«Aδειασε το σπίτι»…Τα παιδιά έφυγαν αλλά το δωμάτιό τους είναι πάντα εκεί! (εικόνες)

Από την ώρα που γεννιέται ένα παιδί μέχρι την ώρα που θα ενηλικιωθεί, το δωμάτιο στο οποίο μεγαλώνει είναι γεμάτο από αναμνήσεις.

«Aδειασε το σπίτι»…Τα παιδιά έφυγαν αλλά το δωμάτιό τους είναι πάντα εκεί! (εικόνες)

Το πρώτο του κλάμα, τα πρώτα του βηματάκια, τα πρώτα του γενέθλια, τα παιχνίδια του, το διάβασμα για το σχολείο, όλα αυτά έχουν αποτυπωθεί μέσα σε ένα δωμάτιο.

Όταν τα χρόνια περάσουν και το παιδί ενηλικιωθεί, οι αναμνήσεις όλων αυτών των χρόνων είναι κλεισμένες μέσα σε αυτό το χώρο. Όταν φύγει μάλιστα και οι γονείς μπαίνουν, το καθετί τους θυμίζει το σπλάχνο τους. Πολλές φορές μάλιστα, δεν αλλάζουν καθόλου τη διακόσμησή του.

Η φωτογράφος Ντόνα Σβάρτς αποτύπωσε όλες αυτές τις στιγμές σε ένα μοναδικό άλμπουμ φωτογραφιών με τίτλο «On the Nest». Από το 2006 ξεκίνησε το «μαγικό» της ταξίδι για να καταγράψει με τον φακό της τα σημαντικά γεγονότα στις ζωές των γονέων.

Στο πρώτο εξάμηνο της σειράς της, φωτογράφισε γονείς που περιμένουν στους βρεφονηπιακούς σταθμούς τα μωρά τους, και στο δεύτερο γονείς που τα παιδιά τους είχαν φύγει από το σπίτι.

«Σε κάποια από τα σπίτια που επισκέφτηκα, οι άνθρωποι δεν χρειάστηκαν επιπλέον χώρο στο σπίτι τους έτσι τα δωμάτια έμειναν ανέπαφα. Είχαν κλείσει την πόρτα και λίγο πολύ, σταμάτησαν να μπαίνουν σε αυτά. Σε άλλα σπίτια, υπήρξε κάτι περισσότερο από έναν υπολογισμό: Χρειάστηκαν το χώρο, αλλά ήθελαν να το αφήσουν ακριβώς όπως τα παιδιά τους τα άφησαν για να διατηρήσουν τις μνήμες». ανέφερε χαρακτηριστικά η φωτογράφος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved