Οι πολιτιστικές προτάσεις ψυχαγωγίας της εβδομάδας για τους μικρούς μας φίλους!

Σήμερα ξεκινάμε τη βόλτα μας από τη συμπρωτεύουσα και το πολύ πρωτότυπο δημιουργικό εργαστήριο για τους μικρούς μας φίλους, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

Οι πολιτιστικές προτάσεις ψυχαγωγίας της εβδομάδας για τους μικρούς μας φίλους!

Το εργαστήριο αυτό είναι μια πρωτοβουλία του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και των μουσειοπαιδαγωγών του και είναι εμπνευσμένο από συγκεκριμένα έργα της έκθεσης «1,2,3,b4», που φιλοξενείται στον ίδιο χώρο. Έχει σα στόχο να εξοικειωθούν τα παιδιά, από 7 έως 12 χρονών, με τη σύγχρονη τέχνη, με έναν τρόπο διαδραστικό και απόλυτα δημιουργικό. Θα τους δοθεί η ευκαιρία να πειραματιστούν με τις τεχνικές της, όπως η σύνθεση διαφόρων υλικών, η κίνηση, το παιχνίδι με το φως και να δημιουργήσουν τις δικές τους τρισδιάστατες κατασκευές.

ergastirisigxronistexnis


Λόγω πολύ μεγάλης ανταπόκρισης και συμμετοχής, τα εργαστήρια θα επαναληφθούν στις 21-22 & 28-29 Αυγούστου. Κάθε εργαστήριο ολοκληρώνεται σε δύο συναντήσεις και κάθε συνάντηση περιλαμβάνει δίωρη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.
Σπεύστε να δηλώσετε συμμετοχή. Είναι σίγουρο πως τα παιδιά θα ενθουσιαστούν!

Πληροφορίες:

Xώρος: Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης – Αποθήκη Β1(λιμάνι Θεσσαλονίκης)
Ημέρες:21-22 & 28-29 Αυγούστου 2013
Ώρα Έναρξης: 18:30
Τιμή Εισόδου: 2€
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλέφωνο: 2310593270.

Συνεχίζουμε μουσικά, με τις πολυαγαπημένες ιστορίες του Τεμπέλη Δράκου από
το συνθέτη Γιώργο Χατζηπιερή, για μικρά αλλά και μεγάλα παιδιά!

enastempelisdrakos

Στο πρώτο cd «Ο τεμπέλης δράκος και άλλες ιστορίες», τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον τεμπέλη δράκο, τα δέκα καβουράκια, το σκουλουκούιν, την πατάτα, το ελεφαντάκι, τη γυάλινη κουκλίτσα και άλλους ήρωες και να ταξιδέψουν στον κόσμο τους.

epistrofitoutempelidrakou

Στο δεύτερο cd «Η επιστροφή του τεμπέλη δράκου», ο τεμπέλης δράκος επιστρέφει και μαζί του νέοι ήρωες, ο καθένας με τις ιδιαιτερότητες του. Ένας κόκορας που ξυπνά σε άδειο κοτέτσι και ψάχνει τις κότες του, ένας χορτοφάγος καρχαρίας, μια αλεπού που της αρέσουν τα πανηγύρια, ένα δέντρο που πάνω του φωλιάζουν καλαμάρια και αστακοί, μια ντομάτα καμικάζι και άλλοι πολλοί καλούν στην παρέα τους μικρούς και μεγάλους.
Και στα δύο cd συμμετέχουν πολλοί καταξιωμένοι και αγαπημένοι καλλιτέχνες όπως ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Φοίβος Δεληβοριάς, ο Σωκράτης Μάλαμας, η Έλλη Πασπαλά, η Μελίνα Καλά, η Ελένη Τσαλιγοπούλου κ.α., καθώς επίσης και πλήθος εξαιρετικών μουσικών οι οποίοι, με μια τεράστια ποικιλία μουσικών οργάνων, δημιουργούν μια ατμόσφαιρα μαγική.
Είναι από τις λίγες μουσικές συλλογές για παιδιά που συνδυάζουν ποιότητα και ευρηματική ενορχήστρωση, με αστείρευτο χιούμορ, ευαισθησία και μπόλικη φαντασία. Η τιμή τους είναι στα 14.98 €.
Κάτι πολύ σημαντικό είναι πως τα τραγούδια απευθύνονται σε παιδιά όλων των ηλικιών, αλλά ακούγονται το ίδιο ευχάριστα και από τους μεγάλους. Υποκύψτε λοιπόν κι εσείς στη γοητεία του Τεμπέλη Δράκου! Νομίζω πως θα το χαρείτε όσο και τα παιδιά σας!

Πάμε τώρα στο πολύ ενδιαφέρον βιβλίο «Αυτό το ελάφι είναι δικό μου», του βραβευμένου συγγραφέα και εικονογράφου Ολιβερ Τζέφερς, για παιδιά από 3 μέχρι 5 χρονών.

autotoelafi

Ο Γουίλι είχε ένα ελάφι. Δεν το είχε από πάντα. Το ελάφι είχε έρθει σ'αυτόν πριν λίγο καιρό. Του Γουίλι του είχε περάσει από το μυαλό πως, επειδή είχε έρθει σ'αυτόν, δε σήμαινε ότι είναι και δικό του. Παρόλα αυτά, σκέφτηκε να ονομάσει το ελάφι Μαρσέλ.
Τις περισσότερες φορές ο Μαρσέλ ήταν πολύ υπάκουος και έμοιαζε να ακολουθεί σχεδόν κατά γράμμα τους «Κανόνες Καλής Συμπεριφοράς ενός Κατοικίδιου». Φαντάσου όμως την έκπληξη του Γουίλι όταν, μια μέρα, ενώ βρίσκονταν βαθιά στο δάσος, κάποιος του είπε ότι ο Μαρσέλ είχε άλλο όνομα κι ότι ανήκε σ'εκείνον! Σε ποιον ανήκει τελικά ο Μαρσέλ(αν τον λένε μόνο Μαρσέλ);
Πρόκειται για μια χιουμοριστική ιστορία με ιδιαίτερη και πρωτότυπη –σα κολάζ- εικονογράφηση. Δεν είναι τυχαίο που βραβεύτηκε ως το καλύτερο εικονογραφημένο βιβλίο στην Ιρλανδία για το 2012.
Μιλάει για το θέμα της ιδιοκτησίας, το δικαίωμα του καθενός να ορίζει ελεύθερα τον εαυτό του και τις επιλογές του αλλά και την αλήθεια της φύσης και της άγριας ζωής, που έχουν τους δικούς τους κανόνες. Βάζει τα παιδιά να σκεφτούν αν, τελικά, υπάρχει κάτι στον κόσμο που πραγματικά μας ανήκει. Υπάρχει;...

Αυτό το ελάφι είναι δικό μου
Κείμενο και εικονογράφηση: Oliver Jeffers
Απόδοση στα ελληνικά: Φίλιππος Μανδηλαράς
Εκδόσεις Ίκαρος, 2013
Τιμή: 12.90 €, σελ.32

Και τελειώνουμε τη βόλτα μας για σήμερα με την παράσταση «Άίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει» της Κάρμεν Ρουγγέρη που περιοδεύει με επιτυχία σε όλη την Ελλάδα.

aisopos1


Η Κάρμεν Ρουγγέρη έχει αφοσιωθεί εδώ και πολλά χρόνια στο παιδικό θέατρο και οι παραστάσεις της χαρακτηρίζονται πάντα από ποιότητα, ευρηματικότητα, φαντασία και κυρίως αγάπη και σεβασμό προς τα παιδιά.
Αυτό το καλοκαίρι περιοδεύει με την παράσταση «Αίσωπος! Κάτι θέλει να μας πει», που παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία το χειμώνα στο θέατρο Κιβωτός. Κατά τα λεγόμενα της ίδιας, από τους 584 σωζόμενους μύθους του Αισώπου, επιλέχτηκαν για την παράσταση αυτοί που έχουν να πουν περισσότερα στα παιδιά. Η ομάδα των ηθοποιών, αφού μιλήσει στα παιδιά για τον Αίσωπο και τη ζωή του, θα ζωντανέψει τους μύθους του επί σκηνής. Έτσι τα παιδιά θα παρακολουθήσουν τις ιστορίες του τζίτζικα και του μέρμηγκα, του λαγού και της χελώνας, της κότας με το χρυσό αυγό, του λιονταριού και του ποντικιού, της Μαριγώς με το σταμνί της, του ψεύτη βοσκού κ.α.

aisopos2

Οι μύθοι είναι δοσμένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι κατανοητοί και στα πιο μικρά παιδιά. Οι μικροί θεατές θα εντυπωσιαστούν από τα πολύχρωμα κουστούμια, τις μάσκες των ζώων –που όμως είναι έτσι κατασκευασμένες ώστε να φαίνονται οι εκφράσεις των ηθοποιών- , αλλά και τα σκηνικά και τους φωτισμούς που αλλάζουν μπροστά στα μάτια τους, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε μύθου. Το ίδιο εντυπωσιακά είναι, τόσο τα τραγούδια της παράστασης, τα οποία τραγουδούν ζωντανά και χορεύουν οι ηθοποιοί, όσο και η μουσική που τα συνοδεύει, που είναι ηχογραφημένη με φυσικά όργανα. Τέλος, ένας πλανόδιος ακορντεονίστας συνδέει και «σχολιάζει» τους μύθους, δίνοντας μια πολύ ξεχωριστή νότα.
Οι μύθοι του Αισώπου παραμένουν πάντα επίκαιροι, διαχρονικοί και πολύ αγαπημένοι των παιδιών. Είναι σίγουρο πως αυτή η παράσταση έχει πολλά να τους πει!


Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

Η περιοδεία της παράστασης:

10 /08 Κατερίνη, Αρχαίο Θέατρο Δίου,
11/ 08 Γιάννενα, Υπαίθριο Θέατρο ΕΗΜ
12/ 08 Πρέβεζα, Δημοτικό Κηποθέατρο Γιάννης Ρίτσος
13 / 08 Λευκάδα, Ανοιχτό Θέατρο
14 /08 Αρτα, Θέατρο Κάστρου
16-17 / 08 Κέρκυρα, Μον Ρεπό, Θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου»
18 /08 Μεσολόγγι, Θέατρο Λιμανιού
19 /08 Ζάκυνθος, Υπαίθριο Θέατρο
21 /08 Ρόδος- Λίνδος, Αρχαίο Θέατρο Αγ. Στεφάνου
22 /08 Ρόδος, Θέατρο Τάφρου Μελίνα Μερκούρη
26 /08 Χιος
27/08 Μυτιλήνη, Θέατρο Κάστρου
28 /08 Μυτιλήνη- Μόλυβος, Κάστρο Μολύνου
30 /08 Θήβα, Θέατρο Μοσχοποδίου
31/ 08 Αιγάλεω, Θέατρο Αιμ. Βεάκη Μπαρμπουτάδικο
1 /09 Λιβαδειά, Θέατρο Κρυάς
3 /09 Ραφήνα, Δημοτικό Κολυμβητήριο
4 /09 Χαλκίδα
6 /09 Νίκαια, Κηποθέατρο Νίκαιας
8 /09 Νέα Σμύρνη, Αλσος Νέας Σμύρνης
9/ 09 Γλυφάδα
11 /09 Μενίδι
13 /09 Ελευσίνα, παλαιό ελαιουργείο - Παρ. Ελευσίνας
14 /09 Πετρούπολη, Θέατρο Πέτρας
16 /09 Χαϊδάρι

Αυτό ήταν για σήμερα! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα!
Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved