Μαγειρεύουμε παίζοντας: Σούπα αρακά με τζίντζερ και βασιλικό

Από χθες, η μεγάλη μου κόρη, η Κατερίνα, είναι λίγο άρρωστη με πυρετό. Τίποτα δεν είναι καλύτερο για ένα αδιάθετο παιδάκι από μια υγιεινή σούπα. Θυμάμαι όταν ήμουν και εγώ άρρωστος στα παιδικά μου χρόνια, η μητέρα ή η γιαγιά μου έφτιαχναν σούπες άνοστες με φιδέ ή ρύζι λαπά και νερό. Φυσικά η ζεστή σούπα με έκανε να νιώθω καλύτερα, αλλά είναι πολύ σημαντικό ένα τέτοιο φαγητό να περιέχει καλά θρεπτικά συστατικά και να είναι νόστιμο.

Μαγειρεύουμε παίζοντας: Σούπα αρακά με τζίντζερ και βασιλικό

Όλα τα υλικά της συνταγής αυτής είναι γνωστά για τις ιδιότητες τους. Ο αρακάς είναι μια πολύ καλή πηγή αντιοξειδωτικών και βιταμινών όπως το σκόρδο και το τζίντζερ. Το λεμόνι περιέχει βιταμίνη C ενώ ο βασιλικός έχει σημαντική αντιβακτηριδιακή και αντιφλεγμονώδη δράση.

Δεν ισχυρίζομαι ότι η σούπα αυτή είναι φάρμακο, αλλά είναι σίγουρα πλούσια σε καλά συστατικά, πολύ νόστιμη και γρήγορη στη παρασκευή της με το μπλέντερ της κουζινομηχανής Premier Chef της Kenwood. Εννοείται ότι δεν χρειάζεται να είναι κάποιος στην οικογένεια σας αδιάθετος για να τη φτιάξετε. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για ένα ελαφρύ και γρήγορο καλοκαιρινό γεύμα. Δοκιμάστε τη!

Υλικά
750 γρ. αρακά, φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 ξερό κρεμμύδι
1 κομμάτι τζίντζερ, περίπου 4 εκατοστά
2 σκελίδες σκόρδο
1 χούφτα φύλλα βασιλικού
Ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
3 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
1 λίτρο λερό ή ζωμό λαχανικών
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

iliko

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα για πέντε λεπτά, μέχρι να γίνει διάφανο.

kremmidi

Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ. Μόλις μοσχομυρίσουν προσθέτουμε τον αρακά, το ξύσμα λεμονιού και τον βασιλικό.

arakas

Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 5-6 λεπτά. Για να γλιτώσουμε χρόνο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καυτό νερό από τον βραστήρα K-mix της Kenwood.

vrastiras

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αλέθουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε όσο χυμό λεμονιού θέλουμε και σερβίρουμε.

blender
blender2

Tip: είναι σημαντικό να μην παραβράσουμε τη σούπα ώστε τα λαχανικά να διατηρήσουν τα θρεπτικά τους συστατικά. Καλή επιτυχία!

telos
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved