Εύκολη συνταγή για κοτόπουλο με πιπεριές σε τορτίγιες - Έτοιμη σε 30 λεπτά

Κοτόπουλο και συγκεκριμένα φιλέτο μπούτι κοτόπουλο, με πολύχρωμες πιπεριές σερβιρισμένο σε τορτίγιες.

Mamatsita
Εύκολη συνταγή για κοτόπουλο με πιπεριές σε τορτίγιες - Έτοιμη σε 30 λεπτά

Γρήγορη κι εύκολη συνταγή κι ένας διαφορετικός τρόπος να μαγειρέψεις το κοτόπουλο.

Ιδανική για όλες εκείνες τις φορές που δεν έχεις στην διάθεση σου πολύ χρόνο για μαγείρεμα ή απλά δεν θέλεις να αφιερώσεις πολύ χρόνο στο μαγείρεμα.Ιδανική επίσης σε ένα “ξαφνικό” κάλεσμα φίλων για ένα “μεζεδάκι” συνοδευόμενο από κρασάκι ή μπύρα.

Ετοιμάζεται μέσα σε 30 λεπτά, οπότε ανήκει στην λίστα συνταγών της αγαπημένης μου ατάκας “σε μισή ώρα τρώμε”! Μην περιοριστείς στις τορτίγιες. Σε περίπτωση που δεν έχεις τώρα που διαβάζεις τη συνταγή, δεν υπάρχει πρόβλημα. Ένα αρωματικό ρύζι τύπου basmati ή το κλασσικό ρύζι για πιλάφι, ταιριάζει επίσης και δίνει ένα υπέροχο πιάτο.

Υλικά

για το κοτόπουλο

  • 2 συσκευασίες φιλέτο μπούτι κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι
  • 1/2 κ.γλ. κάρι
  • 1/2 κ.γλ γλυκιά πάπρικα
  • 1 κ.γλ. θυμάρι
  • 3 πιπεριές (πράσινη, κόκκινη & κίτρινη) κομμένες σε λωρίδες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι -πιπέρι
  • 3 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1 κ. σ. σουσάμι

για το σερβίρισμα

  • 8 τορτίγιες ολικής άλεσης
  • τριμμένο κίτρινο τυρί
kotopoulo me piperies

Διάβασε πως γίνεται το κοτόπουλο με πιπεριές σε τορτίγιες

Κόβω τα φιλέτα από μπούτι κοτόπουλο στην μέση και τα βάζω σε ένα μεγάλο μπολ.
Τους προσθέτω το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, τα μπαχαρικά και το θυμάρι και τα ανακατεύω πολύ καλά.
Ζεσταίνω ένα βαθύ αντικολλητικό σκεύος με καπάκι και σοτάρω εκεί πολύ καλά για 10 περίπου λεπτά το κοτόπουλο, το οποίο θα πρέπει να αλλάξει χρώμα εξωτερικά και να αποκτήσει μια όμορφη χρυσαφένια κρούστα.
Στη συνέχεια το μεταφέρω σε ένα πιάτο, μαζί με τους χυμούς του και το σκεπάζω.
Στο ίδιο σκεύος, ρίχνω το ελαιόλαδο και προσθέτω εκεί τις κομμένες πιπεριές. Ρίχνω αλάτι και πιπέρι και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσουν.
Βάζω και πάλι στο σκεύος το κοτόπουλο, μαζί με τους χυμούς του, προσθέτω τη σόγια, ανακατεύω απαλά, σκεπάζω, χαμηλώνω την φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζω για 20 -25 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει και να καραμελώσει.
Μόλις το φαγητό είναι έτοιμο, πασπαλίζω με το σουσάμι και ανακατεύω.
Όταν είναι η ώρα να σερβίρω γεμίζω τις τορτίγιες με το κοτόπουλο, τις πιπεριές και το τριμμένο κίτρινο τυρί.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Αν δεν έχεις κίτρινο τυρί (τύπου τσένταρ, γκούντα κλπ), μην ανησυχείς καθόλου. Χρησιμοποίησε όποιο τυρί έχεις διαθέσιμο. Γραβιέρα, κασέρι, ρεγκάτο ή ακόμα και φέτα, ταιριάζουν μια χαρά.

Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Με αγάπη
Mamatsita

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved