Διακινδυνεύουν τις ζωές τους για να πάνε σχολείο (φωτογραφίες)

Αύριο θα είναι μια δύσκολη μέρα για πολλούς γονείς αφού είναι η πρώτη μέρα που ξεκινούν τα σχολεία μετά τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές.

Διακινδυνεύουν τις ζωές τους για να πάνε σχολείο (φωτογραφίες)

Για δεκαπέντε ημέρες, τα παιδιά ξυπνούσαν ό,τι ώρα ήθελαν για να δουν κινούμενα σχέδια και να παίξουν και τώρα, ο βάρβαρος ήχος του ξυπνητηριού θα τα δυσκολέψει στο ξύπνημα και η γκρίνια τους θα είναι ακατάπαυστη.

Όσο άσχημα και αν ακούγονται αυτά, φανταστείτε πως υπάρχουν παιδιά σε πολλές χώρες του κόσμου που καθημερινά διακινδυνεύουν τις ζωές τους για να πάνε στο σχολείο ώστε να καταφέρουν μία μέρα να ξεφύγουν από τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης.

Σκεφτείτε πως αν το παιδί σας βαριέται να πάει μέχρι το σχολείο του επειδή κάνει κρύο, κάποια άλλα παιδιά διασχίζουν κάθε μέρα πολλά χιλιόμετρα σε επικίνδυνα βράχη και μισογκρεμισμένες γέφυρες και μπαίνουν γυμνά σε ποτάμια, είτε είναι καλοκαίρι είτε χειμώνας.

Τα παιδιά στην Ινδονησία, για να μάθουν γράμματα, πρέπει να διασχίζουν καθημερινά μια γέφυρα που όταν καταρρεύσει από τις πλημμύρες, τοποθετούν ένα τεντωμένο σκοινί για να κρατηθούν.

Στην Κολομβία, 430 μέτρα πάνω από το έδαφος, έχουν τοποθετήσει μια τροχαλία σε ένα σχοινί και κρεμιούνται ανεξαρτήτως καιρού.

Στις Φιλιππίνες, διασχίζουν ένα πλημμυρισμένο ποτάμι φτιαγμένα με σαμπρέλες από λάστιχα αυτοκινήτων και εν συνεχεία όσοι τα καταφέρνουν, αναγκάζονται να περάσουν και μια γκρεμισμένη γέφυρα.

Στο Βιετνάμ, βγάζουν τα ρούχα τους, κολυμπούν έως την άλλη πλευρά του ποταμού, ξαναντύνονται και πάνε σχολείο.

Δείτε τις παρακάτω φωτογραφίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved