My cakes - My hobby: Φτιάχνουμε ελατάκια με ζαχαρόπαστα για να στολίσουμε τις δημιουργίες μας!

Χρυσοχέρες μου καλημέρα! Μετράμε αντίστροφα για τη πιο λαμπρή γιορτή του χρόνου και είμαι σίγουρη πως έχετε ήδη στολίσει τα δεντράκια σας και ετοιμάζεται νόστιμα γλυκάκια και πανέμορφες λιχουδιές! Εχουμε και τα μικρά μας που περιμένουν... μη το ξεχνάτε!

My cakes - My hobby: Φτιάχνουμε ελατάκια με ζαχαρόπαστα για να στολίσουμε τις δημιουργίες μας!

Σήμερα λοιπόν θα σας δείξω μία τεχνική πολύ εύκολη! Θα σας παρουσιάσω πως μπορούμε λίγη ζαχαρόπαστα να τη μετατρέψουμε σε ένα ελατάκι 3D. Αυτό που θα χρειαστούμε μόνο, είναι λίγη ζαχαρόπαστα και ένα μικρό ψαλιδάκι με μυτερή άκρη.

Πλάστε σε κωνικό σχήμα τη ζαχαρόπαστα και καρφώστε τη βάση σε ένα καλαμάκι από σουβλάκι.Πλύντε καλά το ψαλιδάκι και στεγνώστε το.

elataki01 1

Με το ψαλιδάκι αρχίστε να ψαλιδίζεται από τη κορυφή μικρά κομματάκια. Συνεχίστε μέχρι τη βάση του δέντρου και φροντίστε τα ψαλιδίσματα να είναι εναλλάξ. Ενα ψαλίδισμα κάτω από δύο.

elataki02 1

Ορίστε! Τα καταφέρατε να φτιάξετε ένα πανέμορφο ελατάκι! Μπράβο!

elataki03 1

Αν επιθυμείτε να το στολίσετε με πολύχρωμη τρούφα δεν έχετε παρά να αλείψετε το δεντράκι (απαλά με το πινελάκι σας) με λίγο σιροπάκι ή νερό και πασπαλίστε τη πολύχρωμη τρούφα από πάνω.

elataki05 1

Ετσι θα φαντάζει στολισμένο με πολύχρωμα λαμπιόνια.

Αφαιρέστε τώρα το καλαμάκι και κολλήστε το πάνω στο γλυκάκι σας! Αφήστε τη φαντασία σας να πάρει τα ηνία και τα χεράκια σας να δημιουργήσουν! Κολλήστε καραμελίτσες, αστεράκια και καρδούλες. Χιονίστε το με ζάχαρη άχνη και στολίστε τις μοσχομυριστές βασιλόπιτες σας και τα Χριστουγεννιάτικα γλυκά σας!

elataki06 1

Πάνω απ'όλα, περάστε καλά και διασκεδάστε το!

Εγώ επέλεξα ένα πολύ χειμωνιάτικο τοπίο για τα δεντράκια μου, με μια πολική αρκουδίτσα να κάνει μπάνιο στη παγωμένη λιμνούλα! Ποιος να αντισταθεί σε μια τέτοια παρουσίαση ενός ταπεινού παντζαροκέικ!

elataki08

Περισσότερες ιδέες θα βρείτε στη σελίδα μου στο facebook My Cakes-My Hobby!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved