Πρώτη Κατασκήνωση Νέων με θέμα την Ολυμπιακή Εκεχειρία στην Αρχαία Ολυμπία

Η πρώτη κατασκήνωση νέων «IMAGINE PEACE» με θέμα την Ολυμπιακή Εκεχειρία διοργανώνεται στην Αρχαία Ολυμπία από τις 26 Ιουλίου έως τις 31 Ιουλίου, από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας.

Πρώτη Κατασκήνωση Νέων με θέμα την Ολυμπιακή Εκεχειρία στην Αρχαία Ολυμπία

Περισσότεροι από ογδόντα νέοι και νέες, από πέντε ηπείρους, θα συζητήσουν πώς ο θεσμός της Ολυμπιακής Εκεχειρίας και οι αξίες που πρεσβεύει, μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για τη δημιουργία μιας αντίληψης ειρηνικής συνύπαρξης, που θα στηρίζεται στο σεβασμό της διαφορετικότητας, την κατανόηση, την ειρηνική επίλυση διαφορών και την κοινωνική ενσωμάτωση. Στην κατασκήνωση νέων θα συζητηθεί ο ρόλος της Ολυμπιακής Εκεχειρίας στη σύγχρονη εποχή, αλλά και η ευρύτερη συνεισφορά του Ολυμπιακού ιδεώδους στην ειρήνη.

Η κατασκήνωση «IMAGINE PEACE» πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και σε συνεργασία με το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Αθλητισμό, την Ανάπτυξη και την Ειρήνη, το Βρετανικό Συμβούλιο, τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία και το Ινστιτούτο Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης.

Στην τελετή έναρξης, το Σάββατο 26 Ιουλίου, στο Αμφιθέατρο «Δημήτριος Βικέλας», θα παραστεί ο Ειδικός Σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για θέματα Αθλητισμού για την Ειρήνη και την Ανάπτυξη Wilfred Lemke. Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετέχουν εθελοντικά Έλληνες Ολυμπιονίκες, μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.olympictruce.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved