Καλλιτέχνης, δίνει νέα πνοή σε παλιά βιβλία φτιάχνοντας γλυπτά απο τις λέξεις!

Η Τζόντι Χάρβει Μπράουν, είναι η καλλιτέχνης που κρύβεται πίσω απο αυτά τα περίεργα και υπέροχα γλυπτά από χαρτί, που βοηθά τους ανθρώπους να αναγνωρίσουν ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του. Δίνει με αυτό τον τρόπο ζωή στα βιβλία μέσα απο την καταπληκτική δουλειά της!

Καλλιτέχνης, δίνει νέα πνοή σε παλιά βιβλία φτιάχνοντας γλυπτά απο τις λέξεις!

Οι δημιουργίες της προσπαθούν να πουν τις ιστορίες των κλασικών παραμυθιών μέσα από τις σελίδες των βιβλίων που αγαπά να φτιάχνει.

Η Τζόντι είναι 26 ετών και κατάγεται από την Πενσυλβάνια. Σε συνέντευξή της δήλωσε, ότι όλα άρχισαν όταν αγόρασε ένα κουτί με παλιά βιβλία απο ένα κατάστημα μεταχειρισμένων ειδών. Είπε: «Έχω μια αγάπη για τα παλιά βιβλία και ποτέ δεν μπορεί να αντισταθώ στο να τα αγοράσω»!

«Θέλω οι χαρακτήρες που αγαπάει ο κόσμος τόσο πολύ, να ξεπηδούν έξω από τις σελίδες για να μας δείχνουν τις ιστορίες τους. Αυτό που βλέπουμε στην φαντασία μας κατά την διάρκεια της ανάγνωσης, θα έπρεπε να υπάρχει εκεί έξω για να το βλέπει ο κόσμος».

Το βιβλίο της με τον τίτλο «Γλυπτά» απεικονίζει γνωστούς φανταστικούς χαρακτήρες,θαλάσσια πλάσματα, τέρατα, πλοία και αεροσκάφη. Ωστόσο επιμένει ότι τα έργα της δεν είναι βιβλία με εικόνες που ανοίγουν και στήνονται. Αν ένα εξώφυλλο κλείσει, θα συντρίψει τα έργα της. Έτσι τα χάρτινα γλυπτά της φτιάχνονται στην μέση του αρχικού τόμου και μένουν ανοιχτά ως έργα τέχνης!

Δείτε μερικά απο τα έργα της!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved