Η συγκλονιστική ιστορία μάνας και κόρης που αντάμωσαν ξανά μετά από 30 χρόνια! (εικόνες)

«Συνέχιζα να ψάχνω γι' αυτήν μέχρι επιτέλους που τη βρήκα», είπε συγκινημένη, η 54χρονη μητέρα όταν είδε την κόρη της μετά από 30 χρόνια.

Η συγκλονιστική ιστορία μάνας και κόρης που αντάμωσαν ξανά μετά από 30 χρόνια! (εικόνες)

Ο εμφύλιος πόλεμος στο Ελ Σαλβαδόρ χώρισε μία μητέρα από το παιδί της. Η Χιομάρα ήταν μόλις δύο ετών, όταν οι άγριες συνθήκες που επικρατούσαν, της στέρησαν την μαμά της, Ζοζεφίνα Οσόριο Ενρίκες.

Ο πατέρας της μικρής τότε Χιομάρα, προσπάθησε να σώσει εκείνη και την σύζυγό του μέσα σε μία κρύπτη, όταν ο στρατός εισέβαλε στο χωριό τους. Η μοίρα όμως έπαιξε το πιο τραγικό της παιχνίδι, μιας κι εκείνος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μάχης των κυβερνητικών δυνάμεων με τους αντάρτες, Φαραμπούντο Μαρτί με τους οποίους πολεμούσε. Λίγες ημέρες αργότερα οι στρατιώτες βρήκαν τη μητέρα με την κόρη και τότε οι αστυνομικοί τις χώρισαν, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ..

«Ένας αστυνομικός την πήρε από μένα και δεν την είδα ποτέ ξανά», είπε η Ζοζεφίνα. Η Χιομάρα αργότερα υιοθετήθηκε από μία άλλη οικογένεια. Λίγες αναμνήσεις έχει από εκείνη την εποχή. «Μπορώ να θυμηθώ πολύ λίγα », ανέφερε, προσθέτοντας: «Αλλά ξέρω ότι ένας αστυνομικός με έκλεψε και με έδωσε στη θετή μου μητέρα. Με βάφτισε με το όνομα Καρολίνα».

Η μικρή μεγάλωσε με την νέα της οικογένεια στην Σάντα Άνα στα δυτικά του Ελ Σαλβαδόρ, ενώ όπως είπε έχασε τη θετή της μητέρα πριν από τέσσερα χρόνια. Όσο για το αν έκανε τη δική της οικογένεια; Όχι μόνο την έκανε, αλλά έχει και τρία παιδάκια.

«Είμαι παντρεμένη τώρα, έχω τρία παιδιά και είμαι αφιερωμένη στη φροντίδα τους» εξομολογήθηκε.

Η Ζοζεφίνα και η κόρη της Χιομάρα βρήκαν η μία την άλλη μετά από πρωτοβουλία της οργάνωσης Pro Busqueda ,η οποία ιδρύθηκε το 1993 από τον Ιησουίτη ιερέα Χον Κορτίνα με στόχο να εντοπίσει παιδιά που απήχθηκαν κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου την περίοδο 1980-1992.

Έτσι ήταν ζήτημα πια λίγου χρόνου να ανταμώσουν και πάλι. Αφού έγινε η εξέταση DNA και επιβεβαιώθηκε ότι είναι μάνα και κόρη, ευτυχισμένες πια προσπαθούν να κερδίσουν τα χρόνια που πέρασαν και ήταν χώρια.

«Τώρα έχω την ευκαιρία να γνωρίσω τη μητέρα μου τους αδελφούς και τις αδελφές μου. Θέλω να καλύψω το χαμένο χρόνο. Δόξα τω Θεώ μπορούμε να το κάνουμε αυτό τώρα», είπε η Χιομάρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved