Θέατρο, σινεμά και καλοκαιρινά εργαστήρια για τα παιδιά, από τη Φοίβη Λέκκα

Ο Ιούνιος φτάνει στο τέλος του και τα παιδιά έχουν πολλά ωραία να δουν και να κάνουν!

Θέατρο, σινεμά και καλοκαιρινά εργαστήρια για τα παιδιά, από τη Φοίβη Λέκκα

Θα ξεκινήσω με την πολλά υποσχόμενη παράσταση «Η Κοιμωμένη Ξύπνησε» από το Θέατρο του Νέου Κόσμου, που θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα!

proti

Πρόκειται για μια διασκευή στο σήμερα του γνωστού και αγαπημένου παραμυθιού της Ωραίας Κοιμωμένης από την Ξένια Καλογεροπούλου και τον Θωμά Μοσχόπουλο, δύο ανθρώπους που μεγαλουργούν στο παιδικό θέατρο.

Η πριγκίπισσα κοιμάται για πολλά-πολλά χρόνια μέχρι που την ξυπνά το πριγκιπόπουλο μ' ένα φιλί...Τι θα γινόταν όμως αν η πριγκίπισσα του παραμυθιού ξυπνούσε στην εποχή μας; Ποιος θα της έδινε τώρα το φιλί και πώς θα επιβίωνε στον κόσμο του σήμερα;
Ένα πρωτότυπο... πειραγμένο παραμύθι με νεράιδες, πύργους και πριγκιπόπουλα, αλλά και με αυτοκινητόδρομους, τρένα, υπολογιστές, τηλεοράσεις και κινητά τηλέφωνα! Εδώ η πριγκίπισσα δουλεύει σκληρά για να βγάλει το ψωμί της και κερδίζει με το σπαθί της τον έρωτα του πρίγκιπα! Ένα σύγχρονο παραμύθι-βγαλμένο όμως από τη ζωή- που θα κλέψει τις καρδιές μικρών και μεγάλων!

Συντελεστές
Ξένια Καλογεροπούλου - Θωμάς Μοσχόπουλος
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Σκηνικά-Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ
Μουσική: Σπύρος Γραμμένος
Επιμέλεια κίνησης: Ξένια Θεμελή
Σχεδιασμός φωτισμών: Σάκης Μπιρμπίλης

Παίζουν οι ηθοποιοί: Αμαλία Αρσένη, Ανθή Ευστρατιάδου, Χρήστος Πίτσας, Σταύρος Σβήγκος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Ορέστης Τζιόβας, Φωτεινή Τιμοθέου

Εισιτήρια: € 10, 8

Για τους σταθμούς της περιοδείας δείτε εδώ:
http://nkt.gr/play/28/h-koimwmenh-3ypnhse/

Θα συνεχίσω με την ταινία «Ο Μάγος του Οζ: Η επιστροφή της Ντόροθι» που θα μπορείτε να απολαύσετε στους κινηματογράφους από την Πέμπτη 26/6!

oz

Πρόκειται για τη...μαγική συνέχεια ενός από τα πιο δημοφιλή και αγαπημένα παραμύθια του κόσμου!
Με το που πατάει το πόδι της στο κατεστραμμένο από τον ανεμοστρόβιλο Κάνσας, η Ντόροθι θα χρειαστεί να επιστρέψει στο χρωματιστό Οζ, για να σώσει τους παλιούς της φίλους: το Σκιάχτρο, το Λιοντάρι, τον Τενεκεδένιο και την Γκλίντα, από έναν καινούριο εχθρό, τον Τζέστερ. Η σοφή κουκουβάγια, ο στρατιώτης Μαλόου, η πορσελάνινη πριγκίπισσα και ο Ταγκ το ρυμουλκό συνοδεύουν τη Ντόροθι στο μαγικό της ταξίδι, με στόχο την αποκατάσταση της τάξης και της ευτυχίας στην πόλη του Έμεραλντ.

Είναι ένα μοντέρνο, αλλά πιστό στο πνεύμα της μυθικής ταινίας του 1939 animation, το οποίο αποδεικνύει πως τα κλασικά κινηματογραφικά παραμύθια δεν πεθαίνουν ποτέ. Μια ταινία αστεία και συγκινητική, με υπέροχη μουσική, μια καλή ευκαιρία για σινεμά για όλη την οικογένεια!

https://www.youtube.com/watch?v=TZRT_V8dgmo

Άφησα για το τέλος τα προγράμματα του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου που μυρίζουν καλοκαίρι!

zografizw

Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Ιουνίου 2014: «Ακούω το καλοκαίρι!»
Σσσ! Ακούω το καλοκαίρι! Τα παιδιά 3-6 χρονών αναγνωρίζουν ήχους που θυμίζουν καλοκαίρι και αντιστοιχούν τα αντικείμενα που ταιριάζουν σε αυτούς. Στη συνέχεια, πειραματίζονται με υφάσματα και φυσικά υλικά για να αποτυπώσουν μια αγαπημένη τους καλοκαιρινή συνήθεια με την τεχνική του κολάζ.
Ώρες: 11:00 – 11:45, 12:00 – 12:45, 13:00 – 13:45, 14:00 – 14:45
Κόστος: για 1 παιδί 7 €, για 2 παιδιά 6 € το παιδί

Κυριακή 29 Ιουνίου 2014: «Πάμε διακοπές;»
Τι σχέση έχουν οι διακοπές με την παραλία; Τι βρίσκουμε σε αυτήν; Με ποιον τρόπο μπορούμε να μετατρέψουμε την άμμο σε γλυπτό; Τα παιδιά 6-12 χρονών εξοικειώνονται με διάφορα είδη των καλών τεχνών και με βασικό υλικό αντικείμενα που βρίσκουμε στην παραλία, δημιουργούν τα δικά τους έργα.
Ώρα: 12:00 – 13:00
Κόστος: για 1 παιδί 8 €, για 2 παιδιά 7 € το παιδί
Κυδαθηναίων 14, Πλάκα 210-3312995-6
Να που υπάρχει τρόπος να πάνε τα παιδιά διακοπές...στο κέντρο της Αθήνας!

Κάπου εδώ θα σας αφήσω για σήμερα! Να περάσετε όμορφα και δημιουργικά το υπόλοιπο της εβδομάδας!
Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ. Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved