Φτιάξτο μόνη σου! Δαχτυλοκουκλάκια από τσόχα!

Το κουκλοθέατρο είναι μια πολύ όμορφη και δημιουργική δραστηριότητα που βοηθάει τα παιδιά να αναπτύξουν την φαντασία τους και τα βοηθάει και στην γλωσσική τους ανάπτυξη... Τι πιο όμορφο να φτιάξετε δαχτυλόκουκλες με τα χεράκια σας!

Φτιάξτο μόνη σου! Δαχτυλοκουκλάκια από τσόχα!

Διάλεξα να σας δείξω πως θα φτιάξετε βήμα βήμα τον λύκο και τα τρία γουρουνάκια γιατί είναι μια ιστορία αγαπημένη τόσο από τα αγοράκια όσο και για τα κοριτσάκια! Θα χρειαστείτε λοιπόν τσόχα στα κατάλληλα χρώματα, ροζ για τα γουρουνάκια και κόκκινο, μπλε και κίτρινο για τα παντελονάκια τους και κίτρινο, καφέ ή γκρι για τον λύκο! Κόψτε τα πατρονάκια σας όπως φαίνονται στην φωτογραφία.

xristianna1

Εκτός από την βάση του σώματος, κόψτε μια πλουμιστή χαίτη για τον λύκο και ένα οβάλ κομματάκι για να τονίσετε την κοιλίτσα του. Για τα γουρουνάκια κόψτε αυτάκια και παντελονάκια.

Ράψτε με κλωστή κοτόν περλέ τις λεπτομέρειες πάνω στην μία πλευρά της βάσης σας! Μην ξεχάσετε να φτιάξετε με την κλωστή και τα μουσουδάκια τους!

xristianna2

Και ράψτε τις δύο πλευρές για να σχηματιστεί η δαχτυλόκουκλα. Τέλος κολλήστε πούλιες ή χάντρες για ματάκια.
Με τον ίδιο τρόπο δημιουργείστε και τα τρία γουρουνάκια και πάιξτε την ιστορία πίσω από το κουκλοθέατρο. Μετά δώστε τις δαχτυλόκουκλες και αφήστε το παιδάκι σας να σας διηγηθεί με τον δικό του τρόπο την ιστορία.

Extra tips:
1. Μπορείτε να φτιάξετε την δική σας συλλογή με δαχτυλόκουκλες φτιάχνοντας απλές κουκλίτσες από τα αγαπημένα παραμύθια των παιδιών. Χιονάτη, Κοκκινοσκουφίτσα κλπ.

2.Μπορείτε επίσης να φτιάξετε όμορφες θήκες πχ. για τις κούκλες εξωγηινάκια μπορείτε να φτιάξετε έναν πύραυλο. Ετσι θα έχετε και μια όμορφη θήκη για να έχετε τακτοποιημένες τις κούκλες αλλά και θα έχετε ταυτόχρονα ένα όμορφο διακοσμητικό για το δωμάτιο.

Αυτές και άλλες ιδέες θα βρείτε στην σελίδα μου στο facebook

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved