Το δίδαγμα πίσω από μια ψεύτικη φωτογραφία- Τα γεγονότα παραμένουν αληθινά (εικόνες)

Το γύρο του κόσμου έκανε μέσα σε λίγες ώρες η φωτογραφία ενός ορφανού αγοριού στην Συρία, που κοιμάται στους τάφους των γονιών του.

Το δίδαγμα πίσω από μια ψεύτικη φωτογραφία- Τα γεγονότα παραμένουν αληθινά (εικόνες)

Μία φωτογραφία γροθιά στο στομάχι, που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και δείχνει ένα μέρος μόνο, της τραγικής κατάστασης στην οποία ζουν χιλιάδες παιδιά εκεί, αφού κάθε λεπτό που περνάει φοβούνται για την ίδια τους τη ζωή.

Κι ενώ λοιπόν η συγκινητική αυτή φωτογραφία έχει αποσπάσει εκατοντάδες κοινοποιήσεις στα social media, ο άνθρωπος που την τράβηξε αποκάλυψε ότι πρόκειται για σκηνοθετημένη φωτογραφία η οποία αποτελεί μέρος ενός πρότζεκτ.

Το αγόρι, είναι ο ανιψιός του φωτογράφου Αμπντούλ Αζίζ αλ Οταίμπι, δεν είναι από την Συρία και δεν είναι ορφανό. Όσο για τους τάφους, στους οποίους φαίνεται ότι είναι ξαπλωμένο; Είναι σωροί από πέτρες.

«Κάθε καλλιτέχνης έχει ιδέες στο μυαλό του. Έτσι κι εγώ είχα την ιδέα να κάνω ένα έργο που θα καταδεικνύει πως η αγάπη ενός παιδιού για τους γονείς του είναι αναντικατάστατη. Αυτή η αγάπη δεν μπορεί να υποκατασταθεί από οτιδήποτε ή οποιονδήποτε άλλον, ακόμα και αν οι γονείς είναι νεκροί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο φωτογράφος, ο οποίος μάλιστα από την στιγμή που είχε κοινοποιήσει την εν λόγω φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, δήλωσε ότι είναι ψεύτικη. Μάλιστα δίπλα σε αυτήν, είχε ανεβάσει και την φωτογραφία που το παιδί ποζάρει, χαμογελώντας.

Παρόλο όμως που η φωτογραφία είναι ψεύτικη, αυτό δεν αλλοιώνει τον συμβολισμό της. Χιλιάδες παιδιά στην Συρία έχουν μείνει ορφανά, ενώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 11.420 έχουν χάσει τη ζωή τους, στον συριακό πόλεμο. Ζουν και μεγαλώνουν δίπλα σε βόμβες και όπλα και δεν ξέρουν αν το επόμενο λεπτό θα σταθεί μοιραίο για τη ζωή τους.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε ο φωτογράφος στο facebook:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved