3 συνταγές για γλυκά για το βράδυ της Ανάστασης

Αναλαμβάνουμε εμείς το επιδόρπιο του τραπεζιού.

3 συνταγές για γλυκά για το βράδυ της Ανάστασης
Bigstock

Τι θα μαγειρέψετε το βράδυ της Ανάστασης; Μια κλασική μαγειρίτσα επιβάλλεται, καθώς είναι σκέτο βάλσαμο για το στομάχι και προετοιμάζει άριστα τον οργανισμό για την κρεατοφαγία της Λαμπρής .

Για τα μικρά παιδιά που πολλά δεν συμπαθούν τα εντόσθια, υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές όπως η χορτόσουπα περαστή με συκωταριά στο τηγάνι ή η μαγειρίτσα με σύγκλινο και αυγολέμονο με γιαούρτι.

Ας περάσουμε, όμως, στο καίριο θέμα: Το γλυκό, για το οποίο πάντα υπάρχει- και πρέπει να υπάρχει- χώρος.

Έχουμε να σας προτείνουμε 3 συνταγές. Μία φραουλένια, μία σοκολατένια και μία λεμονένια!

1. Μπισκοτογλυκό με φράουλες

Είναι από τα γλυκά που τα φτιάχνεις στο… λεπτό και απλά περιμένεις μόνο μερικές ωρίτσες για να δέσει η κρέμα στο ψυγείο .

Δροσερό μπισκοτογλυκό με φράουλες χωρίς αυγά και βούτυρο

Υλικά:

  • 1 κιλό φράουλες κομμένες σε φέτες
  • 4 φλ.τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κ.γ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 κουτιά πτι μπερ ή μπισκότα digestive
  • Καβουρδισμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)

Δείτε την εκτέλεση εδώ

2. Σοκολατένιο τιραμισού

Σε όποιον δεν αρέσει η σοκολάτα μπορεί να αποχωρήσει ή και να δοκιμάσει αυτό το τιραμισού και να αλλάξει γνώμη!

Έτσι θα φτιάξετε και εσείς σοκολατένιο τιραμισού χωρίς αυγά

Υλικά:

  • 275 γρ. φυτική κρέμα γάλακτος
  • 165 γρ. μασκαρπόνε σε θερμ. δωματίου
  • 300 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 18 μπισκότα σαβαγιάρ
  • 1 κούπα καφέ φίλτρου σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κ. σ. λικέρ καφέ (προαιρετικό)
  • για το πασπάλισμα
  • κακάο ή τριμμένη σοκολάτα
  • ψιλοκομμένα φουντούκια

Διαβάστε πώς θα το φτιάξετε βήμα-βήμα εδώ

3. Τάρτα λεμονιού

Οι μεγάλοι δεν λένε όχι σε ένα κομμάτι τάρτας λεμονιού και το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά που τρελαίνονται για τον συνδυασμό γλυκιάς και όξινης γεύσης.

Τάρτα λεμονιού - Η καλύτερη που θα φτιάξετε για τα μικρά σας (vid)

Για την βάση:

  • 190γραμμάρια αλεύρι
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 αβγό
  • 115 γραμμάρια βούτυρο
  • 1/4 κ.τ.γ. αλάτι
  • 2 βανίλιες ή 1 κ.τ.γ υγρή βανίλια

Για τη γέμιση:

  • 150 γραμμάρια κρυσταλική ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 3 κρόκους αβγών
  • 1/4 κ.τ.γ. αλάτι
  • 120 ml κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κούποα χυμόλ λεμονιού
  • ξύσμα από δύο λεμόνια

Δείτε την εκτέλεση εδώ

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved