Μεγαλώνει το ορφανό αρκουδάκι του «Αρκτούρου» και προτιμάει το... λούτρινο αρκουδάκι της!

Ζωηρή, με μεγάλη προτίμηση στα ραδίκια και τα μήλα, αλλά και στο... λούτρινο αρκουδάκι της είναι η μικρή Ζωή, το ορφανό αρκουδάκι που υιοθέτησε τον περασμένο Απρίλιο ο «Αρκτούρος» όταν βρέθηκε να περιφέρεται μόνο του στην Αυγή Καστοριάς.

Μεγαλώνει το ορφανό αρκουδάκι του «Αρκτούρου» και προτιμάει το... λούτρινο αρκουδάκι της!

Πλέον το αρκουδάκι δείχνει να έχει κερδίσει την μάχη για τη ζωή και σύντομα πρόκειται να μεταφερθεί σε μεγάλο περιφραγμένο χώρο δάσους, όπου θα ζει χωρίς την παραμικρή επαφή με τους φροντιστές της.

Σύμφωνα με τον «Αρκτούρο», ο χώρος που θα τη φιλοξενήσει είναι έτοιμος, ενώ έτοιμη είναι και η ίδια η Ζωή για τη διαδικασία που θα ακολουθήσει. Έχει ξεκινήσει να τρώει εποχιακά φρούτα (κεράσια, μούρα, κλπ) και καρπούς, κλαδιά και φύλλα, ραδίκια, σε συνδυασμό βέβαια με τα γεύματα γάλακτος. Εδώ και μερικές εβδομάδες οι φροντιστές κρύβουν την τροφή σε διάφορα σημεία μέσα στην περίφραξή της, έτσι ώστε να μάθει να την αναζητάει με την όσφρηση.

«Ηδη το αρκουδάκι που πλέον ζυγίζει περισσότερο από δέκα κιλά, αποφεύγει τους φροντιστές, είναι πάρα πολύ ζωηρό και παίζει συνέχεια με το νερό της πισίνας του και με το λούτρινο αρκουδάκι του» λέει ο Πάνος Στεφάνου από την οργάνωση.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του «Αρκτούρου» για την αντιμετώπιση παρόμοιων περιστατικών που είχε εφαρμοστεί στο παρελθόν με επιτυχία στις περιπτώσεις του Μικρού Τζον και του Νικήτα, πρέπει να αποφεύγεται κάθε είδους έκθεση σε ανθρώπινη παρουσία, ώστε να μην αναγνωρίσει τον άνθρωπο ως φίλο, αλλά ως διαφορετικό είδος.

Μεγάλο ενδιαφέρον για την Ζωή έχει επιδείξει πλήθος κόσμου που υποστηρίζει οικονομικά τη διατροφή της αλλά και τα φάρμακά της, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας που έχει δημιουργήσει ο «Αρκτούρος».

«Στα τέλη του χρόνου», εξηγεί ο κ. Στεφάνου, «θα δημιουργηθεί μια φωλιά στο δάσος ώστε το αρκουδάκι να μπορέσει να βυθιστεί στον "χειμέριο ύπνο" και να ξυπνήσει την άνοιξη ελεύθερο στη φύση».

Δείτε την φωτογραφία της Ζωής που παραχώρησε ο «Αρκτούρος»!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved