Σάντι Νίκολας, η δημοσιογράφος που κρίθηκε ως ανορεξική κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της, ξεσπά!

Η Σάντι Νίκολας είναι δημοσιογράφος στην Daily Mail. Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης πήρε μόνο 9,5 κιλά, κάτι που την χαρακτήρισε ανορεξική. Τώρα έρχεται να υπερασπιστεί με σθένος τόσο την δική της επιλογή όσο και της Κέιτ Μίντλετον να παραμείνουν αδύνατες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους.

Σάντι Νίκολας, η δημοσιογράφος που κρίθηκε ως ανορεξική κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της, ξεσπά!

Η δημοσιογράφος όμως δεν στάθηκε μόνο εκεί αλλά έγραψε ένα άρθρο και επιτέθηκε και κριτίκαρε με σκληρή γλώσσα, όλες τις άλλες γυναίκες που τρώνε ακατάπαυστα, βρίσκοντας ως δικαιολογία την εγκυμοσύνη τους. Συγκεκριμένα έγραψε, «Καθισμένη στην αίθουσα αναμονής του γυναικολόγου έμεινα κατάπληκτη από το θέαμα των γυναικών γύρω μου. Στα αριστερά μου ήταν μια κυρία 20 εβδομάδων και έτρωγε πατατάκια 10 το πρωί ενώ μια άλλη γυναίκα έτρωγε muffin για πρωινό» και συνέχισε.

«Χοντρά χέρια, πηγούνια, μηροί και οπίσθια. Σάρκα παντού. Αν κάποιος δεν ήξερε ότι ήταν έγκυες, άνετα θα μπορούσε να περάσει την αίθουσα αναμονής του ιατρείου για αίθουσα αναμονής κλαμπ αδυνατίσματος. Μόνο σε ένα κλαμπ αδυνατίσματος υπάρχει μια αίσθηση ντροπής».

Η ίδια όμως δεν στάθηκε μόνο εκεί αλλά έδωσε την δική της απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε η 75χρονη φεμινίστρια Τζέρμανι Γκρι στην Δούκισσα του Κέιμπριτζ για το γεγονός ότι είναι τόσο αδύνατη και ότι δεν έπρεπε να μείνει ξανά έγκυος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη γέννηση του πρίγκιπα Τζορτζ.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι αν οι περισσότερες μητέρες υιοθετούσαν τη στάση που τήρησα εγώ και η Κέιτ, πολλοί πόροι του εθνικού συστήματος υγείας δεν θα χάνονταν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων παχυσαρκίας που αντιμετωπίζουν οι μαμάδες. Κάθε γυναίκα έχει καθήκον να ασκείται και να τρώει υγιεινά πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για το καλό της και για το καλό του αγέννητου παιδιού της» και συνέχισε, «Τα όσα είπε με εξόργισαν, όπως και κάθε κριτική που μου γινόταν μόνο και μόνο για το γεγονός ότι δεν επέλεξα να γίνω ένα βουνό λίπους κατά τη διάρκεια της δικής μου εγκυμοσύνης. Θα έπρεπε όμως αυτοί οι άνθρωποι να γνωρίζουν ότι ο πραγματικός κίνδυνος που υπάρχει για τα αγέννητα μωρά είναι όταν οι μητέρες τους είναι παχύσαρκες».

Μάλιστα στο άρθρο της που δημοσίευσε στην εφημερίδα Daily Mail ανέφερε πως ο Δρ. Ντέιβιτν Χάσλαμ, πρόεδρος του Βρετανικού Εθνικού Φόρουμ παχυσαρκίας, προειδοποίησε πρόσφατα ότι η «παχυσαρκία σε έγκυες γυναίκες μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου της μητέρας, ή του μωρού, ανωμαλίες στο έμβρυο, να προκαλέσει προεκλαμψία στη μητέρα, να δημιουργήσει διαβήτης κύησης ακόμη και να επιβάλλει την καισαρική».

Στο τέλος κατέληξε «Αυτό που έκανα δεν ήταν δίαιτα αλλά να ασκούμαι καθημερινά και να τρώω κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι, πολλά λαχανικά και σούπες.Όλο αυτό έγινε με την ευλογία του γυναικολόγου μου, ο οποίος μου είπε ότι θα ήθελε οι περισσότερες γυναίκες να προσεγγίζουν την εγκυμοσύνη τους όπως και εγώ. Όλες οι έρευνες λένε ότι το σωστό είναι αυτό που έκανα εγώ, ακόμη και αν οι άλλοι με αμφισβητήσουν για αυτό που λέω. Αναρίθμητες μελέτες έχουν αποδείξει ότι μια λογική δίαιτα και γυμναστική είναι καλό τόσο για την έγκυο, όσο και για το παιδί της. Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες δεν πρέπει να παίρνουν επιπλέον θερμίδες μέχρι τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης. Και τους τρεις τελευταίους πρέπει να παίρνουν μόνο 200 θερμίδες παραπάνω. Δηλαδή ένα τοστ ή ένα μικρό μπολ με δημητριακά. Το επιχείρημά μου απέναντι σε όσους μισούν τις αδύνατες είναι ότι ο γιος μου γεννήθηκε υγιέστατος και σε κανονικό βάρος. Ακριβώς 16 ημέρες μετά τη γέννα χωρούσα ξανά στα τζιν μου».

Δείτε τις φωτογραφίες της κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved