Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Καλό μήνα! Μπήκε ο Φλεβάρης, ο μήνας των Αποκριών, και τα παιδιά έχουν πολλά όμορφα πράγματα-αποκριάτικα και μη-να κάνουν στον ελεύθερο χρόνο τους.

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω με το δωρεάν διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «7 κλειδιά» στο Ίδρυμα Ευγενίδου, για παιδιά 7-14 χρονών και τους συνοδούς τους.

--------

Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιείται από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και έχει ως στόχο, μέσα από παιχνίδια γνώσεων και νέες τεχνολογίες, να βοηθήσει τα παιδιά να καταλάβουν τα φυσικά φαινόμενα αλλά και τις διαδικασίες και τους μηχανισμούς του τεχνικού πολιτισμού. Τα παιδιά, υπό την καθοδήγηση εξειδικευμένων μουσειοπαιδαγωγών, έρχονται σε επαφή με βασικές πρώτες ύλες όπως το λάδι, το μετάξι, το μάρμαρο και, σταδιακά, αντιλαμβάνονται τις χρήσεις αλλά και τη σημασία τους, μέσα από μια έξυπνη διαδρομή με πολλά «εμπόδια» - γρίφους, αινίγματα, πειράματα.

Πώς μπορούμε με ένα αμύγδαλο να βάψουμε ένα κομμάτι ύφασμα; Ποιο είναι το σκληρότερο υλικό στη φύση; Τι είναι η Κάμινος Hoffmann; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα στα οποία τα παιδιά θα αναζητήσουν απαντήσεις, που εμπεριέχουν και τις λέξεις - κλειδιά που θα οδηγήσουν στη σωτηρία της Λίμνης Στυμφαλίας! Τα παιδιά θα μάθουν παίζοντας, χρησιμοποιώντας τη μεγάλη αγάπη τους: την τεχνολογία! Τι καλύτερο από αυτό?

Ίδρυμα Ευγενίδου, Λ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο
Σάββατο&Κυριακή, 10:00-16:00
Δωρεάν συμμετοχή
Τηρείται σειρά προτεραιότητας
Έως 30/4

Θα σας πάω τώρα στο δημιουργικό εργαστήριο «Παραμυθοκαμώματα...των Μεταμορφώσεων!» του αγαπημένου Μουσείου Συναισθημάτων, για παιδιά 5-12 χρονών και τους γονείς τους.

------------logo 3

«Έχετε ακούσει ποτέ τον ήχο των μεταμορφώσεων (φασαρία, φωνές ή σιγαλά σιγαλά); Έχετε δει με τα μάτια σας μεταμόρφωση (πχ από κάμπια σε πεταλούδα); Τις μεταμορφώσεις τις μυρίζεστε καιρό πριν ή σας ξαφνιάζουν; Τι γεύση έχουν; Κρατηθείτε καλά λοιπόν! Τα παιδιά, με όχημα τον κόσμο των παραμυθιών, θα κάνουν στάση σε όποια μεταμόρφωση επιθυμούν! Μικροί και μεγάλοι, μέσα από αυτό το αποκριάτικο, και όχι μόνο, εργαστήριο, θα διαπιστώσετε πως οι μεταμορφώσεις κρύβουν μαγικά μυστικά!

Ημερομηνίες: 7, 8, 14, 21 και 28/2
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)
Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, Φιλοπάππου

Για το τέλος άφησα το δωρεάν πρόγραμμα «Ταξίδι στο χώρο του βιβλίου» στην Ιωάννειο Βιβλιοθήκη!

---------6YRFTY

Με σκοπό την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας, συνεχίζεται στην Ιωάννειο Βιβλιοθήκη το πρόγραμμα «Ταξίδι στο χώρο του βιβλίου...», με αφηγήσεις παραμυθιών τις Δευτέρες. Στις 9/2 τα παιδιά θα γνωρίσουν ένα δροσερό αλληγορικό παραμύθι του Anthonie Sheider με τίτλο «Ο κύριος Ευτύχης και η κύρια Δυστυχία» και στις 16/2 θα διαβάσουν το βιβλίο «Φιστίκιος ο Αιγινήτης» του Μάνου Γαβρά. Μετά το τέλος της αφήγησης θα ακολουθήσει συζήτηση για το εκάστοτε βιβλίο και τα παιδιά θα δραστηριοποιηθούν στη ζωγραφική και τη χειροτεχνία. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να αγαπήσουν τα παιδιά το διάβασμα!

Βιβλιοθήκη Ιωάννειου Πνευματικού Κέντρου, Κτήριο 7ης Κοινότητας
Πανόρμου 59
Τηλ. 2106983905
Ώρα 16:00
Είσοδος ελεύθερη

Αυτό ήταν για σήμερα! Ως την επόμενη εβδομάδα να περάσετε όμορφα και δημιουργικά!
Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved