marketing και δημοσιές σχέσεις αλλά σύντομα την κέρδισε η υποκριτική και έτσι φοίτησε για τρία χρόνια στη δραματική σχολή Αθηνών του Γιώργου Θεοδοσιάδη.

Μετά τη σχολή συμμετείχε στην οπερέτα της Λυρικής σκηνής "η Κρητικοπούλα" και περιόδευσε σε όλη την Ελλάδα με την παράσταση "H Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει" σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια. Το 2013 ξεκίνησε η συνεργασία της με το Δαυίδ Ναχμία (Απ' τον Αττικ στο Γούναρη-Θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης) η οποία συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Το 2014 συμμετείχε στο Τhe voice, από όπου και έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό.

1. Η μουσική πρέπει να ήταν μέρος της καθημερινότητάς σου, επαγγελματικά όμως, πόσα χρόνια ασχολείσαι με τη μουσική;
Επαγγελματικά και πιο σοβαρά μπορώ να πω ότι ασχολούμαι τα τελευταία 4 χρόνια.

2. Σε ποια ηλικία άρχισε να φαίνεται η έκταση της φωνής σου;
Άρχισα να το ψάχνω από μόνη μου από πολύ μικρή αλλά κυρίως από τα 8 μου χρόνια που μπήκα στην παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου άρχισα να δουλεύω περισσότερο τη φωνή μου.

3. Είναι εύκολο να έχεις μαμά τη Μπέσσυ Αργυράκη;
Νομίζω ότι είναι όσο εύκολο και δύσκολο παράλληλα, να έχεις οποιαδήποτε-επιτυχημένη επαγγελματικά- μητέρα. Σίγουρα όταν ήμουν μικρή έλειπε αρκετά από το σπίτι λόγω δουλειάς αλλά νομίζω ότι αυτό με έκανε πιο ανεξάρτητη από μικρή ηλικία και μου έδειξε ότι πρέπει να παλέψουμε για να καταφέρουμε αυτά που θέλουμε.

12evelinla 1

4. Τα παιδιά στο σχολείο πώς σε έβλεπαν; Τι σου έλεγαν;
Τα παιδιά στο σχολείο δε με αντιμετώπισαν ποτέ διαφορετικά. Ίσως οι γονείς τους να με αντιμετώπιζαν λίγο διαφορετικά. Αλλά τα παιδιά όχι.

5. Το ότι είσαι κόρη γνωστής τραγουδίστριας σου έκλεισε ή σου άνοιξε πόρτες;
Νομίζω και τα δυο. Υπάρχουν αυτοί που με βλέπουν και τους θυμίζω τη μαμά μου και τα τραγούδια της και αυτό τους κάνει να είναι πιο θετικοί μαζί μου, αλλά φυσικά υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν ότι εφόσον η μητέρα μου είναι τραγουδίστρια δεν επιτρέπεται να ασχοληθεί και άλλο άτομο από την οικογένεια με αυτό το επάγγελμα. Παράλογο αν σκεφτεί κανείς ότι δεν έχω δει να στραβοκοιτάνε ποτέ κανένα γιατρό επειδή είναι και ο πατέρας του γιατρός, αλλά επειδή το βρίσκω εντελώς παράλογο δε μπορώ να πω ότι δίνω ιδιαίτερη σημασία.

6. Σε ποια ηλικία έκανες των πρώτη σου δημόσια εμφάνιση
Είχα πάει πολύ μικρή στην εκπομπή του Φώτη και της Μαρίας στο Mega γιατί είχαν θέμα μικρά παιδιά που έχουν κάνει μεταγλωττίσεις για τη Disney και θυμάμαι ότι έτρεμα ολόκληρη μια εβδομάδα πριν και μια εβδομάδα μετά από τη ντροπή μου.

7. Υπάρχει συμβουλή που να σου έδωσε η μαμά και να την ακολουθείς ακόμη και τώρα;
Να μην είμαι απόλυτη ποτέ με κανέναν και να δίνω δεύτερες ευκαιρίες.

8. Ποια ήταν η αντίδρασή της όταν είπες ότι θες να ασχοληθείς επαγγελματικά με το τραγούδι; Προσπάθησε να σε αποτρέψει;
Δεν προσπάθησε καθόλου να με αποτρέψει, αλλά δε μπορώ να πω ότι με ενθάρρυνε κιόλας. Με άφησε να το δουλέψω στο μυαλό μου και μου είπε ότι είναι κάτι που πρέπει να το θέλω πάρα πολύ για να καταφέρω να αντεπεξέλθω στις δυσκολίες που θα βρω.

9. Οι περισσότεροι σε γνώρισαν στο Voice, τώρα τι κάνεις επαγγελματικά εμφανίζεσαι κάπου;
Αυτή την περίοδο συμμετέχω σε δυο παραστάσεις. Κάθε Δευτέρα στο θέατρο Badminton στην παράσταση "Μια Ελλάδα θέατρο" του Δημήτρη Μαλισσοβα, και Τετάρτη με Κυριακή από τις 6 Δεκεμβρίου στη "Μελωδία της Ευτυχίας" σε σκηνοθεσία της Θέμιδας Μαρσέλλου στο Θέατρο Παλλάς και νιώθω πολύ τυχερή για αυτό. Είναι δυο υπέροχες παραγωγές και έχω την τιμή να συνεργάζομαι με εξαιρετικούς ανθρώπους.

Γνωρίζατε ότι η Εβελίνα έχει δώσει τη φωνή της, σε αρκετές ηρωίδες της Disney; Οι πιο γνωστές είναι η Μέλοντι, κόρη της Άριελ στην ταινία «Επιστροφή στη θάλασσα».
{youtube}gUsK2aNLC68{/youtube}

Ακούστε τη, στη διασκευή του τραγουδιού Heavy Cross των Gossip!
{youtube}J-axvVE_Xws{/youtube}

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved