Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Το φθινόπωρο βρίσκεται πια στα μισά-με πολύ καλό καιρό η αλήθεια είναι- και δίνει στα παιδιά πολλές επιλογές για τον ελεύθερο χρόνο τους!

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω με το δωρεάν βιωματικό σεμινάριο για γονείς και παιδιά βασισμένο στα βιβλία«Ο μπαμπάς έχασε τη δουλειάτου» και «Μαθαίνω να αγαπώ τη γειτονιά μου» στο Public Συντάγματος

14208 3
14210

.

Πόσο εύκολο είναι για ένα παιδί να καταλάβει πως δε θα παίρνει πια χαρτζιλίκι επειδή ο μπαμπάς έχασε ξαφνικά τη δουλειά του? Μπορεί μια βόλτα στη γειτονιά να αναδειχθεί σε πολύ καλύτερο παιχνίδι σε σχέση με εκείνα που αγοράζονται; Μήπως γίνει αφορμή για να γνωρίσουμε νέους φίλους, αλλά και να ανακαλύψουμε μυστικά που δεν γνωρίζουμε;
Αυτά τα θέματα που αφορούν στην καθημερινότητα γονιών και παιδιών θίγει στα δύο της βιβλία, που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μίνωας, η συγγραφέας και κοινωνική λειτουργός Τζένιφερ Μουρ-Μαλινός. Με αφορμή αυτά και με τη βοήθεια της ψυχοπαιδαγωγού και δραματοθεραπεύτριας Φωτεινής Καπή, θα έχετε την ευκαιρία
να κουβεντιάσετε και να παίξετε με τα παιδιά σας και να τα βοηθήσετε να μάθουν να κερδίζουν πράγματα ακόμα και μέσα από δύσκολες καταστάσεις.

Σάββατο,18/10/14
Ώρα: 12.00
Public Συντάγματος, αίθουσα εκδηλώσεων, 5ος όροφος

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στo blog των Public: http://www.blog.public.gr

Θα σας πάω τώρα στην πρωτότυπη παράσταση «Το Ταξίδι της πιο κόκκινης παπαρούνας» από τη θεατρική ομάδα «Μικρός που είναι ο κόσμος» στο θέατρο Vault.

405739475

Ένα μικρό σποράκι παπαρούνας ταξιδεύει από την εξοχή, με όχημα τον άνεμο, και φτάνει σε μια μεγάλη τσιμεντένια πολιτεία. Τι γίνεται όμως όταν σ' αυτήν την πολιτεία δεν υπάρχει πουθενά χώμα ώστε να μπορέσει να βρει καταφύγιο και να φυτρώσει; ''...φανταστείτε μια παπαρούνα στο πεζοδρόμιο της οδού Σταδίου. Κάτι τέτοιο. Σίγουρα, θα σκεφτόσαστε πως εκείνο το ανοιξιάτικο πρωινό έγινε κάτι σαν επανάσταση στην πόλη.."

Το έργο είναι βασισμένο σε αφήγημα του Αργύρη Χιόνη. Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια παράσταση με εκπαιδευτικό αλλά και διαδραστικό χαρακτήρα, με πολλή κίνηση, μουσική και παιχνίδι. Με τη ζωντάνια και την πρωτοτυπία της θα κερδίσει όχι μόνο τα παιδιά αλλά και εσάς τους μεγάλους!

Συντελεστές
Κείμενο: Σοφία Καραγιάννη, Μυρτώ Αθανασοπούλου
Σκηνοθεσία: Σοφία Καραγιάννη
Σκηνικά-κοστούμια: Αντρέας Ρουσάκης
Χορογραφίες: Όλγα Γερογιαννάκη
Μουσική: Αλέξανδρος Εμμανουηλίδης

Παίζουν: Μαρία Σταματάκου, Σοφία Καραγιάννη

Κάθε Κυριακή στις 11.30 στη σκηνή του Πολυχώρου VAULT (Mελενίκου 26 Γκάζι -Βοτανικός
Τηλ.: 2130356472 - 6945247197
Τιμές εισιτηρίων: 7 € γενική είσοδος και 5 € για ανέργους και οργανωμένες παραστάσεις
Ως τις 4 Ιανουαρίου

Για το τέλος άφησα το βιβλίο «Ο Αρκουδάκος μαστορεύει» για πολύ μικρά παιδιά από 1 έτους που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος.

83472982

Αυτή τη φορά ο Αρκουδάκος και οι φίλοι του γίνονται μάστορες για να κατασκευάσουν κάτι μοναδικό. Είναι ένα βιβλίο με κινούμενα μέρη, ιδανικά φτιαγμένο για πολύ μικρά παιδιά που θέλουν να πιάσουν, να τραβήξουν, να στριφογυρίσουν, να ανακαλύψουν και να «μαστορέψουν» με τα χέρια τους! Το γεγονός ότι καλούνται τα ίδια τα παιδιά να κάνουν πράγματα θα είναι πολύ διασκεδαστικό γι'αυτά και θα τους κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον.

Ο Αρκουδάκος μαστορεύει
Κείμενο και εικονογράφηση: Benji Davies
Εκδόσεις Ίκαρος, 2014
€ 15, σελ.10

Αυτό ήταν για σήμερα! Ως την επόμενη εβδομάδα να είστε καλά!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.
Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved