Μαρία Κάλλας - Το παιδί που δεν ήρθε ποτέ...

Το 1977 η όπερα χάνει ένα από τα λαμπρότερα αστέρια της, την Μαρία Κάλλας, την πιο μεγάλη ντίβα της όπερας, που αφήνει την τελευταία της πνοή σε ηλικία μόλις 54 ετών, στο Παρίσι. Η Μαρία Κάλλας αν ζούσε ακόμα σήμερα θα έκλεινε τα 90 της χρόνια.

Μαρία Κάλλας - Το παιδί που δεν ήρθε ποτέ...

Ο «μύθος» της Μαρίας Κάλλας, παραμένει άσβεστος τόσο για την καλλιτεχνική της αξία όσο και για την προσωπική ζωή της κυρίως δε για την εποχή της σχέσης της με τον Αριστοτέλη Ωνάση και το άδοξο τέλος της.

Για πολύ καιρό, δημοσιεύματα ασχολήθηκαν με το απωθημένο που είχε η Μαρία Κάλλας με την μητρότητα και την άτυχη εγκυμοσύνη της στο παιδί του Ωνάση.

Το 1957, η Κάλλας γνωρίζει τον εφοπλιστή Αριστοτέλη Ωνάση και τον ερωτεύεται. Ενώ είναι ακόμη παντρεμένη με τον Μενεγκίνι, ξεκινάει μια παράλληλη σχέση με τον Ωνάση και εν συνεχεία χωρίζει τον άντρα της. Η σχέση της με τον Ωνάση τελειώνει άδοξα το 1968 όταν ο Ωνάσης παντρεύεται την Τζάκι Κένεντι, χήρα του Αμερικανού Προέδρου Κένεντυ. Αυτό οδήγησε και την Κάλλας σε κατάθλιψη. Το τρίγωνο Μενεγκίνι-Κάλλας-Ωνάσης, χαρακτηρίστηκε από τον Τύπο ως σύγχρονη ελληνική τραγωδία.

Αν και ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε επίσημα ότι η Μαρία Κάλλας γέννησε το παιδί του Ωνάση, σύμφωνα με το κινηματογραφικό ντοκιμαντέρ «Callas assoluta» (Απόλυτη Κάλλας), ο Γάλλος σκηνοθέτης Φιλίπ Κολί, επιβεβαιώνει τις φήμες με ένα πιστοποιητικό γέννησης.

Στις 30 Μαρτίου του 1960, γεννιέται το βρέφος της Κάλλας με τον Ωνάση, που κατάφερε να ζήσει μόνο για λίγες ώρες. Στο παραπάνω ντοκιμαντέρ, παρουσιάζεται το πιστοποιητικό γέννησης του νεκρού βρέφους, όπου φαίνεται καθαρά το όνομα Omero (Ομηρος), χωρίς όμως να είναι αναγνώσιμο το επίθετο.

Όπως υποστηρίζει ο σκηνοθέτης, έχει φωτογραφίες και αρχείο από την κηδεία του βρέφους που έγινε υπό άκρα μυστικότητα στο νεκροταφείο Μπρέσο του Μιλάνου.

Παρόλα αυτά, ο Μενεγκίνι, πρώην σύζυγος της Κάλλας υποστηρίζει πως η υψίφωνος δεν μπορούσε να κάνει παιδιά.
Άλλοι αποκλείουν το ενδεχόμενο η Κάλλας να είχε γεννήσει το νεκρό βρέφος του Ωνάση, αφού το ντοκιμαντέρ, προσπαθεί να αποδείξει την ύπαρξη ενός παιδιού με πιστοποιητικό που πιθανώς εκδόθηκε 21 χρόνια μετά τον θάνατο της Κάλλας.

Όποια και να είναι η αλήθεια, η Μαρία Κάλλας συζητήθηκε πολύ για την ανάστατη ζωή της και αγαπήθηκε πολύ για τις ερμηνείες της που παραμένουν ακόμα ζωντανές.

«Είναι πολύ παράξενο συναίσθημα να είμαι ζωντανός μύθος, ενώ βρίσκομαι ακόμη στη γη. Ίσως θα ήταν καλύτερο αν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που θαυμάζουν τη φωνή μου, αποφάσιζαν να με θεωρούν αθάνατη μετά το θάνατό μου. Αν γινόταν αυτό θα καθόμουν πάνω σε κάποιο σύννεφο, θα κοίταζα κάτω και θα απολάμβανα το θέαμα αντί να κάθομαι και να ανησυχώ αν θα καταφέρω να βγάλω τις ψηλές μου νότες», εκμυστηρεύτηκε η Κάλλας στην τελευταία της συνέντευξη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved