Τα πρόωρα διδυμάκια που σώθηκαν χάρη στα πλαστικά σακουλάκια τροφίμων! (εικόνες)

Τελευταία έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας συγκλονιστικές ιστορίες μωρών που γεννήθηκαν πρόωρα και κατάφεραν να ζήσουν χάρη... σε πλαστικά σακουλάκια!

Τα πρόωρα διδυμάκια που σώθηκαν χάρη στα πλαστικά σακουλάκια τροφίμων! (εικόνες)

Η 38χρονη Κλαίρη Μπεμπ, έφερε στον κόσμο πρόωρα δίδυμα κοριτσάκια. Η ευτυχία της και ταυτόχρονα η αγωνία της για εκείνα ήταν μεγάλη. Τα πλαστικά σακουλάκια ήταν η αιτία που η μία από τις κορούλες της κατάφερε να επιβιώσει. Όπως είπε μάλιστα στα ξένα μέσα της έκανε πολύ μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι αυτό που χρησιμοποιούσε στο σπίτι για το φαγητό, έσωσε το αγγελούδι της.

«Τα δύο μικροσκοπικά κοριτσάκια μου όταν γεννήθηκαν μπήκαν σε θερμοκοιτίδες και καλύπτονταν με σωλήνες και καλώδια. Όμως το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι η Χάτι, η μια από τις δύο κορούλες μου, ήταν κρυμμένη μέσα σε μία πλαστική σακούλα, με το κεφαλάκι της προς τα έξω, λες και ήταν σε υπνόσακο. Αν και οι γιατροί μου είχαν πει πως θα κάνουν κάτι τέτοιο για να κρατήσουν υψηλή τη θερμοκρασία του σώματος των παιδιών μου, ήταν πολύ περίεργο για μένα να βλέπω τα κορίτσια μου μέσα σε κάτι που χρησιμοποιούμε καθημερινά για τα τρόφιμα».

Ο Μπιλ Γιόχαλ, διευθυντής της Νεογνολογίας στο Liverpool Women's Trusts, αποκάλυψε ότι η τοποθέτηση νοεγνών που γεννιούνται πρόωρα σε πλαστικά σακουλάκια, είναι ένας τρόπος για να μείνουν ζεστά.

«Το να τοποθετείς τα πρόωρα βρέφη σε πλαστικές σακούλες για τρόφιμα, μπορεί να είναι ένας απλός τρόπος αλλά συνάμα και αποτελεσματικός καθώς κρατά τη θερμοκρασία του σώματος σταθερή».

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved