My cakes - My hobby! Φτιάχνουμε τη δική μας ζαχαρένια Τίνκερμπελ!

Πλησιάζουν οι μέρες για τα γενέθλια της κορούλας σας και δεν έχει αποφασίσει τι τούρτα θα ήθελε για τα γενέθλια της; Εμείς είμαστε εδώ για να σας ψιθυρίσουμε μια ιδέα. Τίνκερμπελ!

My cakes - My hobby! Φτιάχνουμε τη δική μας ζαχαρένια Τίνκερμπελ!

Ποιο κοριτσάκι δεν έχει ξετρελαθεί με τις περιπέτειες της; Δεν σας κρύβω πως και εγώ κάθομαι προσοχή στην οθόνη κάθε φορά που τα μικρά μου παρακολουθούν τα μαγικά της.

Εφοδιαστείτε με ζαχαρόπαστα και πάμε να κάνουμε τα δικά μας μαγικά! Για να φτιάξουμε τη μικρή νεράιδα θα χρειαστούμε λίγη πράσινη ζαχαρόπαστα σε δύο αποχρώσεις, λίγη κίτρινη ζαχαρόπαστα και λίγη στο χρώμα του δέρματος. Για να ξεκινήσουμε, πρέπει να βρούμε μια βάση πάνω στην οποία θα κάθεται η νεράιδούλα μας μέχρι να τη φτιάξουμε. Σε αυτή τη περίπτωση ένα στρογγυλό λεκανάκι θα μας εξυπηρετήσει μια χαρά αν και εφόσον η τούρτα μας είναι στρογγυλή. Αν επιθυμείτε η τούρτα να είναι τετράγωνη βρείτε κάτι ανάλογο.

Πλάστε τα ποδαράκια της και τοποθετήστε τα έτσι ώστε να κάθεται. Με τα δάχτυλα σας ανοίξτε μικρές "πιτούλες" από πράσινη ζαχαρόπαστα και τυλίξτε τις άκρες των ποδιών της. Αυτά θα είναι τα παπουτσάκια της.

tinker01 1

Για τον κορμό της, ένα μακρόστενο κομμάτι κολλημένο πάνω στα ποδαράκια της και για το λαιμό της ένα μικρό κομμάτι από ζαχαρόπαστα στο χρώμα του δέρματος θα είναι τέλεια!

tinker02 1

Για να τη ντύσουμε τώρα θα χρειαστεί να ανοίξουμε σε φύλλο τη ζαχαρόπαστα και αφού κόψουμε δύο μακρόστενα κομμάτια, μπορούμε να τα τυλίξουμε, το ένα από τη μέση και κάτω και το άλλο από τη μέση και πάνω σε στυλ κρουαζέ.

tinker03 1
tinker04 1

Ήρθε και η ώρα για τα χεράκια της, φτιάχνουμε τα χεράκια της και στην άκρη τους θα κολλήσουμε ένα μικρό κομμάτι από ζαχαρόπαστα στο χρώμα του δέρματος για τις παλάμες της. Για το κεφαλάκι της μια μπαλίτσα από μπεζ ζαχαρόπαστα, αν σας δυσκολεύει στο να σταθεί στο λαιμό της μια οδοντογλυφίδα καρφωμένη στο κορμό και στο κεφαλάκι θα κάνει θαυμάσια δουλειά!

tinker05 1

Τα μαλλάκια της θα είναι κίτρινα,καλύψτε το κεφαλάκι της με κίτρινη ζαχαρόπαστα,φροντίστε να φτιάξετε και την χαρακτηριστική της φράντζα. Για τον κότσο της πλάστε μια μπαλίτσα και κολλήστε τον με λίγο σιροπάκι ή νεράκι στο κεφαλάκι της. Ζωγραφίστε τα ματάκια της με χρώματα ζαχαροπλαστικής ή προτιμήστε δύο πολύ μικρές καραμελίτσες.

tinker06 1

Για τις λεπτομέρειες των ρούχων της και για να δώσουμε το εφέ της γούνας στη άκρη του φορέματος της (μιας και πρόκειται για τη χειμερινή έκδοση της) μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λίγη λευκή ζαχαρόπαστα ή γλάσο βανίλιας ή ακόμα και αυγόγλασο.

tinker07 1

Είναι έτοιμη να τοποθετηθεί πάνω στη τούρτα και να μαγέψει όλους τους μικρούς καλεσμένους!

tinker08 1

Αυτή τη φορά τα μαγικά δεν τα έκανε η Τίνκερμπελ αλλά εσείς! Μπράβο σας για ακόμη μία φορά!

Περισσότερες ιδέες θα βρείτε στη σελίδα μου στο facebook My Cakes-My Hobby.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved