«Όλη η Ελλάδα μία παρέα»: πράξη αλληλεγγύης και αγάπης στον ακριτικό Άγιο Ευστράτιο με δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους του

Πρωτοβουλίες σαν κι αυτή, που αφορούν βοήθεια σε αποκομμένες από την σύγχρονη ζωή οικογένειες, που δεν έχουν την απαραίτητη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αξίζει να προβάλλονται ώστε να αποτελέσουν παράδειγμα για όλους!

«Όλη η Ελλάδα μία παρέα»: πράξη αλληλεγγύης και αγάπης στον ακριτικό Άγιο Ευστράτιο με δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους του

Ο Άγιος Ευστράτιος είναι ένα αποκομμένο ακριτικό νησί με 250-300 κατοίκους, που συνδέεται με τη Λήμνο με ένα καραβάκι. Δεν έχει Κέντρο Υγείας και μέχρι πρόσφατα δεν είχε κανέναν γιατρό.

Με 65 φουσκωτά σκάφη, 16 γιατροί και 49 μέλη του Μακεδονικού Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών (ΜΟΦΣ) ξεκινούν σήμερα 6 Ιουνίου, για το ακριτικό αυτό νησί του Βορειοανατολικού Αιγαίου, προκειμένου να προσφέρουν στους κατοίκους του ένα τριήμερο δωρεάν ιατρικών και βασικών μικροβιολογικών εξετάσεων, καθώς και τεστ ΠΑΠ για τις γυναίκες.

Ανάμεσα στους γιατρούς που μετέχουν στην αποστολή υπάρχουν: καρδιολόγος, παθολόγος, ορθοπαιδικός, χειρουργός παίδων, παιδοουρολόγος, ογκολόγος, γυναικολόγος, ιατρός πόνου, ρευματολόγος, δερματολόγος, πνευμονολόγος, νευροχειρούργος και οδοντίατρος.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθούν οι ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια η αποστολή θα μεταβεί στο σχολείο όπου θα μοιραστούν δώρα στους μαθητές του νησιού.

«Αποφασίσαμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους του νησιού, να εξετασθούν από ειδικούς ιατρούς πολύ υψηλού επιπέδου, όλων σχεδόν των ειδικοτήτων, να κάνουν βασικές μικροβιολογικές εξετάσεις και τεστ ΠΑΠ οι γυναίκες. Είναι η δεύτερη φορά που θα βρεθούμε κοντά στους κατοίκους του νησιού. Η πρώτη ήταν πριν δύο χρόνια. Φέτος επιλέξαμε να πάμε το τριήμερο 6-9 Ιουνίου που συμπίπτει και με τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος» ανέφερε ο πρόεδρος του ΜΟΦΣ, Θόδωρος Καρτσιώτης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved