Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας: «Το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του, η διασκέδαση όμως για τα παιδιά δεν τελειώνει ποτέ!»

Σας προτείνω ανεπιφύλακτα την παράσταση «Ιστορίες του παππού Αριστοφάνη» από την Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Κάτω από τη Γέφυρα.

Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας: «Το καλοκαίρι φτάνει στο τέλος του, η διασκέδαση όμως για τα παιδιά δεν τελειώνει ποτέ!»

Της Φοίβης Λέκκα

1517393 659416387448599 369056914 n

Η παράσταση, αφού παρουσιάστηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία το χειμώνα, περιοδεύει ανά την Ελλάδα. Το έργο αυτό γραμμένο από τον Δημήτρη Ποταμίτη αποτελεί «σταθμό» στην ιστορία του παιδικού θεάτρου στη χώρα μας και η υπέροχη μουσική του Γιάννη Ζουγανέλη θεωρείται «κλασσική» στην παιδική δισκογραφία.
Πρόκειται για μια σύνθεση τεσσάρων κωμωδιών του Αριστοφάνη (Ειρήνη, Αχαρνείς, Πλούτος και Όρνιθες) που θα ταξιδέψει τα παιδιά σε κόσμους που εκείνος οραματίστηκε, όπου υπάρχει ειρήνη, ελευθερία, δικαιοσύνη και δημοκρατία. Είναι μια παράσταση υψηλής ποιότητας που θα τους δώσει την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν αλλά και να εξοικειωθούν με τα-πάντα επίκαιρα-έργα του Αριστοφάνη!

Σκηνοθεσία: Νίκος Δαφνής
Μουσική: Γιάννης Ζουγανέλης
Σκηνικά – κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη
Χορογραφία: Αρετή Μώκαλη
Παίζουν οι: Κώστας Κλάδης, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Κώστας Τζαφέρης, Γιώργος Γιαννακόπουλος, Οδυσσέας Κιόσογλου και Δανάη Καλαχώρα

Πρόγραμμα
29/8, 9:00 μ.μ.: Άλσος Νέας Σμύρνης, είσοδος ελεύθερη
8/9, 8:30 μ.μ.: Χαλάνδρι, Θέατρο Ρεματιάς, € 10, 7
16/9, 8:30 μ.μ.: Βεάκειο Θέατρο Πειραιά, είσοδος ελεύθερη
17/9, 8:30 μ.μ.: Κορυδαλλός, Δημοτικό Αμφιθέατρο «Θανάσης Βέγγος», € 10, 7
28/9, 8:30 μ.μ.: Αρχαίο Θέατρο Γυθείου, είσοδος ελεύθερη

Θα σας πάω τώρα στο πολύ αγαπημένο μου βιβλίο «Με το ένα και το δύο» της Παυλίνας Παμπούδη, από τις εκδόσεις Κέδρος.

PAMPOYDH ME TO ENA.jpg.thumb 203x204 255e9cd1faf623aacb48373450ef340e

Το βιβλίο αυτό είναι γεμάτο μικρά ποιήματα με ομοιοκαταληξία, πολύ εμπνευσμένα, γραμμένα με ευαισθησία και πολύ χιούμορ! Στόχος τους είναι τα παιδιά προσχολικής ηλικίας να εξοικειωθούν με τους αριθμούς και τις πράξεις. Και πραγματικά, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να μάθει ένα παιδί να μετράει, να κάνει πρόσθεση και αφαίρεση. Τα παιδιά πάντα απολαμβάνουν να μαθαίνουν διασκεδάζοντας, δεν είναι τυχαίο που αυτό το βιβλίο ήταν από τα αγαπημένα της νηπιακής μου ηλικίας και το είχα μάθει όλο απέξω!

«Με το ένα και το δύο»
Κείμενο-εικονογράφηση: Παυλίνα Παμπούδη
Εκδόσεις Κέδρος, 1986, 1995
€ 9.17, σελ. 60
Από 3 χρονών

Άφησα για το τέλος τα δωρεάν δοκιμαστικά μαθήματα στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας για βρέφη από 10 μηνών και νήπια έως 6 ετών

junior-music-course-300

Πρόκειται για τα εξειδικευμένα προγράμματα Robbie( 10 έως 22 μηνών), Teddy (22 μηνών ως 4 ετών) και Junior Music Course (4 έως 6 ετών) που διδάσκονται από βρεφονηπιαγωγούς-μουσικούς και χαίρουν ευρείας αποδοχής. Τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους θα έχουν τη δυνατότητα να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, να μοιραστούν δημιουργικές μουσικές στιγμές και να καταλάβουν αν η ενασχόληση με τη μουσική είναι κάτι που τους αρέσει. Είναι μια ευκαιρία να δείτε πώς τα παιδιά σας ανταποκρίνονται στη μουσική και αν είναι κάτι που τους ταιριάζει για να ασχοληθούν περαιτέρω!

Κράτηση θέσης στο 210 3634000
Διεξαγωγή μαθημάτων: Σεπτέμβριος 2014

Αυτό ήταν για σήμερα! Να περνάτε όμορφα ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε!

Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ. Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές ταινίες και παιδικά βιβλία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved