Αφράτο και γρήγορο σοκολατένιο ψωμί από τον Γιώργο Γεράρδο!

Θυμάμαι σαν παιδί τα πρώτα γλυκίσματα που έβγαζε ο φούρνος της γειτονιάς. Το Σοκολατόψωμο και το σταφιδόψωμο που έψηνε κάθε πρωί μου έσπαγαν τη μύτη και φυσικά όταν η μητέρα μου με έστελνε για ψωμί κανόνιζα τα ψιλά να φτάνουν και για μια λιχουδιά!

Αφράτο και γρήγορο σοκολατένιο ψωμί από τον Γιώργο Γεράρδο!

Αυτές τις μέρες που θέλω να δίνω στη κόρη μου ένα ωραίο σνακ ή κολατσιό για τον παιδικό σταθμό μου αρέσει να φτιάχνω τη παρακάτω συνταγή. Είναι πολύ νόστιμη, φτιάχνεται με υλικά που όλοι έχουμε στο ντουλάπι ή το ψυγείο μας και ετοιμάζεται πολύ γρήγορα με το Premier Chef της Kenwood. Δεν θέλει πολύ ζύμωμα ούτε έχει αναμονή για φούσκωμα της ζύμης. Επίσης μπορείτε να αντικαταστήσετε τη σοκολάτα και έτσι να έχετε ένα υπέροχο σταφιδόψωμο

Υλικά
500 γραμμάρια Φαρίνα Γιώτη
200 ml γάλα
200 γραμμάρια κουβερτούρα σταγόνες Γιώτη
75 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
4 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.γ. Αλάτι
1 κ.γ Μπέικιν Πάουντερ Γιώτη

aa1

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και απλώνουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά.

Προσαρμόζουμε τον αναδευτήρα 'Κ' στη κουζινομηχανή της Kenwood και με αργή ταχύτητα ανακατεύουμε τα στέρεα υλικά: Αλεύρι, σοκολάτα, αλάτι, ζάχαρη και μπέικιν πάουντερ.

aa3

Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και το γάλα σιγά σιγά. Δυναμώνουμε τη ταχύτητα στο μέγιστο και ζυμώνουμε για τρία λεπτά.

aa6

Αλευρώνουμε καλά το πάγκο της κουζίνας μας και ρίχνουμε τη ζύμη. Μοιράζουμε τη ζύμη σε 4-5 μπαλάκια και με αλευρωμένα χέρια πλάθουμε μπαστούνια, κουλούρια και πλεξούδες, ότι μας αρέσει.

aa7

Ψήνουμε για 15-18 λεπτά μέχρι το ψωμί να πάρει χρώμα, η κουζίνα σας πραγματικά θα μοσχομυρίσει. Αφήνουμε τουλάχιστον δέκα λεπτά να παγώσει και σερβίρουμε το σοκολατένιο ψωμί ζεστό ή κρύο.

aa8

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved