Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένας κόσμος χωρίς ανώμαλους…

Χώστε τους μέσα για πάντα. Για πάντα. Όλους. Ακόμη κι όσους σκέφτηκαν να πειράξουν παιδιά. Όλους.

Νίκος Συρίγος
Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένας κόσμος χωρίς ανώμαλους…
Bigstock

Ο Μίχος ήταν ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές. Το λαμόγιο της διπλανής πόρτας. Το βύσμα. Ο καλός Σαμαρείτης που βοηθούσε τα φτωχά παιδιά να βγάλουν ένα μεροκάματο. Και μετά τα βίαζε και τα εκπόρνευε… Έπεσαν όλοι από τα σύννεφα.

Ο Παπαθεοδώρου που τον βάλανε μέσα επειδή είχε γεμίσει τον υπολογιστή του με παιδική πορνογραφία το πρωί έγραφε παραμύθια για παιδιά όπως αυτά που έβλεπε να τα βιάζουν… Έγραφε βιβλία για παιδιά όπως αυτά που είχε γεμίσει τον υπολογιστή του για να ικανοποιεί τις αρρωστημένες επιθυμίες του… Αρρωσταίνω.

papatheodorou.jpg

Ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Βασίλης Παπαθεοδώρου

Αρρωσταίνω στην σκέψη και μόνο ότι αυτός ο τύπος είχε καθημερινά επαφές με παιδιά. Που ήταν ο αγαπημένος τους παραμυθάς.

Αρρωσταίνω στην σκέψη ότι ο άγγελος, ο άγιος του διπλανού σπιτιού, του σχολείου, του νηπιαγωγείου, της σκέψης των παιδιών, μπορεί να είναι ο διάολος.

Αρρωσταίνω που πια δεν υπάρχει όχι ούτε ένα σημάδι για να καταλάβεις τα τέρατα αλλά αυτά τα τέρατα καμουφλάρουν τόσο καλά την ανωμαλία τους που μέχρι να τους καταλάβεις μπορεί να έχουν κάνει κακό σε αμέτρητα παιδιά… Αρρωσταίνω γενικά.

Και φαντάζομαι μαζί με εμένα αρρωσταίνουν όλοι αυτοί που μέχρι χθες θεωρούσαν τον Παπαθεοδώρου έναν καλό κύριο, έναν σπουδαίο συγγραφέα, έναν εξαιρετικό άνθρωπο!

Αρρωσταίνω που ακόμα και τώρα που ξεσκεπάστηκε, που βγήκε στο φως, παλεύει να αποδείξει ότι κάνουμε λάθος. Που επικαλείται γελοία επιχειρήματα. Που προσπαθεί και πάλι να μας… παραμυθιάσει. Ας του πει κάποιος ότι πριν και περισσότερο από αυτόν, όλοι εμείς που διαβάζαμε τα βιβλία του στα παιδιά μας, θα θέλαμε να είναι ψέμα όλο αυτό… Πως νιώθουμε άδειοι και ανήμποροι απέναντι στο κακό. Απέναντι σε όλους αυτούς τους ανώμαλους. Πως το μόνο παραμύθι που μπορούμε πια να πούμε με σιγουριά στα παιδιά είναι ότι «Μια φορά κι έναν καιρό υπήρχε ένας κόσμος χωρίς ανώμαλους…». Χωρίς τύπους σαν τον Μίχο και τους «κολλητούς» του. Χωρίς τύπους όπως τον Παπαθεοδώρου…. Χωρίς φόβο για τα παιδιά. Χώστε τους μέσα για πάντα. Για πάντα. Όλους. Ακόμη κι όσους σκέφτηκαν να πειράξουν παιδιά. Όλους.

Νίκος Συρίγος

Περιμένω τις εντυπώσεις σου στον προσωπικό μου λογαριασμό στο Instagram.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved