Συνταγή για φανταστικά μάφιν με μπανάνα, πορτοκάλι & καρύδα από το Γιώργο Γεράρδο και την κόρη του!

Ολοι μας μεγαλώσαμε με τα κέικ της γιαγιάς και της μαμάς. Σκέτα, με πορτοκάλι ή με σοκολάτα οι παιδικές μας αναμνήσεις είναι γεμάτες μυρωδιές φρεσκοψημένου κέικ.

Συνταγή για φανταστικά μάφιν με μπανάνα, πορτοκάλι & καρύδα από το Γιώργο Γεράρδο και την κόρη του!

Κατά τη γνώμη μου είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε στα παιδιά μας τις ίδιες εμπειρίες που θα τα συντροφεύουν μια ζωή. Φυσικά, μπορείτε να επιστρατεύσετε τους μικρούς σας βοηθούς και είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσουν με την καρδιά τους.

Θυμάμαι με πόση λαχτάρα βοηθούσα και εγώ, μόνο και μόνο για να πάρω το μπολ με τη ζύμη και να το γλύψω! Τώρα πια, δεν συνίσταται αυτό για τα παιδιά λόγω της σαλμονέλας που μπορεί να έχουν τα ωμά αβγά.

Η παρακάτω συνταγή είναι ιδανική για να χρησιμοποιήσετε παραγινωμένες μπανάνες, μετράμε τα υλικά με φλιτζάνια του τσαγιού για ευκολία και η Παρασκευή της γίνεται παιχνίδι με το πανίσχυρο μοτέρ του μίξερ Κ_mix της Kenwood.

mafin01

Για παραλλαγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καστανή ζάχαρη αντί για λευκή, λεμόνι ή μανταρίνι αντί για πορτοκάλι και τριμμένο αμύγδαλο αντί για καρύδα. Τα υλικά είναι αρκετά για 15 μάφιν ή ένα μεγάλο κέικ.

Υλικά
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
3 αβγά
2/3 ενός πακέτου βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 πορτοκάλι, χυμό και ξύσμα
2 πολύ ώριμες μπανάνες
2 κουταλάκια γλυκού baking powder
½ κουταλάκι γλυκού κανέλα
Μια πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με το K-mix της Kenwood σε δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

mafin02

Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού με τα αβγά και χτυπάμε για δυο τρία λεπτά ακόμα.

mafin03

Κατόπιν προσθέτουμε τον χυμό και τα δυο τρίτα της καρύδας.

mafin04

Κρατάμε την υπόλοιπη για αργότερα. Χτυπάμε για άλλα δυο λεπτά. Το μείγμα θα μοιάζει "κομμένο" αλλά μην ανησυχήσετε.
Προσθέτουμε τις μπανάνες αφού πρώτα τις λιώσουμε ελαφρά με ένα πιρούνι.

mafin05

Τοποθετούμε στο K-mix τους σπιράλ αναδευτήρες ζύμης, προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι, το baking powder, τη κανέλα, το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μας.

mafin06

Βουτυρώνουμε καλά φορμάκια για μάφιν, τα γεμίζουμε κατά δυο τρίτα με τη ζύμη και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη καρύδα.

mafin08
mafin10

Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά. Εναλλακτικά μπορείτε με κάνετε ένα μεγάλο κέικ σε αντίστοιχη φόρμα και ο χρόνος ψησίματος θα είναι περίπου 40 λεπτά.

mafin11

Για να είστε σίγουροι για το ψήσιμο, βυθίστε στο κέντρο μια οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή, χωρίς υγρή ζύμη, το κέικ είναι έτοιμο.

mafin13

Καλή επιτυχία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved