Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Καλώς σας βρήκα! Ελπίζω να είστε όλες και όλοι καλά. Σας έχω ετοιμάσει αρκετά διασκεδαστικά πράγματα για το σαββατοκύριακο και όχι μόνο. Να είστε πάντα συντονισμένοι με την στήλη μου καθώς ψάχνω και βρίσκω μόνο για εσάς και τα παιδάκια σας δωρεάν δραστηριότητες.

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας από τη Φοίβη Λέκκα!

Σήμερα θα ξεκινήσω με ένα πολύ πρωτότυπο βιβλίο, το «Μη φοβάσαι Κοκκινοσκουφίτσα» του Βασίλη Κουτσιαρή από τις εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένη.

54007d460e65d xl 3

Δε σας κρύβω πως θεωρώ κάποια κλασσικά παραμύθια πλέον αρκετά ξεπερασμένα. Αναπαράγουν στερεότυπα για τα δύο φύλα και μαθαίνουν στα παιδιά πως ο κόσμος είναι άσπρο-μαύρο, κάτι που ποτέ δε με έβρισκε σύμφωνη. Γι'αυτό και μου άρεσε πολύ η ιδέα του Βασίλη Κουτσιαρή να διασκευάσει το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας, μιλώντας στα παιδιά για το φόβο. Με σύμμαχο του την εξαιρετική εικονογράφηση της Θέντας Μιμηλάκη, φέρνει τα παιδιά σε επαφή με μια Κοκκινοσκουφίτσα αλλιώτικη, πιο σκοτεινή και πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Η Κοκκινοσκουφίτσα βγαίνει από το παραμύθι και συμβολίζει κάθε παιδί που καλείται να αντιμετωπίσει αυτά που φοβάται. «Κακοί λύκοι» θα παραμονεύουν πάντα, όμως είναι στο χέρι των παιδιών να μιλάνε για το φόβο τους, να βρίσκουν τρόπο να τον καταπολεμήσουν και να φτιάχνουν το δικό τους παραμύθι, όπως το θέλουν. Σε αυτό έχουν πολύτιμους συμμάχους όσους πραγματικά τα αγαπούν.

Μη φοβάσαι Κοκκινοσκουφίτσα
Κείμενο: Βασίλης Κουτσιαρής
Εικονογράφηση: Θέντα Μιμηλάκη
Εκδόσεις Κόκκινη κλωστή δεμένη, 2014
€ 14.90, σελ.30
6-9 χρονών

Τώρα θα σας πάω σε κάτι άλλο επίσης πρωτότυπο, το εργαστήρι «Παραμυθοκαμώματα του Θυμού» στο Μουσείο Συναισθημάτων Παιδικής Ηλικίας.

angry 3

Τα παραμυθοκαμώματα του Οκτωβρίου είναι αφιερωμένα στο συναίσθημα του θυμού.
«...τη μια τσουκάλι στη φωτιά που βράζει, την άλλη ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί! Θα πάρει λοιπόν το δισάκι του στον ώμο και θα ξεκινήσει ταξίδι μακρινό να πάει να συναντήσει τον ίδιο το Θυμό! Και τότε τι θα γίνει; Τη συνέχεια θα τη σκαρώσουμε μικροί και μεγάλοι μαζί με τον ήρωα του παραμυθιού».
Είναι ένα δημιουργικό εργαστήρι που θα βοηθήσει τα παιδιά μέσα από τη μυθοπλασία και τη διάδραση με το παραμύθι να επεξεργαστούν το συναίσθημα του θυμού. Μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο μιας και πρόκειται για ένα συναίσθημα που τα παιδιά πολλές φορές δύσκολα αναγνωρίζουν στον εαυτό τους και εκφράζουν.

Ημερομηνίες: 4, 11, 12, 18, και 25/10
Ηλικίες: ενήλικες και παιδιά 5 έως και 12 χρονών
Ώρα: 1μ.μ. έως 2μ.μ.
Είσοδος: 8 ευρώ
(στην τιμή προσφέρεται και η είσοδος στην έκθεση του μουσείου)
Καρατζά 7 & Τσάμη Καρατάσου 56, Φιλοπάππου
210 92 18 329

Άφησα για το τέλος ένα κονσέρτο για όλη την οικογένεια από τους Burger Project με δωρεάν είσοδο!

credits -θεόδωρος-βρανάς -theo-vranas-1 image 3

Το αγαπημένο συγκρότημα των Burger Project παρουσιάζει μια αναπάντεχη συναυλία που θα περιέχει τραγούδια και μουσικές για χορό και διασκέδαση, διαδραστικές άριες και λυρισμό, κουστούμια, θεατρικές πρόζες και παιχνίδι με το κοινό! Ευκαιρία να περάσετε ένα κεφάτο μουσικοχορευτικό απόγευμα μικροί και μεγάλοι, εντελώς δωρεάν σε έναν πολύ όμορφο χώρο!

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Αεροπόρου Αριστοτέλη Μωραΐτη, Π. Φάληρο
Κυριακή 28/9, ώρα: 18:00
Πληροφορίες: 210 8778396/8 ή με email στο visitorscenter@snfcc.org
Είσοδος: ελεύθερη
*Για τη μετάβασή σας, μπορείτε να χρησιμοποιείτε δωρεάν το shuttle bus που συνεδέει το Σταθμό Μετρό Συγγρού – Φιξ με το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ (αφετηρία επί της οδού Καλλιρόης και άφιξη στην αρχή της Εσπλανάδας). Θα πραγματοποιούνται δρομολόγια 30' πριν από κάθε εκδήλωση.

Αυτό ήταν για σήμερα. Να περάσετε όμορφα το Σαββατοκύριακο κάνοντας πράγματα που σας ευχαριστούν!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ. Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved