«Παραθινούπολη» 2014: Το παιδικό φεστιβάλ του δήμου Καλαμαριάς ξεκινά από σήμερα έως τις 8 Ιουνίου

Γονείς το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και τα παιδικά φεστιβάλ ξεκινούν! Αφιερωμένη στην ειρήνη και την ανθρώπινη αλληλεγγύη είναι φέτος η Παραθινούπολη, το παιδικό φεστιβάλ του δήμου Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης.

«Παραθινούπολη» 2014: Το παιδικό φεστιβάλ του δήμου Καλαμαριάς ξεκινά από σήμερα έως τις 8 Ιουνίου

«Διαδραστικά παιχνίδια, θεατρικές παραστάσεις, μουσικές εκδηλώσεις, αφηγήσεις παραμυθιών, μας ταξιδεύουν μικρούς και μεγάλους σ' ένα κόσμο που αναζητά τη φιλία, που στέκεται αλληλέγγυος και ενωμένος στις δυσκολίες της ζωής, που δέχεται την διαφορετικότητα για να πορευθεί ειρηνικά στον κύκλο της», είπε ο δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογκλίδης αναφερόμενος στη γιορτή της Παραθινούπολης.

Γονείς και παιδιά (έως 12 ετών) θα μπορούν να επισκέπτονται τα απογεύματα (από τις 6 μμ έως τις 10 μμ) την πλαζ Αρετσούς για να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα, θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο και διάφορα μουσικά δρώμενα. Θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε παιδικά εργαστήρια και να παίξουν.

Το φεστιβάλ που διεξάγεται για 14η χρονιά ανοίγει τις "πόρτες" του την Παρασκευή 6 Ιουνίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 8 Ιουνίου. Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Πρόγραμμα που αξίζει να δείτε
Και τις τρεις ημέρες, στις 9 το βράδυ, στην κεντρική σκηνή της Παραθινούπολης θα παρουσιαστούν τρεις παραστάσεις:

-Την Παρασκευή οι μικροί επισκέπτες του φεστιβάλ θα παρακολουθήσουν μια παράσταση με κούκλες, μάσκες, θέατρο και μουσική από κουκλοθίασο, με τίτλο «Ο κύκλος με την κούκλα».

-Το Σάββατο θα παρουσιαστεί το μουσικό παραμύθι της Ναντίνας Κυριαζή, σε μουσική του Γιώργου Καζαντζή, «Τα πρέπει και τα θέλω στου σκιάχτρου το καπέλο». Συμμετέχει το νηπιαγωγείο του Σχολείου της Φύσης.

-Την Κυριακή θα ανέβει στην κεντρική σκηνή η «Θυμωμένη μπετονιέρα» του Δημήτρη Μπασλάμ. Ένα παραμύθι με αφηγητή και ζωντανή ορχήστρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved