Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Σε αυτή την πόλη οι δραστηριότητες και τα θεάματα για τα παιδιά είναι πραγματικά ανεξάντλητα! Έτσι, αυτά μπορούν να επιλέξουν όσα τους κινούν περισσότερο το ενδιαφέρον!

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω με το εξαιρετικά πρωτότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ακούω – Βλέπω – Παίζω την Κυριακή» για παιδιά 5-9 ετών, στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής.

1akouw

Τα παιδιά θα γνωρίσουν τη μουσική με έναν τρόπο διασκεδαστικό και άκρως διαδραστικό, αφού θα ξεναγηθούν στη μεγαλύτερη Μουσική Βιβλιοθήκη της χώρας! Θα κυνηγήσουν μουσικούς θησαυρούς στα ράφια της βιβλιοθήκης, θα ζωγραφίσουν, θα διαβάσουν, θα παίξουν μουσικά όργανα, θα παρακολουθήσουν προβολές και ζωντανή μουσική! Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα ταυτιστούν με τους «συνομήλικούς» τους Antonio Vivaldi και Wolfgang Amadeus Mozart και θα σχηματίσουν μια πρώτη εικόνα για την κλασσική μουσική, με έναν πολύ ευχάριστο γι'αυτά τρόπο!

15/2 & 15/3: Ακούω - Βλέπω - Παίζω με τον Wolfgang Amadeus Mozart
1/3: Ακούω - Βλέπω - Παίζω με τον Antonio Vivaldi
Οι συναντήσεις λειτουργούν ανεξάρτητα ή συνδυαστικά
Ώρα έναρξης 12:00
Κόστος συμμετοχής: € 8 ανά συνάντηση
Για την παρακολούθηση είναι απαραίτητη η εγγραφή.
Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις ειδικών γνώσεων.
Πληροφορίες: 210 7282553, 210 7282571

Επιμέλεια: Gabriella Spanò
Συντονισμός και παρουσίαση:
Gabriella Spanò, Ρηνιώ Χρυσαδάκου

Πολυχώρος της Μουσικής Βιβλιοθήκης
Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη

Θα συνεχίσω με την πιο όμορφη τραγουδιστή παράσταση «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα» στον Ιανό, που συνδυάζει άκρως επιτυχημένα τη μουσική με το θέατρο!

1alphavita

Η διαδραστική αυτή παράσταση βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή από τις εκδόσεις Ψυχογιός, που έχει τιμηθεί με τον Έπαινο Ποίησης της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και έχει μελοποιηθεί εκπληκτικά από τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν 25 τραγούδια-μελοποιημένα ποιήματα από αγαπημένους τραγουδιστές και ηθοποιούς, και να ακούσουν μια πληθώρα μουσικών οργάνων, που θα τους παρουσιάσουν ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος και οι συνεργάτες του, όπως: πιάνο, βιολί, μαντολίνο, κιθάρα, τύμπανα, τρομπόνι, κλαρινέτο, φλάουτο, σαξόφωνο, μπουζούκι κ.ά.

Ταυτόχρονα θα προβάλλονται μέσω προτζέκτορα ειδικά επεξεργασμένα βίντεο και slide show του βιβλίου, σε εικονογράφηση της Χρύσας Σπυρίδωνος, ώστε τα παιδιά να μπορούν να τραγουδήσουν όλα τα γράμματα της αλφαβήτας μαζί με τους καλλιτέχνες και να συμμετέχουν κι αυτά στη μουσική γιορτή! Μην τη χάσετε!

14/2: Δώρος Δημοσθένους - Μάρκος Κούμαρης - Δημήτρης Σταρόβας
21/2: Χρήστος Λούλης - Μάκης Παπαδημητρίου - Βικτωρία Ταγκούλη
28/2: Βασιλική Καρακώστα - Μπάμπης Στόκας
Κατά την διάρκεια της παράστασης θα ακουστούν οι φωνές του Φοίβου Δεληβοριά και του Διονύση Σαββόπουλου.
Μαζί με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο (Άνθρωπος-Ορχήστρα ) θα είναι οι: Στέλιος Πασχάλης (τύμπανα), Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος (πλήκτρα), Χάρης Κωνσταντόπουλος (σαξόφωνο, κλαρινέτο), Ντίνα Καφτεράνη (εμψυχώτρια), Θανάσης Κακαΐτσας (βίντεο-προβολές), Παιδική Χορωδία 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας «Viva Voce» και η παιδική Χορευτική Ομάδα Μπελάδες ως «Ιπτάμενες νότες».

ΙΑΝΟΣ, Σταδίου 24, 210 3217 917
14, 21 & 28/ 02, Σαβ.: 2μ.μ., Εισ.: 5€ (ενήλικες), 8€ (παιδιά)

Για το τέλος άφησα το παιδικό εργαστήρι φιλαναγνωσίας, έμπνευσης και δημιουργίας, για παιδιά 4-8 χρονών στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

1marialena

Τα παιδιά, με συντονίστρια τη Μαριλένα Καββαδά, διαβάζουν ένα διαφορετικό έργο παιδικής λογοτεχνίας κάθε φορά, το οποίο αποτελεί και το αντικείμενο της έμπνευσης τους. Ακολουθώντας σύγχρονες παιδαγωγικές πρακτικές και αξιοποιώντας τεχνικές του χορού και της μουσικής, ζωντανεύουν χοροθεατρικά τους ήρωες των βιβλίων, χορεύουν αυτοσχέδια ή δημιουργώντας τις δικές τους χορογραφίες, ακούν και εμπνέονται από μελωδίες μεγάλων μουσουργών, πειραματίζονται και συνθέτουν ρυθμικά μοτίβα και ηχητικά σύνολα, δραματοποιούν στιγμιότυπα της πλοκής των έργων, συμμετέχουν σε ψυχαγωγικά μουσικοκινητικά και ρυθμικά παιχνίδια και εμπλουτίζουν το σκηνικό χώρο της δράσης χρησιμοποιώντας ποικίλα υλικά και εικαστικές τεχνικές. Θα φανταζόσασταν ποτέ ότι όλα αυτά μπορούν να ξεκινήσουν από ένα βιβλίο;

Ημέρα: Σάββατο
Ώρα: 11:00-13:00
14/2, 14/3, 25/4
Κόστος: 10 ευρώ το παιδί για κάθε συνάντηση
Αίθουσα: Black Box
Συντονίστρια: Μαριλένα Καββαδά (συγγραφέας, χορογράφος, νηπιαγωγός)
Τηλέφωνο επικοινωνίας - εγγραφές: 210 20 16 380 & 6937 70 82 79
Πειραιώς 206, (ύψος Χαμοστέρνας), Ταύρος

Αυτό ήταν για σήμερα! Τα λέμε πάλι την επόμενη εβδομάδα. Ως τότε να περάσετε πολύ όμορφα με ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε!
Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved