«Τα βλέπω διπλά»! Ένα πρότζεκτ μόνο για…διδυμάκια! (εικόνες)

Τα δίδυμα πάντα αποτελούσαν πηγή έμπνευσης αρκετών καλλιτεχνών. Δύο όμοιοι άνθρωποι, προσελκύουν τις περισσότερες φορές το ενδιαφέρον.

«Τα βλέπω διπλά»! Ένα πρότζεκτ μόνο για…διδυμάκια! (εικόνες)

Η Ζουλί Ντε Βαροκιέ, είναι μία γαλλίδα φωτογράφος και καθηγήτρια φιλοσοφίας. Η αγάπη της για την φωτογραφία ήταν τόσο μεγάλη που η ίδια δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια μαθήματα, αλλά κάθισε, μελέτησε και έμαθε όλα τα μυστικά μόνη της!

Η ενασχόλησή της με τα καρέ ξεκίνησε το 2008 και μετά από ένα σύντομο διάστημα, ήρθαν οι πρώτες διακρίσεις σε διεθνείς διαγωνισμούς. Το 2012 είναι ημερομηνία-σταθμός για εκείνη, μιας και εκδόθηκε το πρώτο της άλμπουμ με τίτλο «Dreamalities». Το καλοκαίρι όμως του 2011, η γαλλίδα φωτογράφος αποτύπωσε στην σειρά «Χίμαιρες» πορτρέτα διδύμων. Κάτι βέβαια που όπως αναφέρει την μάγευε, μιας και η ίδια έχει δίδυμο αδελφό!

«Οι δίδυμοι πάντοτε με γοήτευαν και όχι μόνο επειδή έχω δίδυμο αδερφό. Είναι σχεδόν μαγικοί αλλά ταυτόχρονα είναι πραγματικοί. Σίγουρα, το γεγονός πως δύο άνθρωποι μοιάζουν ακριβώς το ίδιο ενώ δεν είναι οι ίδιες προσωπικότητες είναι εντυπωσιακό. Είναι σαν ένα αληθινό όνειρο, σαν ένα θαύμα. Κατά το παρελθόν αλλά και σήμερα, σε κάποιους πολιτισμούς οι δίδυμοι αντιμετωπίζονται ακόμη και ως θεοί ή ως τέρατα.

Ήθελα επίσης να φωτογραφίσω αυτούς τους δίδυμους, ώστε να διερευνήσω τι θεωρεί η κοινωνία μας πως είναι απίθανο και εκπληκτικό. Σε αυτή τη σειρά φωτογραφιών, οι δίδυμοι αντιπροσωπεύουν κάθε τι που δεν είναι λογικό αλλά ωστόσο υπάρχει. Η ερώτηση η οποία θα μπορούσε να προκύψει μέσα από αυτές τις εικόνες είναι: στη σημερινή εποχή πως εκλαμβάνουμε τα πράγματα τα οποία δεν μπορούμε να κατανοήσουμε;»

Δείτε τις φωτογραφίες και μετά ίσως μπορείτε να απαντήσετε στο ερώτημα της Ζουλί!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved