Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Τα παιδιά έχουν πολύ όμορφα πράγματα να δουν, να κάνουν και να ανακαλύψουν και αυτή την εβδομάδα!

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω με την παράσταση «Απαγορεύεται η μουσική» από την ομάδα Κοπέρνικος στο Μέγαρο Μουσικής, για παιδιά 4-9 χρονών.

---------uuuuuuuuuuu9

Όσο κι αν ο τίτλος παραπλανεί, η νέα μουσικοθεατρική αυτή παράσταση έρχεται για να αποδείξει στα παιδιά ότι η μουσική βρίσκεται παντού! Σε μια όμορφη και ήσυχη πολυκατοικία, ο κύριος Ευδαίμων ένας στρυφνός και πειθαρχημένος κύριος, ζει μια απολύτως... αθόρυβη καθημερινότητα. Όλα ανατρέπονται όμως, όταν, στο διπλανό διαμέρισμα μετακομίζει ένας νεαρός μουσικός, μαέστρος μιας παιδικής χορωδίας και λάτρης κάθε είδους μουσικής! Ο κύριος Ευδαίμων ενοχλείται από τις μελωδίες και τους πρόσχαρους ήχους του και έτσι καταστρώνει ένα παμπόνηρο σχέδιο για να τον διώξει μακριά. Την ίδια ώρα όμως, ο νεαρός μαέστρος προσπαθεί να κερδίσει τη φιλία του και να του αποδείξει ότι η μουσική βρίσκεται παντού, ακόμα και μέσα στην αποστειρωμένη και άηχη ζωή του...

Το θέατρο θα γεμίσει με υπέροχες μουσικές και τραγούδια και τα παιδιά θα κληθούν να συμμετάσχουν ενεργά στην παράσταση, ερμηνεύοντας τα ζωντανά και τα ίδια! Η έντονη δράση, το έξυπνο χιούμορ και η ευρηματικότητα θα κερδίσουν τα παιδιά ανοίγοντάς τους το δρόμο για να εξερευνήσουν τη μουσική στο σπίτι ή στο σχολείο! Ακόμα να πάτε?

Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία: Γκάυ Στεφάνου
Στίχοι: Έμη Σίνη
Μουσική - ενορχήστρωση: Άγγελος Αγγέλου
Κίνηση - χορογραφίες: Θάνος Δασκαλόπουλος
Σκηνικά - ειδικές κατασκευές: Γκάυ Στεφάνου
Κοστούμια: Ομάδα Κοπέρνικος
Ηχογράφηση, editing, mastering: Γιώργος Ζιώτας
Βοηθός σκηνοθέτη: Αγγελική Ροζάκη
Ιστοσελίδα Ομάδας Κοπέρνικος: www.kopernikos.gr

Παίζουν: Ορέστης Τζιόβας, Ελισσαίος Βλάχος, Μιχάλης Κοιλάκος
Πληροφορίες στα τηλ.: Δ-Π 9:00- 17:00, Σ 10:00-14:00 στο 210 72 34 567, Κυριακές απο τις 10:00 στο 210 72 82 554
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ
Τηλ.: 2108674657 (εισιτήριο 5 ευρώ)
ΧΩΡΟΣ
Αίθουσα Διδασκαλίας, Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη»
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη
Ημερομηνίες/ Ώρες έναρξης:
Κάθε Κυριακή έως 05/04/2015
Ώρα έναρξης: 15.00
Τιμές:€ 8,00 (παιδικό), €10,00

Τώρα θα σας πάω στο ευφάνταστο εργαστήριο «Αν ήμουν... τι θα ήμουν;» στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας, για παιδιά 6 έως 12 χρονών και τους γονείς τους!

-------9

Πρόκειται για ένα αποκριάτικο και όχι μόνο εργαστήριο βασισμένο στο παιχνίδι «το κινέζικο πορτραίτο μου». Αν ήμουν ζώο...; Αν ήμουν χρώμα...; Αν ήμουν φαγητό...; Αν ήμουν ήρωας παραμυθιού...; Αν ήμουν ....τι θα ήμουν; Μέσα από ένα δημιουργικό κινητικό και εικαστικό παιχνίδι, παραμύθια, χρώματα και ήχους θα έχετε την ευκαιρία μικροί και μεγάλοι να περάσετε χρόνο μαζί, να γνωριστείτε αλλά και να γνωρίσετε καλύτερα τον εαυτό σας!

Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου, Φιλοπάππου
Ημερομηνίες: 1 και 15 Φεβρουαρίου, 8 και 22 Μαρτίου
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 6 έως και 12 ετών
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος εργαστηρίου: 8 ευρώ
(στην τιμή των εργαστηρίων προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου 10π.μ. έως 1μ.μ.)

Για το τέλος άφησα το βιβλίο «Παιχνίδια σε πόλεμο» των Βασίλη Κουτσιαρή και Γιάννη Διακομανώλη που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη.

--------9-9090

Τι γίνεται άραγε όταν σε ένα δεντρόσπιτο τα αγορίστικα παιχνίδια δε θέλουν τα κοριτσίστικα? Υπάρχει τρόπος αυτό να αλλάξει? Οι συγγραφείς εμπνεύστηκαν μια πρωτότυπη ιστορία, επιστρατεύοντας τα πιο αγαπημένα αντικείμενα των παιδιών, τα παιχνίδια τους! Τους μιλούν για την αποδοχή του διαφορετικού, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τη συνύπαρξη, την προσφορά, την αυτοθυσία και τα κάνουν να καταλάβουν πως αυτά που ενώνουν δύο φαινομενικά πολύ διαφορετικούς μεταξύ τους ανθρώπους είναι πολύ περισσότερα από όσα τους χωρίζουν. Είναι καλό για τα παιδιά να μπαίνουν από μικρά στη διαδικασία να σκέφτονται και πέρα από τα στερεότυπα που τους επιβάλλονται κοινωνικά σε σχέση με τα δύο φύλα και τους αντίστοιχους διαχωρισμούς που απορρέουν από αυτά, και να κρίνουν τους ανθρώπους με βάση το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά τους. Το βιβλίο αυτό-ακόμα κι αν τα ίδια δε μπορούν να το συνειδητοποιήσουν λόγω ηλικίας-είναι μια πολύ καλή αρχή. Αυτά απλά θα απολαύσουν την ιστορία!

«Παιχνίδια σε πόλεμο»
Κείμενο: Βασίλης Κουτσιαρής, Γιάννης Διακομανώλης
Εικονογράφηση: Χρήστος Δήμου
Εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2014
€ 14.90, σελ. 30

Αυτό ήταν για σήμερα. Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα! Ως τότε να περάσετε όμορφες οικογενειακές στιγμές!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved