Ούτε με μωρό, ούτε με εφηβάκι: Μήπως ζούμε την καλύτερή μας φάση ως μαμάδες;

Στο ερώτημα αν θα έκανες ένα παιδάκι ακόμα και στο παράλληλο ερώτημα για το αν θέλω να μεγαλώσουν τα παιδιά μου γρήγορα για να τελειώσουν το σχολείο, η απάντηση είναι μία: Εδώ που είμαι είναι φανταστικά, εδώ  θα - ήθελα να - μείνω.

Πατούλια Kατερίνα
Ούτε με μωρό, ούτε με εφηβάκι: Μήπως ζούμε την καλύτερή μας φάση ως μαμάδες;

Μετά από γιορτές αποχαιρετισμού και ραντεβού για την επόμενη τάξη του δημοτικού, μετά από παραλαβή βαθμών με Α και Β (χαλαρά τα πήραμε και τα δύο), μετά από το κυνήγι μιας θέσης στον ήλιο του θερινού camp και μετά από την παραδοχή πως μας μένει παραπάνω από ένας μήνας για τις καλοκαιρινές διακοπές, το λες πως μπήκαμε και σε πρόγραμμα. Με ένα wannabe δευτεράκι να λύνει σαν γνήσιο σπασικλάκι το βιβλίο με τα κουίζ του καλοκαιριού για παιδιά που τελείωσαν την Α’ Δημοτικού με ένα wannabe τεταρτάκι να θέλει να πηγαίνει κάθε μέρα κολυμβητήριο – για να μπλέκουμε σε διαδικασίες λουσίματος- στεγνώματος- ξεμπερδέματος καθημερινά – αναρωτιέμαι: Μήπως είμαι στην καλύτερή μου φάση ως μαμά και δεν το ζω όσο θα έπρεπε. Και σου εξηγούμαι.

Τις μέρες τούτες οι παρέες στις οποίες βρίσκομαι είναι δύο βασικών κατηγοριών: Α. Οι μαμάδες με τα παιδιά στην Β και Γ Λυκείου που μιλάνε για διήμερες εκδρομές, για μηχανογραφικά, για το άγχος των Πανελληνίων και το παράλληλο άγχος των διακοπών των παιδιών μόνα στις Κυκλάδες και

Β. Οι μωρομάνες που κλαίνε στις σχολικές γιορτές για τα ποιήματα που (ΔΕΝ) είπαν τα βλαστάρια του, την πάνα και πώς θα την κόψουν στον βραδινό ύπνο και το άγχος του να αφήσουν το μωρό για πρώτη φορά με τη γιαγιά και να φύγουν για μια μονοήμερη εκδρομή.

Ανάμεσα στις συζητήσεις για τα έφηβα που κλείνονται σε ένα δωμάτιο με ένα κινητό στο χέρι και τα νήπια που δεν θέλουν να πάρουν το αντιπυρετικό για τις ιώσεις του καλοκαιριού, διαθέτω πια την εξαιρετική σιγουριά πως είμαι στην καλύτερή μου φάση ως μαμά. Με δύο παιδιά που μπορείς να δεις μια ταινία και να την απολαύσεις χωρίς να πρέπει να τρως στη μάπα τον σνούφελ στο ριπίτ.

Ταυτόχρονα, κάνεις βόλτες στα πάρκα οικογενειακώς με ποδήλατο χωρίς να πρέπει να σπρώξει κάποιος το μωρό με τις βοηθητικές ενώ στην παραλία δεν έχεις ούτε το άγχος μην φάει το μωρό την άμμο αλλά ούτε και το στρες του το παιδί μεγάλωσε, θέλει να βάλει Brazilian μπικίνι και να πιάσει ξαπλώστρα στην άλλη πλευρά από τη δική σου.

Δεν έχουμε ούτε δωμάτια με κλειστές πόρτες αλλά ούτε και δωμάτια με το μωρό να σκάει στο κλάμα τη στιγμή που θες να απολαύσεις τη καλοκαιρινή μεσημεριανή σου σιέστα.

353062902_3463293297278041_4210106652999429304_n.jpg

Κι έχουμε κι αγκαλιές και πλεξουδάκια και τσακωμούς για το κουκλόσπιτο που η μία χάλασε της άλλης χωρίς να ανησυχούμε για το πότε θα φτιάξουμε προφίλ στο Insta και στο Tik Tok.

Eμείς οι μαμάδες του εδώ ανάμεσα, που δεν επιβιώνουμε και δεν καρδιοχτυπάμε για το πότε θα γυρίσουν τα παιδιά από τη βόλτα μόνα τους περνάμε καλά κι αυτό βγαίνει προς τα έξω. Και το ζούμε και απολαμβάνουμε τις αγκαλιές όλο νόημα και τα μάμι μου σε αγαπώ πολύ, όσο κανένα άλλο πριν και μετά.

Αν είσαι νέα μαμά και θες μια καλή φίλη, θα την βρεις στο mail a.Patoulia@queen.dpg.gr και στο Instagram: https://www.instagram.com/katiepatoulia/

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved