My cakes - My hobby! Φτιάχνουμε εύκολο σοκολατένιο γλυκάκι - στόλισμα για το τραπέζι μας!

Χρόνια πολλά και καλά σε όλες τις χρυσοχέρες μαμάδες του mother's blog, να χαίρεστε τις όμορφες οικογένειες σας! Είμαι σίγουρη πως περάσατε τέλεια αυτά τα Χριστούγεννα με τους ανθρώπους που αγαπάτε κοντά σας, δεν τελειώσαμε όμως ,έρχεται και η λαμπρή Πρωτοχρονιά!

My cakes - My hobby! Φτιάχνουμε εύκολο σοκολατένιο γλυκάκι - στόλισμα για το τραπέζι μας!

Ανασκουμπωθείτε λοιπόν και πάμε να φτιάξουμε ένα πολύ εύκολο γλυκάκι με ένα παρουσιαστικό που θα ταίριαζε απόλυτα στο τραπέζι του πρωτοχρονιάτικου ρεβεγιόν μας. Πείτε μου ποιος θα αντιστεκόταν σε μία μους σοκολάτας; Νομίζω κανείς!
Θα χρειαστούμε την αγαπημένη σας συνταγή για μους ( θα βρείτε πολλές στο διαδίκτυο), λίγη γκανάζ και πολύ λίγο γλάσο βανίλιας σε ένα χωνάκι από λαδόκολλα (αυτοσχέδιο κορνέ ζαχαροπλαστικής). Προμηθευτείτε μικρά διάφανα πλαστικά ποτηράκια για σφηνάκια.

stolismeno001 1

Για να κάνουμε τη διαφορά στο σερβίρισμα της μους σοκολάτας θα σχεδιάσουμε ένα μικρό ελατάκι με το γλάσο βανίλιας στο εσωτερικό τοίχωμα του ποτηριού μας, κουνώντας δεξιά και αριστερά το κορνέ με το γλάσο ξεκινώντας από τη βάση και κάνοντας τις κινήσεις πιο μικρές όσο ανεβαίνουμε στη κορυφή του ποτηριού.

stolismeno002 1

Τώρα μπορούμε να γεμίσουμε το ποτηράκι με τη μους σοκολάτας!

stolismeno003 1

Tέλος προσθέστε από πάνω με ένα κουταλάκι τη γκανάζ μέχρι η μους να σκεπαστεί καλά.

stolismeno004 1

Εγώ για να το κάνω λίγο πιο λαμπερό πρόσθεσα λίγους κόκκους χρυσής κρυσταλλικής ζάχαρης. Ετοιμο, ευπαρουσίαστο μα πάνω απ'όλα λαχταριστό!

stolismeno005 1

Βάλτε το στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου και σερβίρετέ το δροσερό! Οι καλεσμένοι σας θα ενθουσιαστούν με την εμφάνιση και εσείς θα καμαρώσετε για άλλη μια φορά για τη δημιουργία σας.

Να περάσετε καλά αυτές τις γιορτινές μέρες και λάμψτε.. πάνω απ'όλα για εσάς τις ίδιες αλλά και για τα παιδιά σας!

Περισσότερες ιδέες θα βρείτε στη σελίδα μου στο facebook My Cakes-My Hobby!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved