Ελεύθερες βουτιές! Δείτε τις 15 καλύτερες παραλίες της Αττικής χωρίς είσοδο!

Κοντά ή μακριά από το κέντρο της Αθήνας, πολυσύχναστες ή ερημικές, οργανωμένες ή μη, η Αττική διαθέτει δεκάδες υπέροχες παραλίες οι οποίες δεν έχουν είσοδο, αλλά διαθέτουν υποδομές για όσους θέλουν να πιουν έναν καφέ ή να απολαύσουν τη σκιά μιας ομπρέλας. Όσοι λοιπόν μείνετε στην Αθήνα γιατί τα οικονομικά σας δεν σας επιτρέπουν να πάτε διακοπές, εντός της Αττικής έχετε μια πλειάδα από επιλογές.  Μικρούς δροσιστικούς παράδεισους θα λέγαμε, εντελώς  δωρεάν!

Ελεύθερες βουτιές! Δείτε τις 15 καλύτερες παραλίες της Αττικής χωρίς είσοδο!

1. Μαύρο Λιθάρι
Αμέσως μετά τη Σαρωνίδα, είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες της Αττικής, το Μαύρο Λιθάρι. Η άμμος μέσα και έξω, τα γαλάζια νερά, το beach bar με τη μουσική του και οι ψάθινες ομπρέλες συνθέτουν το σκηνικό της παραλίας. Επιπλέον, είναι οργανωμένη, πληρώνετε μόνο τον καφέ, έχει πολύ ελεύθερο χώρο και τα Σαββατοκύριακα, συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο, ειδικά νεολαία!

2. Λεγρενά
Η παραλία των Λεγραινών, είναι μεγάλη, με άμμο και καταγάλανα πεντακάθαρα νερά. Το καλοκαίρι συγκεντρώνει κόσμο από τις γύρω περιοχές και απέχει από την Αθήνα 62 χλμ.

3. Παραλία Ψάθας
Σε μια πολύ όμορφη τοποθεσία με φόντο το πευκοδάσος του Όρους Πατέρα απλώνεται η παραλία της Ψάθας. Έχει ψιλό βοτσαλάκι και πεντακάθαρα δροσερά νερά. Αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές για μια απόδραση στην Αττική. Είναι πολυσύχναστη, εύκολη στην πρόσβαση και γύρω της υπάρχουν πολλές επιλογές για φαγητό.

4. Καβούρι
Το καβούρι είναι μια από τις πιο όμορφες ελεύθερες παραλίες της Αττικής. Το καταπράσινο τοπίο και η εύκολη πρόσβαση σε ένα φυσικό κολπίσκο με μεγάλη ακτή και πεντακάθαρα νερά συνθέτουν το σκηνικό γι' αυτή την υπέροχη παραλία.

5. Άγιος Κοσμάς
Η παραλία του Αγίου Κοσμά βρίσκεται πίσω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Ελληνικού. Είναι πολύ όμορφη, αμμώδης και οργανωμένη. Θα βρείτε ξαπλώστρα και ομπρέλα εντελώς δωρεάν και θα πληρώσετε μόνο τον καφέ σας, αν θέλετε να πιείτε!

6. Βοτσαλάκια στον Πειραιά
Μετά τον κόλπο του Μικρολίμανου, κάτω από τον λόφο της Καστέλας βρίσκεται η παραλία Βοτσαλάκια. Αν και είναι πολύ κοντά στον Πειραιά, είναι εξαιρετικά όμορφη. Πρόκειται για μια μεγάλη παραλία με άμμο. Ελεύθερη και οργανωμένη.

7. Λουμπάρδα
Στον κόλπο της Αγίας Μαρίνας, στο 33ο χλμ. της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, βρίσκεται η πανέμορφη και οργανωμένη παραλία Λουμπάρδα. Έχει άμμο και ρηχά γαλαζοπράσινα νερά. Είναι ιδανική για μπάνιο και χαλάρωση, καθώς η τοποθεσία της αποτελεί φυσικό καταφύγιο για την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα.

8. Γαλάζια Ακτή
Αυτή η παραλία είναι μια μικρή αλλά δημοφιλής παραλία της Αττικής. Βρίσκεται στο 37ο χλμ. της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου και το χαρακτηριστικό της είναι η πολύ ψιλή άμμος που έχει.

9. Σαρωνίδα
Η παραλία της Σαρωνίδας χαρακτηρίζεται από την αμμουδερή ακτή, τα γαλάζια ρηχά νερά της και την εύκολη πρόσβαση.
Δεν είναι οργανωμένη, αλλά δίπλα της βρίσκεται ο οικισμός με αρκετά καταστήματα και έναν παιδότοπο που μεταμορφώνει την παραλία σε ιδανικό προορισμό για οικογένειες.

10. Καράβι
Μια οργανωμένη και βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία. Αμμώδης ακτή με δυνατούς ανέμους, που έχει μετατραπεί σε παραθαλάσσιο χώρο αναψυχής στον οποίο θα βρείτε: beach bar, restaurant, ναυαγοσώστη, ξαπλώστρες, ομπρέλες, αποδυτήρια, ντους, πάρκινγκ και σύνδεση wifi. Μάλιστα, η παραλία είναι εύκολα προσβάσιμη και για ΑΜΕΑ.

11. Θυμάρι
Αμέσως μετά τον οικισμό της Παλαιάς Φώκαιας υπάρχει μια μαγευτική παραλία με άμμο και ψιλό χαλίκι, το Θυμάρι. Η πρόσβαση στην παραλία γίνεται με τα πόδια, με τη βοήθεια τσιμεντένιων σκαλιών.
Επιπλέον, λόγω της τοποθεσίας της, είναι αρκετά απάνεμη, γι' αυτό και την προτιμούν οι ντόπιοι.

12. Παραλία Σουνίου
Μια όμορφη παραλία με εξαιρετική θέα στο Ναό του Ποσειδώνα. Με καταγάλανα, ήρεμα νερά. Θα βρείτε ομπρέλα και ξαπλώστρα. Με μόνη επιβάρυνση το τι θα πιείτε!

13. Κακιά Θάλασσα
Η Κακιά Θάλασσα βρίσκεται στην Κερατέα. Είναι μια εξαιρετική παραλία με βότσαλα και άμμο. Είναι εύκολα προσβάσιμη και ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Επιπλέον, στην παραλία υπάρχει και ναυαγοσώστης.

14. Παραλία Βραυρώνας
Η παραλία Βραυρώνας είναι ιδανική για σύντομες οικογενειακές εκδρομές. Έχει άμμο και καθαρά ρηχά νερά. Διαθέτει ξαπλώστρες και ομπρέλες. Ιδανική για παιδιά που τρελαίνονται να φτιάχνουν κάστρα στην άμμο!

15.Παραλία Νέας Μάκρης
Μπορεί να σας πέφτει λίγο μακριά αλλά αξίζει τον κόπο να την επισκεφθείτε! Πρόκειται για μεγάλη παραλία με άμμο, εύκολη πρόσβαση. Είναι οργανωμένη και διαθέτει, ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντουζιέρες και ειδικές εξέδρες κολυμβητών. Στην ίδια περιοχή θα βρείτε και την παραλία Μπρεξίζα που είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία. Πρέπει να αναφέρουμε ωστόσο πως ο δήμος έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην καθαριότητα, τοποθετώντας παντού κάδους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved