Μητέρες αιώνια σύμβολα! (φωτογραφίες)

Ο ρόλος της μητέρας είναι πολυσύνθετος και αν δεν τον βιώσει κανείς δεν μπορεί να τον ακολουθήσει.

Μητέρες αιώνια σύμβολα! (φωτογραφίες)

Η ύπαρξή μας οφείλεται στη μητέρα μας η οποία από την στιγμή που θα «συλλάβει» έχει την απόλυτη υποχρέωση και υπευθυνότητα απέναντι στα παιδιά που θα φέρει στον κόσμο. Είναι η γυναίκα που θα είναι δίπλα τους κάθε λεπτό και κάθε στιγμή στη διάρκεια της ζωής τους.

Στο πέρασμα των χρόνων έχουμε δει παραδείγματα γυναικών που αποτέλεσαν με τη δράση τους και το έργο τους σύμβολα μητρότητας. Κάποιες από αυτές γέννησαν πολλά παιδιά, άλλες λίγα κι άλλες καθόλου, όπως η Μητέρα Τερέζα. Έμειναν όμως στην Ιστορία καθώς πρέσβευαν με τον καλύτερο τρόπο τη μητρότητα. Μία λέξη με πολύ σημαντικό νόημα.

Η Μητέρα Τερέζα αν και θα περίμενε κανείς διαβάζοντας το έργο της ότι ήταν μητέρα πολλών παιδιών, στην πραγματικότητα δεν είχε ποτέ βιολογικά παιδιά. Γεννήθηκε το 1910 στα Σκόπια και από την στιγμή που ανέλαβε δράση, λόγω της απεριόριστης αγάπης της προς τα παιδιά, έκανε ολόκληρο τον κόσμο να υποκλιθεί σε αυτήν. Ταξίδεψε στις περισσότερες γωνιές του πλανήτη, καθώς είχε αφιερώσει τη ζωή της στην Ιεραποστολή, αγκαλιάζοντας με απεριόριστη αγάπη και στοργή που μόνο μία μητέρα έχει, ανθρώπους απ ΄ όλη την οικουμένη που είχαν μεγάλη ανάγκη. Είχε ανεπτυγμένο περισσότερο κι από μητέρα με πολλά παιδιά, το ένστικτο της μητρότητας, ενώ ανακηρύχθηκε «Αγία» μετά το θάνατό της.

Η Βαλεντίνα Βασίλιεβα, έζησε τον 18ο αιώνα κι είναι ίσως η γυναίκα με τα περισσότερα παιδιά! Έχει γραφτεί μάλιστα και στο βιβλίο Γκίνες, καθώς έφερε στον κόσμο...69 παιδιά! Τα δύο από αυτά δεν επέζησαν, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας.

Η Νάντια Σούλεμαν, ή αλλιώς η μητέρα των οχτάδυμων, τον Ιανουάριο του 2009 έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο. Με μία μόλις γέννα έφερε στον κόσμο 8 παιδιά! Η 36χρονη μητέρα από την Αμερική, είχε άλλα 6 παιδιά η οποία μετά το διαζύγιό της με τον σύζυγό της, διατηρεί μία πολύτεκνη μονογονεική οικογένεια! Η ιστορία της είναι γνωστή σε όλον τον κόσμο καθώς έχει προβληθεί μέσα από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά μέσα. Εντύπωση μάλιστα είχε προκαλέσει στους γιατρούς που την ξεγέννησαν, η αντοχή των μικρών οχτάδυμων, καθώς της έδιναν ελάχιστες πιθανότητες να επιβιώσουν όλα.

Η Ράτζο Ντέβι Λόχαν γεννήθηκε στο χωριό Hissar, της Ινδίας. Από πολύ μικρή είχε ένα όνειρο. Να κάνει οικογένεια με πολλά παιδιά. Δυστυχώς όμως τα χρόνια περνούσαν κι οι γιατροί της έλεγαν ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να κάνει παιδιά. Κι όμως η πίστη της ήταν μεγάλη με αποτέλεσμα, στην ηλικία των 70 ετών να υποβληθεί σε εξωσωματική γονιμοποίηση η οποία μάλιστα πέτυχε! Έτσι λοιπόν το 2008 έφερε στον κόσμο την κορούλα της, παίρνοντας τον τίτλο της μεγαλύτερης γυναίκας που κατάφερε να γεννήσει. Η ιστορία της έγινε γνωστή από τα διεθνή μέσα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved