Τώρα τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν τον δικό τους υπολογιστή! (εικόνες & βίντεο)

Ένα μοναδικό και διασκεδαστικό project έφτιαξε μια μικρή ομάδα, που επιτρέπει στα παιδιά να φτιάξουν από την αρχή τον δικό τους υπολογιστή χωρίς να έχουν καμία απολύτως γνώση πάνω στο αντικείμενο.

Τώρα τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν τον δικό τους υπολογιστή! (εικόνες & βίντεο)

Ονομάζεται Kano και είναι ένα computer kit που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει σε μικρούς αλλά και σε μεγάλους, να φτιάχνουν έναν υπολογιστή πολύ εύκολα από το μηδέν.

Ο υπολογιστής, σύμφωνα με τους σχεδιαστές του, κατασκευάζεται μέσα σε 107 δευτερόλεπτα και είναι τόσο εύκολο στην συναρμολόγηση όσο είναι και τα τουβλάκια Lego.

Το Kano, θα βοηθάει τα παιδιά να μαθαίνουν βασικά πράγματα σχετικά με την κωδικοποίηση και τις αρχές ενός συστήματος υπολογιστή, που είναι απαραίτητο στην εποχή της τεχνολογίας. Επιπλέον, θα μπορούν να επαναπρογραμματίσουν τα γνωστά παιχνίδια «Pong» και «MInecraft», να συνθέτουν μουσική, να φτιάχνουν βίντεο κ.α.

Η τροφοδότησή του γίνεται από ένα Raspberry Pi. Μέσα στην συσκευασία υπάρχουν δυο εγχειρίδια, μια κάρτα SD των 8GB, πληκτρολόγιο με touchpad, ηχείο, mini-USB, καλώδια HDMI, παροχή ρεύματος και μια ειδικά κατασκευασμένη θήκη για να το φυλάτε μαζί με αυτοκόλλητα. Όταν συναρμολογηθούν , τοποθετούνται σε οποιαδήποτε οθόνη.

Το Kano, έχει ανέβει ως project στο Kickstarter (ιστοσελίδα όπου νέοι επιχειρηματίες δίνουν ιδέες και αναζητούν δωρεές για την υλοποίηση τους), και έχει μεγάλη ανταπόκριση. Ο στόχος των 100.000 δολαρίων έχει ξεπεραστεί κατά πολύ και αναμένεται να βγει στην αγορά τον Ιούλιο του 2014.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved