Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Καλώς σας βρήκα και καλό μήνα να έχουμε! Μπήκε ο Οκτώβρης και τα παιδιά έχουν πολλά όμορφα πράγματα να δουν και να κάνουν!

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Θα ξεκινήσω από το άκρως δημιουργικό Εργαστήρι Μαριονέτας-Κούκλας στο Δήμο Καισαριανής.

unnamed 3

Στο εργαστήρι αυτό τα παιδιά μαθαίνουν να κατασκευάζουν μαριονέτες και κούκλες αλλά ασχολούνται και με διάφορες χειροτεχνίες όπως χάρτινες κατασκευές, καθρέφτες, μάσκες και κεριά. Τα μαθήματα γίνονται όλο το χρόνο απογευματινές ώρες και υπεύθυνη του εργαστηρίου είναι η Παναγιώτα Κουστουμπάρδη. Δώστε τους τη δυνατότητα να εκφραστούν, να δημιουργήσουν, να εξασκήσουν τη φαντασία τους και να κάνουν νέους φίλους!

Εγγραφές: Δευτέρα-Παρασκευή 14.30-20.30
Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καισαριανής: Υμηττού 57 & Εθν. Αντίστασης
Τηλ: 210 75. 17. 922
Εmail: pkentro@otenet.gr

Τώρα θα σας πάω στο εξαιρετικό Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Psaroloco στον κινηματογράφο Μικρόκοσμο.

safe image 3

Φέτος το πρόγραμμα περιλαμβάνει 59 ταινίες από όλα τα μήκη και πλάτη της γης, που ανήκουν στα είδη της μυθοπλασίας, του ντοκιμαντέρ και των κινουμένων σχεδίων, χωρίζονται ανά ηλικιακές ομάδες και καταλληλότητες και προβάλλονται με παράλληλο δίγλωσσο υποτιτλισμό – στα Ελληνικά και στα Αγγλικά. Απευθύνονται σε παιδιά από 3 χρονών μέχρι 18+.

Κάθε Κυριακή στις 11:30 θα πραγματοποιείται προβολή για παιδιά και γονείς. Προβολές θα γίνονται καθ΄όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. To φεστιβάλ ξεκινάει στις 5&12/10 με κινούμενα σχέδια για παιδιά ηλικίας 6-8 χρονών. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά όλες τις ταινίες εδώ:
http://www.psaroloco.gr/shorts.php
Δώστε στα παιδιά σας την ευκαιρία να δουν ταινίες ξεχωριστές από όλο τον κόσμο που θα τα κάνουν να γελάσουν, να συγκινηθούν, να σκεφτούν, να μάθουν και να περάσουν όμορφα!

Κινηματογράφος Μικρόκοσμος, Συγγρού 106, Αθήνα
Η τιμή του εισιτηρίου είναι 4€/ άτομο.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο psaroloco@psaroloco.gr και στο 6942463240

Άφησα για το τέλος τις εκδηλώσεις σε πολλά μέρη της Ελλάδας με αφορμή την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών.

2013 10 06 Giorti Pouliwn RTrigou 2

Έφτασε αυτή η εποχή του χρόνου που τα αποδημητικά πουλιά κάνουν το μακρινό τους ταξίδι για να αναζητήσουν πιο ζεστά καταφύγια για το χειμώνα στην Αφρική. Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να τα «ξεπροβοδίσουν» μέσα από τις εκδηλώσεις της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας που συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών.

Την Κυριακή 5/10 μπορείτε να πάτε οικογενειακώς στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης» στο Ίλιον για να παρατηρήσετε τα πουλιά με τα κυάλια και να περιηγηθείτε στις λίμνες του πάρκου. Για τα παιδιά θα διοργανωθούν επίσης εργαστήρια και διαγωνισμοί. Ευκαιρία για κυριακάτικη βόλτα στη φύση για όλη την οικογένεια!
Εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών θα πραγματοποιηθούν πέρα από την Αθήνα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ:
http://files.ornithologiki.gr/images/news/eurobirdwatch/eurobirdwatchevents2014.pdf

Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Α. Τρίτσης»
Σπύρου Μουστακλή 23, Ίλιον
Ώρα: 11:00-14:00
Για περισσότερες πληροφορίες: 210 2316977, 210 8228704
www.ornithologiki.gr

Αυτό ήταν για σήμερα. Να έχετε ένα όμορφο και πολύ δημιουργικό Σαββατοκύριακο!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ. Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved