Σουτζουκάκια με ρύζι πιλάφι - Το φαγάκι που θα φτιάξετε το ΣΚ

Mamatsita
Σουτζουκάκια με ρύζι πιλάφι - Το φαγάκι που θα φτιάξετε το ΣΚ

Σουτζουκάκια με πιλάφι - Η πιο νόστιμη συνταγή για το οικογενειακό τραπέζι.

Κάποιος μου τα ζήταγε καιρό. Και τώρα που άρχισε να ψυχραίνει λιγάκι ο καιρός ήρθε η ώρα τους.

Ωραίο φαγάκι!

Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε όλοι και να περάσετε όμορφα όπου κι αν είστε, ο,τι κι αν κάνετε.

Η Συνταγή είναι παρακάτω.

Υ.Γ. Για απορίες και ερωτήσεις μπορείς να μου στείλεις μήνυμα στη σελίδα μου στο Facebook. Μπορείς επίσης αν θέλεις να με ακολουθήσεις στο Instagram και το YouTube.

Θα χαρώ να τα λέμε διαδικτυακά.

Με ♥️ Mamatsita

soutzoukakia.jpg

Προετοιμασία: 10'

Eκτέλεση: 20'

Υλικά

Για τα σουτζουκάκια

  • 500 γρ κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 5 φέτες χθεσινό ψωμί
  • 70 ml κόκκινο κρασί
  • 1/2 κ γλ κύμινο
  • 1/4 κ γλ κανέλα
  • 1/4 κ γλ μοσχοκάρυδο
  • αλάτι – πιπέρι

Για τη σάλτσα:

  • 4 κ σ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ γλ τοματοπελτέ
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • 250 γρ συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • αλάτι – πιπέρι

Βήματα

  • Μουλιάζω το ψωμί στο κόκκινο κρασί, πολτοποιώ τα σκόρδα και ζυμώνω τον κιμά με αυτά και τα υπόλοιπα υλικά.
  • Πλάθω τα σουτζουκάκια και τα τοποθετώ σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  • Τα ραντίζω με ελαιόλαδο και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 στον αέρα για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ετοιμάζω τη σάλτσα.
  • Σοτάρω στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτω τον τοματοπελτέ που τον έχω αραιώσει μέσα στο κόκκινο κρασί.
  • Προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνω τη σάλτσα να πάρει μια βράση.
  • Στη συνέχεια προσθέτω τα σουτζουκάκια, σκεπάζω και σιγοβράζω για περίπου 20 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved