Ξεχωριστές πολιτιστικές προτάσεις της εβδομάδας για τους μικρούς μας φίλους

Καλώς σας βρήκα! Σήμερα θα ξεκινήσω με μια διαφορετική θεατρική παράσταση στον Κινητήρα από την ομάδα «Τσόκαρα», που αφηγείται την αγαπημένη ιστορία του Κοντορεβυθούλη αλλιώς!

Ξεχωριστές πολιτιστικές προτάσεις της εβδομάδας για τους μικρούς μας φίλους
a894da256fb0ad332bae69553adbf2ef6de993f7u2

Η ομάδα εμπνεύστηκε από το βιβλίο «Journal secret du Petit Poucet» του Philippe Lechermeier. Ο βασικός ήρωας του έργου, ο Κοντορεβυθούλης, και τα αδέρφια του, ο Ιορδάνης ο αλάνης και ο Ζοζεφίνος ο θεατρίνος, ζουν βυθισμένοι στη Μαύρη Πείνα, τρώγοντας μόνο σούπες με βότσαλα και αέρα κοπανιστό - εκτός, βέβαια, από τον καλοθρεμμένο άρχοντά τους, που φήμες λένε ότι τα κελάρια του είναι γεμάτα φαγητό. Η Τιτίκα, η κακιά μητριά, που δεν είναι καθόλου μα καθόλου γλυκιά, αλλά κακάσχημη σαν οχιά, εγκαταλείπει τα παιδιά μέσα στο δάσος γιατί, όπως λέει, το φαγητό δεν φτάνει για όλους. Θα καταφέρουν άραγε να επιβιώσουν και να διώξουν τη Μαύρη Πείνα για να φτιάξουν έναν κόσμο όπου θα αρκεί να απλώσεις το χέρι στα δέντρα και να πιάσεις κάτι να φας; Όλα αυτά τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν σε μια παράσταση γεμάτη φαντασία και μεταμορφώσεις που συνδυάζει το θέατρο σκιών, το σωματικό θέατρο και τη ζωντανή μουσική! Θα την παρακολουθήσετε όμως το ίδιο ευχάριστα και εσείς οι μεγάλοι!

Ηθοποιοί: Ελεάννα Αποστολάκη, Μελίσσα Κωτσάκη, Ανδρομάχη Σπανέλλη
Πρωτότυπη Μουσική: Θάνος Κοσμίδης, Μελίσσα Κωτσάκη
Σκηνικά: Άρτεμις Φλέσσα
Κοστούμια: Μαρία Γεωργιάδου, Άρτεμις Φλέσσα
Σχέδιο αφίσας: Αλέξανδρος Αποστολάκης
Γραφίστας: Θεόδωρος Κωβαίος
Βίντεο: Κωνσταντίνος Φραγκούλης
Δραματουργία: Μελίσσα Κωτσάκη, Άρτεμις Φλέσσα
Παραγωγή, Σκηνοθεσία: Ομάδα Τσόκαρα (αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Αντανακλάσεις)
ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ Στούντιο
Artistic Residency Centre
Ερεχθείου 22, Ακρόπολη
Κάθε Κυριακή στις 12.00 από 2/2/2014 έως και 13/4/2014
Διάρκεια: 70'
Είσοδος: 6 €
Κρατήσεις: 210-9248328 (Σάββατο & Κυριακή 9.00-14.00 & 17.00-21.00)
Από 5 έως 12 ετών

Θα παραμείνω στον Κινητήρα και στα μαθήματα σύγχρονου χορού για μικρά αλλά και πιο μεγάλα παιδιά!

65fed80cb56ba6f1e4acb65a27fb05d715292a6du2

Αν νομίζατε ότι ο σύγχρονος χορός απευθύνεται μόνο σε εφήβους ή ενήλικες, καιρός να αναθεωρήσετε! Η χορεύτρια και παιδαγωγός Ευγενία Σιγαλού αναλαμβάνει να μυήσει τα παιδιά σε αυτόν!

Πέμπτη 16.00-17.00 (ηλικίες 4,5-6,5):
Ο χορός θα δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά να εκφράσουν σωματικά όσα αισθάνονται και παρατηρούν, θα καλλιεργήσει τη φαντασία και τη δημιουργικότητα τους και θα τους δώσει μια αίσθηση ελευθερίας! Μέσα από το παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό, το ρυθμό και τη μουσική θα αναπτύξουν όλες τις ικανότητες που έχουν, πάντα με τη βοήθεια της δασκάλας-συντονίστριας.

Δευτέρα 16.00-17.00 (ηλικίες 7-12):
Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με τις βασικές τεχνικές του σύγχρονου χορού, θα μάθουν να χρησιμοποιούν το σώμα τους με ευελιξία και παράλληλα θα γυμναστούν και θα καλλιεργήσουν τη μουσικότητά τους σε συνδυασμό με την κίνηση. Μέσα από τη φαντασία και τον αυτοσχεδιασμό θα βρουν το δικό τους προσωπικό τρόπο έκφρασης και θα ανακαλύψουν τις καλλιτεχνικές κλίσεις τους.
Τηλ: 210-9248328
Κόστος: 40 €/μήνα

Άφησα για το τέλος το εικαστικό και χορευτικό εργαστήρι «Μεταμορφώσεις» στο Μέγαρο Μουσικής, σε συνεργασία με το Centre Pompidou στη Γαλλία, για παιδιά 6-12 χρονών.

Transformationpage1

Είναι κάτι που πρώτη φορά γίνεται στην Ελλάδα και συνδέει με ιδιαίτερο τρόπο το χορό και τις εικαστικές τέχνες. Με την καθοδήγηση των ειδικά εκπαιδευμένων εμψυχωτών (εικαστικών και χορευτών), τα παιδιά καλούνται αρχικά να αναγνωρίσουν τα αρχιτεκτονικά στοιχεία του χώρου γύρω τους και στη συνέχεια να αποτυπώσουν τις φόρμες τους πάνω σε υφασμάτινες σκηνές, δημιουργώντας μια εφήμερη αρχιτεκτονική.

Στη συνέχεια οι σκηνές, ως υφασμάτινη πλέον ύλη, μετατρέπονται σε κοστούμια και ντύνουν τα παιδιά, τα οποία τις στριφογυρίζουν και τις αναδιπλώνουν με κινήσεις και χειρονομίες που τους υποδεικνύει ο χορογράφος-εμψυχωτής. Από τη διαδικασία αυτή προκύπτει ένα μοναδικό χορευτικό, το οποίο επιχειρεί να μεταμορφώσει τις αρχιτεκτονικές φόρμες σε κίνηση.
Έτσι η αρχιτεκτονική ζωντανεύει και χορεύει σε μια εορταστική ατμόσφαιρα στο Μέγαρο Μουσικής!

Χώρος: Φουαγιέ Ισογείου, Μέγαρο Μουσικής
Βασ.Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα
Ημερομηνίες/ Ώρες λειτουργίας: 31 Ιανουαρίου – 6 Απριλίου
Δε - Πα: 17:00-18:30
Σα & Κυ: 10:00-11:30,
12:00-13:30, 15:00-16:30,
17:00-18:30
Πληροφορίες και κρατήσεις:
Στα Εκδοτήρια του Μεγάρου Μουσικής
Τηλ. 210 7282333
Τιμή: 3 € ανά παιδί

Αυτό ήταν για σήμερα! Τα λέμε πάλι την επόμενη εβδομάδα! Καλό Σαββατοκύριακο με ποιοτικό χρόνο για εσάς και τα παιδιά σας!
Θα περιμένω με χαρά τα μηνύματα σας εδώ.

Μπορείτε επίσης να με αναζητήσετε στο blog μου «Something like happiness» όπου γράφω για κοινωνικά θέματα και θέματα ανθρωπίνων σχέσεων με αφορμή θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved