Φτιάξτε σάντουιτς με φαντασία

Είναι απλά με γνωστά υλικά, αλλά το σχήμα τους είναι πιο δελεαστικό από ποτέ. Είναι εξάλλου γνωστό ότι η εμφάνιση ενός φαγητού μπορεί να αποτρέψει ή να προσελκύσει το παιδί σας στο αν θα το φάει. Μπορείτε επίσης να τα φτιάξετε μικρότερα και σε μεγαλύτερη ποσότητα για ένα πάρτι που θα κάνετε στο παιδί σας.

Φτιάξτε σάντουιτς με φαντασία

Σάντουιτς διαστημόπλοιο

Ούτε που θα καταλάβει το παιδί σας ότι έχει πολλά λαχανικά.

Θα χρειαστείτε:

Δύο φέτες ψωμί λευκό για τοστ

1 φέτα ψωμί ολικής άλεσης

1 ραπανάκι

1 φέτα τυρί

Διάφορα κομμάτια από πιπεριές

Ψιλά κομμάτια αγγούρι

1 κομμάτι τυρί χοντρό για το αστέρι

Βγάλτε την κόρα από το ψωμί και κόψτε τα δυο κομμάτια σε σχήμα που να μοιάζει με διαστημόπλοιο. Βάλτε τη σως που έχετε επιλέξει, αλλά και τα υλικά που έχετε επιλέξει. Για παράδειγμα: Γαλοπούλα με μαγιονέζα και τυρί, ή ζαμπόν και τυρί.

Κόψτε τις άκρες του διαστημοπλοίου από το ψωμί ολικής αλέσεως. Πάνω του βάλτε ένα κομματάκι τυρι και ένα κομματάκι πιπεριά για να έχει χρώμα.

Για τα παράθυρα του πυραύλου χρησιμοποιήστε δύο κομμάτια από το ραπανάκι. Με κίτρινη πιπεριά κάντε το διαστημόπλοιο σας να μοιάζει ότι βγάζει φλόγες. Διακοσμήστε το πιάτο με ένα κομμάτι αγγούρι κομμένο σαν μισοφέγγαρο και ένα αστέρι από το τυρί.

Σάντουιτς παγωτό

Χρειάζεστε

1 κομμάτι λευκό ψωμί

1 κομμάτι ψωμί σικάλεως

1 κομμάτι ψωμί ολικής άλεσης

Κομμάτια λαχανικών διαφόρων χρωμάτων

Καρότο

Υλικά για σάντουιτς (γαλοπούλα ή ζαμπόν, τυρί)

Βγάλτε την κόρα από όλα τα ψωμιά και κόψτε τα κομμάτια μισά – μισά. Διπλώστε το ένα κομμάτι με το άλλο. Κόψτε το ψωμί σικάλεως σαν τρίγωνο. Κόψτε στρογγυλό ένα κομμάτι από το λευκό ψωμί και ένα κομμάτι από το σικάλεως. Φροντίστε όλα τα κομμάτια να ταιριάζουν μεταξύ τους. Βάλτε τη γέμιση που θέλετε για το σάντουιτς και τοποθετείστε το στο πιάτο. Κόψτε μικρά κομματάκια καρότου μακρόστενα για να κάνετε το σχέδιο στον κώνο και να θυμίζει χωνάκι παγωτού. Με τις πιπεριές και τα λαχανικά διαφόρων χρωμάτων κόψτε πολύ μικρά κομματάκια και ρίξτε τα από πάνω.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved