Blondies με καρύδα και βερίκοκα!

Πολλοί θα με ρωτήσετε τι είναι τα Blondies: Είναι «αδέρφια» των brownies! Ονομάζονται έτσι απλά επειδή δεν περιέχουν κακάο ή σοκολάτα και το χρώμα τους είναι πιο ξανθό. Πολλές φορές γίνονται με λευκή σοκολάτα ή με καρύδα όπως σε αυτή τη συνταγή. Είναι ένα πολύ λαχταριστό γλυκό, τραγανό στις άκρες και μαλακό στο κέντρο.

Blondies με καρύδα και βερίκοκα!

Από μικρό παιδί λάτρευα τη καρύδα και την εξωτική γεύση της, μόλις λοιπόν βρήκα αυτή τη συνταγή και τη δοκίμασα, έγινε ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά. Ελπίζω να τη φτιάξετε και είμαι σίγουρος αρέσει σε μικρούς ή μεγάλους.

Όπως βλέπετε και στα υλικά, τα Blondies είναι γεμάτα θερμίδες και λιπαρά. Καλό είναι να κρατήσετε τις μερίδες μικρές αν μπορείτε να αντισταθείτε. Μπορείτε επίσης να κάνετε διάφορες παραλλαγές. Δοκιμάστε να βάλετε κομμάτια σοκολάτας αντί για βερίκοκα και τριμμένο αμύγδαλο αντί για καρύδα. Απλά κρατήστε τις ίδιες αναλογίες. Μια ακόμα ιδέα είναι τα τρίψετε ένα κομμάτι πάνω από παγωτό βανίλια, είναι υπέροχο!

170 γρ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρ. Καστανή ζάχαρη
200 γρ. Αλεύρι
150 γρ. Καρύδα τριμμένη
150 ξερά βερίκοκα
2 Μεγάλα αβγά ή 3 μεσαία
1 κ.γ. Baking Powder
¼ κ.γ. Αλάτι

Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους. Συνήθως τα Blondies και τα Brownies ψήνονται σε τετράγωνο ταψί, εδώ προτίμησα ένα στρογγυλό για να τα κόψω σε τρίγωνα κομμάτια.

DSC 4790


Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στον κάδο της κουζινομηχανής Premier Chef της Kenwood σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά.

DSC 4793
DSC 4789

Κατόπιν προσθέτουμε τα αβγά και ξαναχτυπάμε για 4-5 λεπτά ώστε το μείγμα μας να αφρατέψει.

DSC 4798

Όση ώρα χτυπάμε το μείγμα μας καβουρδίζουμε τη καρύδα σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα και ψιλοκόβουμε τα βερίκοκα. Το καβούρδισμα θα κάνει τη γεύση της καρύδας πιο έντονη.

DSC 4795
DSC 4800

Προσθέτουμε στο μείγμα της ζάχαρης το αλεύρι, τη καρύδα, τα βερίκοκα, το αλάτι και το Baking powder.

DSC 4803

Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μας και στρώνουμε τη ζύμη στο ταψί.

DSC 4807


Ψήνουμε για 30 περίπου λεπτά μέχρι ένα μαχαίρι να βγαίνει καθαρό όταν το βυθίζουμε στο κέντρο. Αφήνουμε να παγώσει καλά και κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τρίγωνα ή τετράγωνα.

DSC 4836

Καλή επιτυχία

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved