Παγκόσμια κατακραυγή για βιβλίο «εκπαίδευσης» παιδιών. Ακραίες τεχνικές που προκαλούν θάνατο

Δύο γονείς στην πολιτεία της Ουάσινγκτον κρίθηκαν ένοχοι για τη δολοφονία του παιδιού τους, μετά από τους ισχυρισμούς τους ότι ακολούθησαν τις  ακραίες τεχνικές για την ανατροφή των παιδιών που υποστηρίζει το βιβλίο για γονείς «Πώς να εκπαιδεύσετε ένα παιδί», των συγγραφέων Μάικλ και Ντέπι Περλ.

Παγκόσμια κατακραυγή για βιβλίο «εκπαίδευσης» παιδιών. Ακραίες τεχνικές που προκαλούν θάνατο

Ο Λάρυ και η Κάρι Γουίλιαμς, καταδικάστηκαν στη μέγιστη ποινή φυλάκισης που υπάρχει από το νόμο, αν και αυτό στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι αρκετό αφού βρέθηκαν ένοχοι για ξυλοδαρμό αλλά και κατάσταση πείνας της υιοθετημένης κόρης τους Χάνα που τελικά δεν άντεξε. Τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν προκειμένου να επιβάλουν «πειθαρχία» στην κόρη τους, υποστήριξαν ότι τις ακολούθησαν επειδή τις διάβασαν στο εν λόγω βιβλίο που υποτίθεται ότι έχει γραφτεί από Χριστιανούς.

Οι New York Times έγραψαν:
«Τον περασμένο Μάιο βρέθηκε το υιοθετημένο τους παιδί, η Χάνα, στην πίσω αυλή τους, μπρούμυτα, γυμνή και αδυνατισμένη. Το πόρισμα για τον θάνατό της γράφει ότι προκλήθηκε από υποθερμία και υποσιτισμό. Σύμφωνα με την έκθεση, οι γονείς είχαν στερήσει το δικαίωμα του παιδιού να τρώει για αρκετό χρονικό διάστημα και την άφηναν να κοιμάται έξω σε έναν κρύο αχυρώνα και άλλες φορές σε κάποια εξωτερική ντουλάπα ή σε ένα μπάνιο που είχαν για ντους. Πολλές φορές την μαστίγωναν με αποτέλεσμα να γεμίζουν τα πόδια της σημάδια. Η μητέρα είχε σαν οδηγό αυτο το βιβλίο και μάλιστα έδωσε και ένα αντίγραφο σε μια φίλη της. Η μικρή Χάνα τελικά νικήθηκε από τον θάνατο...».

Μερικές από τις τεχνικές πειθαρχίας που γράφει το βιβλίο είναι οι εξής:

- Με την βοήθεια ενός πλαστικού σωλήνα, χτυπάνε τα παιδιά, μιας και τα παιδιά είναι πολύ μικρά ,το χτύπημα δεν μπορεί να προκαλέσει κάποια βλάβη στα οστά ή στους μύες.

- Ο γονιός να φοράει τον πλαστικό σωλήνα συνεχώς γύρω από τον λαιμό του ώστε να υπενθιμίζει στο παιδί ότι πρέπει να υπακούει.

- Μικρά παιδία από την ηλικία των 6 μηνών, μπορεί ο γονιός να τα χτυπήσει με ένα λεπτό πλαστικό σωλήνα ή με ένα ξύλινο κουτάλι.

- Η εκπαίδευση της κουβέρτας. Βάζεις το μωρό στο πάτωμα πάνω σε μια κουβέρτα και αν τυχόν βγει έξω από την κουβέρτα τότε το χτυπάς με το πλαστικό σωλήνα η το κουτάλι.

- Τα μεγαλύτερα παιδιά τα χτυπάς με χάρακες ή ζώνες ακόμα και με μεγάλα κλαριά δέντρων.

- Μάθε τα παιδιά να πονάνε ακόμα και αν δεν κάνανε κάτι, ώστε να υπακούνε.

- Κάνε στα παιδιά κρύο ντους ή βγάλτε τα στο κρύο χωρίς να έχουν φαγητό ώστε να αποκτήσουν πειθαρχία.

- Παιδιά που δεν έχουν μάθει σωστά να χρησιμοποιούν το γιογιο πρέπει να τα χτυπάμε.

- Να συνεχίζει ο γονιός να τιμωρεί το παιδί,μέχρι αυτό να μην έχει κουράγιο πλέον να διαμαρτυρηθεί.

Το ζευγάρι είναι το τρίτο το οποίο έχει κριθεί ένοχο για την δολοφονία του παιδιού τους και είναι οπαδοί αυτού του βιβλίου, το οποίο μάλιστα μοιράζεται έξω από τις εκκλησίες και αποστέλλεται δωρέαν σε οικογένειες στρατιωτικών.

Είναι άγνωστο πόσοι ακόμα θάνατοι παιδιών συνδέονται με αυτό το επικίνδυνο βιβλίο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved