Παιδιά ενάντια στη βία: Οταν η φωτογραφία «πάγωσε» τη στιγμή (εικόνες)

Μπορεί η βία να ανθεί γύρω μας, αλλά υπάρχουν κάποιες στιγμές που ανάμεσα στην ένταση των διαδηλώσεων γίνονται κάποιες πράξεις που κάνουν τη στιγμή να... παγώσει. 

Παιδιά ενάντια στη βία: Οταν η φωτογραφία «πάγωσε» τη στιγμή (εικόνες)

Και ευτυχώς ο φωτογραφικός φακός ήταν εκεί να το απαθανατήσει. Παιδιά και νέοι ενάντια στη βία.

Και επειδή μία εικόνα αξίζει όσες χίλιες λέξεις δείτε τις φωτογραφίες:

Βοσνία 2013

24

Οι πολίτες της Βοσνίας, διαμαρτυρήθηκαν για το χτίσιμο του Κοινοβουλίου στο Σαράγεβο. Εκεί ξεκίνησε και η «διαμαρτυρία μωρών», μια μικρή διαμαρτυρόμενη ομάδα γονιών που έσπρωχναν τα καροτσάκια τους προς το κοινοβούλιο για να απαιτήσουν να έχουν τα νεογέννητα προσωπικούς αριθμούς ταυτοτήτων. Κάποια στιγμή, ένα κοριτσάκι πρόσφερε μπουκάλια με νερό στους αστυνομικούς.

Λος Αντζελές 1992

17

Τον Μάρτιο του 1991, ο Ρόντνεϊ Κινγκ, ένας Αφροαμερικανός, είχε χτυπηθεί άσχημα από λευκούς αστυνομικούς. Στις 29 Απριλίου του1992, οι αστυνομικοί αθωώθηκαν έπειτα από δικαστική απόφαση και την ίδια ημέρα ξέσπασαν διαταραχές στο Λος Άντζελες ως αποτέλεσμα της αθώωσης τους. Περίπου 2000 άνθρωποι τραυματίστηκαν και 58 πέθαναν. Ήταν μια από τις χειρότερες εξεγέρσεις στην Αμερικάνικη ιστορία. Κατά την διάρκεια αυτών των διαταραχών ένα παιδάκι στάθηκε δίπλα στα μέλη της Εθνικής Φρουράς.

Σαουδική Αραβία, 2012

33

Από το 2011, η Συρία ξεκίνησε διαμαρτυρίες και εξεγέρσεις που εξελίχθηκαν σε εμφύλιο πόλεμο, αφήνοντας πολλά παιδιά ορφανά και κάνοντας τους ανθρώπους μετανάστες. Το συγκεκριμένο παιδί της φωτογραφίας, είναι ένα ορφανό αγοράκι που μετανάστευσε στην Σαουδική Αραβία και έγινε σύμβολο αντίστασης φωνάζοντας «Θάνατος στον Ασαντ» και υποστηρίζοντας τους αντάρτες.

Κολομβία, 2011

82

Στην Μπογκοτά της Κολομβίας, στις 26 Οκτωβρίου του 2011, φοιτητές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν εναντίον της μεταρρύθμισης που δημιουργήθηκε κατά την προεδρία του Χουάν Μανουέλ Σάντος, αυξάνοντας τα δίδακτρα για την εκπαίδευση . Χιλιάδες φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για πάνω από δυο εβδομάδες ενώ μια μέρα αποφάσισαν να χαρίσουν ομαδικές αγκαλιές στους αστυνομικούς. Μια φοιτήτρια προσπάθησε να φιλήσει μια αστυνομικό.

ΗΠΑ, 1992

92

Στην Γεωργία των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 1992, η Κου Κλου Κλαν έκανε μια παρέλαση. Το μικρό αυτό παιδάκι, έμεινε στην ιστορία αφού αν και οι γονείς του ασπάζονται την ιδεολογία της ακραίας οργάνωσης, ντύνοντάς το μάλιστα με τη χαρακτηριστική στολή της οργάνωσης, φεύγει από την πορεία και στέκεται μπροστά από έναν μαύρο αστυνομικό. Η αντανάκλασή του στην ασπίδα του τραβάει την προσοχή. Πόση εντύπωση μπορεί να του έκανε.. Και η στιγμή καταγράφηκε στον φακό. Το παιδί είναι γνωστό με το μικρό του όνομα, Τζος.

Ρουμανία, 2012

112

Οι πολίτες της Ρουμανίας, ξεσηκώθηκαν το 2012 για να διαμαρτυρηθούν για την κυβέρνησή τους και όλους τους πολιτικούς θέλοντας να τους ανατρέψουν. Την δέκατη ημέρα των πορειών, μια φωτογράφος τράβηξε την στιγμή που ένα μικρό παιδάκι χάρισε σε έναν αστυνομικό ένα μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς. Ο αστυνομικός κράτησε την καρδιά μπροστά από την ασπίδα του.

Καλιφόρνια, 2011

321

Κατά την διάρκεια διαμαρτυριών στο δημόσιο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, ένας καθηγητής αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί με τον δικό του τρόπο εκκενώνοντας την τάξη του και διδάσκοντας έξω από το κτίριο γράφοντας το μάθημα στους τοίχους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved