Νοστιμιές! Χοιρινές μπριζόλες με τζίντζερ, μέλι και σάλτσα σόγιας από τον Γιώργο Γεράρδο

Μια από τις αγαπημένες μου κουζίνες είναι η ασιατική. Η ένταση των γεύσεων, η ισορροπία γλυκού και αλμυρού και η φρεσκάδα των υλικών είναι στοιχεία πολύ ιδιαίτερα.

Νοστιμιές! Χοιρινές μπριζόλες με τζίντζερ, μέλι και σάλτσα σόγιας από τον Γιώργο Γεράρδο

Στην Ελλάδα πολλές φορές μας ξενίζουν αυτές οι διαφορετικές γεύσεις, αλλά τα τελευταία χρόνια έχουν ανοίξει αρκετά τέτοια εστιατόρια με μεγάλη επιτυχία, αρα οι γευστικοί μας ορίζοντες ανοίγουν.

Η σημερινή συνταγή που σας προτείνω έχει σαν αφετηρία ένα πιάτο που είχαμε δοκιμάσει σε ένα ταξίδι στην Μαλαισία, αλλά είναι προσαρμοσμένη στα συστατικά της πατρίδας μας, μαζί με υλικά όπως το τζίντζερ και η σάλτσα σόγιας. Το τζίντζερ μάλιστα θεωρείται υπερτροφή με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα. Από προσωπική εμπειρία μπορώ να σας πω ότι ένα ζεστό χαμομήλι με λεμόνι και αρκετό τζίντζερ κάνει θαύματα για τον στομαχόπονο.

Η πλούσια μαρινάδα φτιάχνεται πολύ εύκολα και γρήγορα με το Multi mayo της Kenwood. Η συνταγή εκτελείται πολύ γρήγορα ενώ το τελικό γευστικό αποτέλεσμα είναι πολύ νόστιμο και η οικογένεια σας θα ξετρελαθεί.

Καλό είναι να προσέξουμε δυο πράγματα. Το χοιρινό πρέπει να μαγειρευτεί καλά μέχρι μέσα και να μην είναι κόκκινο, ενώ τα λαχανικά καλό είναι να κρατάνε και να είναι σχεδόν τραγανά. Έτσι, όχι μόνο είναι πολύ νόστιμα αλλά κρατάνε και όλα τους τα θρεπτικά συστατικά.

Υλικά
4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. σάλτσα σόγιας
2-3 σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ. μέλι
1 κομμάτι τζίντζερ 4 εκατοστών

DSC 4384


6-7 φύλλα βασιλικού
1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

DSC 4385

Εκτέλεση
Τοποθετούμε στον κάδο του Multi mayo της Kenwood τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο, το τζίντζερ, το λεμόνι, το μέλι, το βασιλικό, πιπέρι και χτυπάμε ώστε να δημιουργηθεί μια μαρινάδα. Μπορεί να χρειαστεί να ξεκολλήσετε κομμάτια τζίντζερ και σκόρδου από τα τοιχώματα του κάδου με ένα κουτάλι.

DSC 4392

Περιχύνουμε τις μπριζόλες με το μείγμα και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα ώστε να αναδειχθούν οι γεύσεις. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα μπορείτε να μαρινάρετε τις μπριζόλες στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ.

DSC 4398

Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Καθαρίζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα, την οποία κρατάμε για αργότερα και τηγανίζουμε για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά, ώστε να μαγειρευτούν καλά.

DSC 4403

Εν τω μεταξύ πλένουμε τις πιπεριές, αφαιρούμε τα κοτσάνια με τα σπόρια τους, κόβουμε σε λωρίδες και ψιλοκόβουμε διαγώνια τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

DSC 4405

Όταν οι μπριζόλες μας είναι έτοιμες, τις αφαιρούμε από το τηγάνι, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τις πιπεριές για 2-3 λεπτά.

DSC 4406

Τέλος, προσθέτουμε τη μαρινάδα που κρατήσαμε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια, μαγειρεύουμε για δυο λεπτά ακόμα, δοκιμάζουμε αν χρειάζεται λίγο αλάτι και σερβίρουμε.

DSC 4408

Έτοιμο! Χοιρινές μπριζόλες με τζίντζερ, μέλι και σάλτσα σόγιας

DSC 4419

Καλή Επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved